Asociaţia „Produs în Bucovina” nu a fost creată în exclusivitate pentru producătorii tradiţionali sau pentru cei care produc natural sau bio. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele asociaţiei, Alexandru Scheul, care a precizat că la standurile producătorilor care fac parte din Asociaţia „Produs în Bucovina” nu se găsesc doar produse tradiţionale. Scheul a explicat că doar o parte dintre produsele vândute de membrii asociaţiei sunt tradiţionale.
„Asociaţia este a tuturor producătorilor din judeţul Suceava. Acesta este principalul obiect de activitate al asociaţiei. Nu sunt doar cei care au produse tradiţionale. Din acest motiv în asociaţie avem şi membri precum Bermas, Betty Ice, Mopan şi toate celelalte firme care prelucrează carnea şi laptele”, a spus Alexandru Scheul, care a mai precizat că doar Camy Lact are doar produse bio.
El a arătat că producătorii de carne şi lapte au game separate de produse, respectiv producţia industrială şi cea de produse tradiţionale. „Firmele au gama de produse care se fabrică pe cale industrială, şi aceea este activitatea lor de bază. Pe lângă această activitate de bază mai au, ca un brand personalizat pentru fiecare firmă, câteva produse tradiţionale”, a explicat preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”.
Produse tradiţionale, bio, dar şi produse de serie
El a spus că un cumpărător care merge la standurile membrilor asociaţiei nu va găsi doar produse tradiţionale. Alexandru Scheul a mai adăugat că cei care doresc exclusiv produse tradiţionale trebuie să le solicite vânzătorilor astfel de produse.
„Şi în pieţele pe care le organizăm şi în magazinele <Produs în Bucovina> avem şi produse tradiţionale, bio, dar în 80% dintre cazuri avem produse de serie”, a spus Alexandru Scheul. El a subliniat că din acest punct de vedere, criticile care apar cu privire la corectitudinea unor membri ai asociaţiei sunt nejustificate, având în vedere că Asociaţia „Produs în Bucovina” este extrem de strictă din punct de vedere al respectării calităţii produselor pe care le oferă spre vânzare. El a arătat că clienţii trebuie să fie atenţi la ceea ce scrie pe etichetă. „Eticheta este oglinda produsului şi de pe ea pot să afle dacă este tradiţional sau nu”, a arătat Scheul.
Scheul: I-am exclus pe cei care au făcut falsuri
Alexandru Scheul a amintit că patru firme au fost excluse din Asociaţia „Produs în Bucovina”, pe motiv că pretindeau că vând produse tradiţionale şi naturale, însă în urma analizelor s-a demonstrat că aveau aditivi.
„Circa 20% dintre produse sunt tradiţionale. De asta cei care comentează nu cunosc acest lucru şi aruncă cu gunoi în noi. Şi vreau să subliniez că i-am exclus pe cei care au făcut falsuri. Patru firme aveau produse pe etichetele cărora scria <produs natural 100%>. Le-am atras atenţia că nu e aşa cum spun ei, lucru demonstrat şi la analize. Erau falsuri, motiv pentru care am decis să-i dăm afară din asociaţie”, a declarat Alexandru Scheul.
Îşi invită criticii să vadă cum se fabrică produsele din carne
El a subliniat că toţi cei care critică atât activitatea producătorilor din cadrul asociaţiei, cât şi firma sa Killer, sunt invitaţi să vină să vadă cum se fac produsele. „Sunt mulţi care vorbesc în necunoştinţă de cauză. Pe aceştia îi invit să vină când vor ei la mine la firmă, să nu spună că vizita este aranjată. Să vină să vadă cum sunt făcute produsele tradiţionale sau cele de serie. Şi după aia pot să comenteze, dar în necunoştinţă de cauză nu pot să facă aşa ceva”, a declarat Scheul.
El a arătat că activitatea asociaţiei este de a promova Bucovina, iar activitatea membrilor acesteia din ultimii trei ani nu ar trebui denigrată de unii care nu cunosc activitatea producătorilor de produse din carne şi lapte din judeţ.
(13 apr 2012, 11:43:11
Euri si alte nenorociri,s-a schimbat foaia.
Şi în pieţele pe care le organizăm şi în magazinele avem şi produse tradiţionale, bio, dar în 80% dintre cazuri avem produse de serie”, a spus Alexandru Scheul.Si apoi eu ma intrebam mereu ce cauta Bermas si Mopan in aceasta asociatie.Berea Bermas este curat bio si eco si traditionala:)