Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava (CJPC), Elena Oanea, îi avertizează pe suceveni să fie atenţi la achiziţionarea produselor specifice sărbătorilor de Paşti. Aceasta le-a recomandat consumatorilor să „achiziţioneze produse numai din locuri autorizate, să verifice încadrarea alimentelor în data durabilităţii minimale sau data limită de consum, să evite cumpărarea ouălor crăpate, cu coaja murdară, să nu utilizeze la vopsitul ouălor vopsea pentru textile sau de tipografie şi să verifice integritatea şi etanşeitatea ambalajelor şi recipientelor”.
În ultimele zile, în cadrul unui control efectuat de CJPC, sute de kilograme de produse alimentare specifice Paştelui au fost retrase temporar sau definitiv de la comercializare, din cauză că erau expirate sau din cauză că prezentau modificări organoleptice sau erau alterate, respectiv arsuri de congelare sau miros modificat.
Din cei 79 de agenţi economici verificaţi de CJPC, 78 au fost sancţionaţi, iar cuantumul total al amenzilor aplicate se ridică la suma de 101.500 de lei.