Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ministrul Sănătăţii spune că închiderea a 67 de spitale a fost o măsură necesară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, consideră că închiderea a 67 de spitale din România a fost o măsură necesară, deşi a fost una „dureroasă”. Ritli a spus că, în realitate, unităţile spitaliceşti care au fost închise „de fapt nu au fost spitale”. „Au fost spitale numai cu numele. Au avut numai pe firmă trecut spital. Dar majoritatea lor, cu una sau două excepţii, erau unităţi care nu mai aveau rol de spital în adevăratul sens al cuvântului. Stăteau bolnavii acolo numai din motive sociale sau stăteau numai pentru boli minore, care foarte uşor se puteau trata la domiciliu şi nu într-un mediu spitalicesc care este foarte scump”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a adăugat că în ultimii 20 de ani, toţi miniştrii Sănătăţii au vorbit despre necesitatea închiderii spitalelor ineficiente, însă doar în urmă cu aproximativ un an au fost închise 67 de unităţi spitaliceşti.

Ritli a arătat că în momentul de faţă se face o evaluare a impactului financiar şi organizatoric al închiderii acestor spitale. „Pot să vă spun de pe acum, banii care eventual au fost economisiţi în urma acestor închideri au rămas în sistem şi au fost dirijaţi către spitalele performante. Iar personalul a fost dirijat în altă parte. Nu a plecat nimeni în şomaj, cu mici excepţii”, a mai spus Ladislau Ritli.

El a precizat că după închiderea spitalelor, autorităţile din localităţile în care au fost luate aceste măsuri au avut posibilitatea să aducă alternative, prin înfiinţarea unor centre multifuncţionale. Ministrul sănătăţii a arătat că până în momentul de faţă, la nivel naţional sunt deschise patru centre multifuncţionale.

De asemenea, el a arătat că în locul spitalelor închise au fost înfiinţate 19 cămine de bătrâni, care au o utilitate mai bună decât o aveau vechile unităţi spitaliceşti. El a mai spus că alte două, trei spitale au fost redeschise în urma unor hotărâri judecătoreşti date în acest sens. „Eu cred că această măsură a fost necesară, justă, a fost dureroasă, însă nu a fost înţeleasă. Dar dacă analizăm profund această problemă, ne dăm seama că a fost o intervenţie absolut necesară”, a încheiat ministrul Sănătăţii.

 

Flutur spune că în judeţ s-ar putea deschide două clinici prin parteneriat public-privat

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că în judeţul Suceava a fost închis doar un singur spital, cel din Solca, iar personalul medical a fost transferat la spitalul din Rădăuţi. Flutur a spus că în locul spitalului din Solca a fost deschis un centru pentru bătrâni, care funcţionează foarte eficient. El a mai precizat că tot la Solca urmează să fie deschisă o staţie a Serviciului de Ambulanţă, şi tot în acest oraş s-ar putea deschide două clinici.

„Tema noastră, a autorităţilor locale, este să deschidem şi alte spitale, în parteneriat public-privat. De exemplu suntem în demersuri pentru un parteneriat public-privat şi cu o clinică de cardiologie şi cu una de boli de plămâni. Şi ne interesează foarte mult chiar în acea zonă, la Solca, unde a fost un sanatoriu şi unde există condiţii pentru tratarea acestor boli”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii spune că închiderea a 67 de spitale a fost o măsură necesară.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii spune că închiderea a 67 de spitale a fost o măsură necesară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CE TREABA ARE RITLI trimis de
( 6 apr 2012, 14:40:56
Sigur ca pe domnul Ritli nu-l intereseaza ce se intampla cu spitalele in Romania.UDMR a obtinut o facultate de medicina in care se invata integral in limba maghiara.Deci noi contribuabilii platim ca studentii sa invete medicina in maghiara.Acesti studenti fie vor pleca in Ungaria,fie vom avea nevoie de translator.Deci pe Ritli il intereseaza sanatatea din Ungaria si nu din Romania.
Mai ales ca el are cu totul are interese prin firmele sale de consultanta DRG AUDIT si DRG SOFT ,sa sifoneze banul public inclusiv de la Spitalul judetean Suceava.
Aceasta reforma a sanatatii reprezinta un atentat asupra existentei fiintei romanesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei