Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat ieri, la Suceava, că Bucovina reprezintă capitala produselor tradiţionale. Fuia a precizat că apreciază iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de a promova brandul „Produs în Bucovina”, adăugând că intenţionează, la rândul său, să iniţieze un proiect „Produs în Bărăgan”.
„Şi aş vrea să văd şi alte astfel de branduri, pe alte zone geografice, cum ar fi Produs în Banat, Dobrogea, Oltenia sau Transilvania. Asta deoarece aceste branduri locale pot da identitate produselor şi sunt un element de marketing şi promovare extrem de important. Şi pot să spun că Bucovina este capitala produselor tradiţionale şi bio din România. Cea mai mare parte a produselor tradiţionale certificate sunt în Bucovina”, a spus Stelian Fuia.
El a adăugat că în anul 2013 judeţul Suceava trebuie să participe în mod obligatoriu la cel mai mare târg de produse bio care va avea loc la Nuremberg, în Germania. Stelian Fuia a declarat că România este ţară co-organizatoare a acestui târg, iar produsele din Bucovina vor trebui să fie prezentate în cadrul acestei expoziţii.
„Este o deosebită oportunitate de a vă prezenta produsele, nu numai pieţelor europene, ci şi pieţei mondiale. Acolo se întâlnesc oameni din toată lumea pentru a semna contracte, pentru a vedea ce este nou în domeniul produselor bio şi este păcat să nu promovăm produsele româneşti şi pe cele din Suceava”, a spus ministrul Agriculturii.
Stelian Fuia a precizat că în momentul de faţă produsele bio nu mai sunt produse de nişă, pe care le consumă doar oamenii care îşi permit să le cumpere. El a arătat că produsele bio au început să devină produse de consum de masă „şi este o deosebită oportunitate pentru judeţul Suceava. Şi sunt convins că Suceava va fi la loc de cinste la Nurenberg”.
( 7 apr 2012, 12:02:51
a declarat, a precizat, a spus, a adăugat, a declarat, a spus, a precizat, a arătat,
Însă:
Nuremberg sau Nürnberg? care sunt regulile de adopție fonetică și ortografică ale substantivelor proprii?
Se respectă grafia și pronunția tării de origine sau după „englezismele” xeroxului zăpăcit?
Co-organizator sau coorganizator? cum se realizează derivarea cu ajutorul prefixului co- (variantă de la con- ) ?
Hai cenzurați! Băgați-mi pumnul în gură!