Aproape trei sute de kilograme de pulpe de pui alterate, care urmau să ajungă pe mesele bolnavilor de la Spitalul Judeţean Suceava, au fost oprite de la consum ieri dimineaţă, în urma unei acţiuni a inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, care au efectuat un control în urma sesizării venite de la personalul unităţii spitaliceşti.
Doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, a declarat că „luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost anunţaţi că firma din Bacău cu care spitalul are contract a adus carne cu un miros neplăcut, care pare a fi alterată. Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că sesizarea se confirmă, ba, mai mult, am găsit mai multe nereguli”.
La faţa locului, echipa de control a sanitar-veterinarilor, condusă de directorul Petrea Dulgheru şi de doctorul Vasile Semeniuc, şeful Serviciului de Inspecţie şi Control, a identificat o cantitate de 290,5 kilograme de pulpe de pui dezosate, ce urma să fie livrată către Spitalul Judeţean de către firma SC Miralex SRL Bacău.
Toată carnea a fost confiscată şi cel mai probabil va fi incinerată
„La verificările pe care le-am făcut, carnea avea miros şi o culoare gri-verzui, de alterare. Am dispus sechestrarea în vederea confiscării a întregii cantităţi, recoltarea de probe şi s-a aplicat o sancţiune de 30.000 de lei”, a declarat Petrea Dulgheru.
În următoarele zile, sanitar-veterinarii aşteaptă rezultatele buletinelor de analiză care să confirme starea de alterare constatată preliminar la faţa locului, după care pulpele ar urma să fie incinerate.
Cel mai probabil, pulpele au fost decongelate şi livrate la Suceava sub formă de carne proaspătă, ancheta continuând pentru a se stabili provenienţa mărfii.
Echipa de control a mai constatat că în autoutilitara din care au fost descărcate pulpele se aflau şi carcase de porc depozitate pe folii, pe pardoseală, deşi produsele de acest gen trebuie agăţate şi transportate în maşini special amenajate. După ce au fost cumulate toate abaterile, s-a aplicat amenda de 30.000 de lei.
Spitalul Judeţean a mai reziliat un contract luna trecută, cu Coza-Rux Suceava
Doina Chirap, director de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat că problemele cu firma din Bacău vin la aproximativ o lună de zile după ce un alt furnizor care avea contract cu unitatea spitalicească, SC Coza-Rux SRL Suceava, a livrat mărfuri care nu erau bune pentru consum.
Doina Chirap a declarat: „În a doua săptămână a lunii martie, Direcţia Sanitar Veterinară, conform solicitării noastre, a prelevat probe la lapte şi de la produse lactate şi anume: smântână, telemea vrac, lapte bătut şi lapte. Din cele patru produse, smântâna şi telemeaua vrac nu erau corespunzătoare din punct de vedere al calităţii. Faţă de acest furnizor s-a luat măsura rezilierii contractului şi întocmirii documentaţiei constatatoare către ANRMAP (Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice) prin care, conform legii, se suspendă participarea firmei la licitaţii timp de doi ani”.
Rezilierea contractului cu firma din Bacău – următorul pas
În ceea ce priveşte firma din Bacău, foarte probabil deznodământul va fi acelaşi. Conducerea spitalului aşteaptă rezultatele probelor recoltate de sanitar-veterinari şi în baza acestora, a spus Doina Chirap, se va lua mai mult ca sigur măsura rezilierii contractului.
Spitalul Judeţean Suceava are contract cu firma SC Miralex SRL Bacău de un an de zile, iar până ieri nu au mai fost semnalate probleme privind calitatea mărfii.
(10 apr 2012, 11:59:02
La Spitalul Suceava, afara e vopsit gardul si inauntru e leopardul! iar cazarea e super tare!!!!!!!!!! 230 de lei pe zi plus 7 lei masa..........ce mai, mai ceva ca la un hotel de 4 stele asta in conditiile in care mai primesti oarece medicatie de vreo 20 lei pe zi!
Cite 6 in salon, fara un televizor, fara nimic, stai si urli dupa cite o asistenta!
halal modernizare, oare iastia de la Curtea de Conturi nu-i verifica un pic ce fac cu banii din cazarile astea, ce conditii sunt si daca se merita banii astia!