Moaştele Sf. Spiridon au ajuns, aseară, la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava.Racla cu moaştele Sf. Spiridon, care a fost adusă de un preot din Grecia, va sta în biserica din Suceava până marţi, 24 aprilie. Zeci de credincioşi, cu lumânări aprinse în mâini, în frunte cu preotul misionar Constantin Diaconaşu, de la Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi – Suceava, însoţit de un sobor numeros de preoţi, au întâmpinat cu rugăciuni şi cântări bisericeşti racla cu sfintele moaşte, după care au participat la slujba de priveghere. Primii care s-au închinat moaştelor Sf. Spiridon au fost preoţii care l-au întâmpinat pe delegatul din Grecia. Racla de argint cu moaştele Sf. Spiridon a fost aşezată în Biserica „Sf. Nicolae”, alături de celelalte racle unde se află moaşte de sfinţi, credincioşii având posibilitatea să se închine, să fie miruiţi de un preot şi să primească câte o iconiţă cu Sf. Spiridon. Fiind în Săptămâna Luminată, la scurt timp după Înviere, la strană s-a cântat „Hristos a Înviat!”.
Procesiune cu sfintele moaşte
Astăzi, biserica din curtea Spitalului Vechisărbătoreşte al doilea hram, de „Izvorul Tămăduirii”, prilej cu care, după Sfânta Liturghie, în jurul amiezii, în curtea bisericii, credincioşii vor participa la o procesiune cu sfintele moaşte. Tot astăzi, după Liturghie, se va face slujba de sfinţire a apei - agheasma. La ora 15:00, preotul Diaconaşu va săvârşi Taina Sfântului Maslu, pentru bolnavii din spital, dar şi pentru credincioşii care vor alege să fie prezenţi la eveniment. În această zi se dă de pomană pentru sufletul celor răposaţi.
Raclă cu peste 70 de sfinţi
În Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava se află o raclă în care sunt aşezate fragmente de moaşte de la 74 de sfinţi, printre care: Sf. Ap. Andrei al românilor, din Sf. Ana, Sf. Arhidiacon Ştefan, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Trei Ierarhi, Sf. Haralambie, Sf. Pantelimon, Sf. Dimitrie, Sf. Gheorghe, Sf. Alexandru.
Preotul din Grecia care a adus racla cu moaşte va dona Bisericii „Sf. Nicolae”, în Duminica Tomii, pe 22 aprilie, un mic fragment din moaştele Sf. Spiridon, care se va adăuga celorlalte moaşte din biserică. ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, se va închina Sfintelor Moaşte ale Sfântului Ierarh Spiridon sâmbătă seară, pe 21 aprilie, când va oficia, alături de un sobor de preoţi, slujba vecerniei. Tot în biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava se află şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care este de mare folos celor care cred în puterea Fecioarei Maria, ca mijlocitoare în faţa lui Dumnezeu şi a fiului ei, Iisus Hristos.
Sfântul Spiridon, făcător de minuni
Sfântul Spiridon a fost un simplu păstor din insula Ciprului. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea îndeosebi de ajutorarea săracilor. S-a însurat cu o creştină şi a avut o fiică, numită Irina. Când soţia sa a murit, el a îndurat văduvia cu răbdare. Pentru bunătatea şi curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei din Cipru. Însă noua sa stare nu l-a făcut să-şi schimbe felul vieţuirii sale smerite. A continuat să crească oi şi să-şi are pământul.
Sfântul Spiridon a ajuns mare făcător de minuni, prin nemărginita sa smerenie, credinţa curată şi harul dumnezeiesc. Prin rugăciunile sale, a adus ploaie la vreme de secetă, a înviat mai mulţi morţi, un râu şi-a schimbat curgerea şi de mai multe ori i s-au descoperit tainele inimii oamenilor. În anul 348, la adânci bătrâneţi, Sfântul Spiridon a intrat întru odihna Domnului, după mulţi ani de credincioasă slujire a Bisericii. Moaştele sale făcătoare de minuni se păstrează în insula Corfu, unde au rămas nestricate până în ziua de azi.
(20 apr 2012, 11:34:46
Romania trezeste-te in orbirea spirituala in care te incatuseaza satan.