Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Flutur: Spitalul judeţean îndeplineşte condiţiile pentru a intra în categoria a II-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, consideră că Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava poate fi încadrat în categoria a II-a. Flutur a spus că 17 dintre cele 23 de secţii ale spitalului judeţean au fost deja modernizate, urmând ca astfel de investiţii să continue şi în perioada următoare. El a făcut aceste afirmaţii în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, care a vizitat în cursul zilei de ieri spitalul judeţean şi spitalele din Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei.

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să sublinieze faptul că, deşi în România a fost criză economică, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au sprijinit sistemul medical din judeţul Suceava, alocând fonduri importante pentru investiţii în modernizarea unor spitale, din Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului sau Vatra Dornei.

Flutur a subliniat că în judeţ sunt cinci spitale încadrate în categoria a IV-a şi patru spitale în categoria a V-a.

„Spitalul judeţean este în momentul de faţă încadrat în categoria a treia, însă cred că îndeplineşte condiţiile pentru a urca o treaptă, având în vedere că avem încheiat un parteneriat cu Facultatea de Medicină din Iaşi, şi de asemenea am demarat procedurile pentru clasificarea lui ca spital clinic”, a spus Flutur.

El i-a spus ministrului Sănătăţii că în judeţul Suceava există 3.000 de paturi de spital, patru unităţi medico-sociale, cu 80 de paturi, 285 de cabinete ale medicilor de familie, 95 de cabinete de specialitate şi 256 de cabinete stomatologice. „Reţeaua de asistenţă sanitară spunem noi că este acoperitoare”, a subliniat preşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că în judeţul Suceava mai sunt şi patru centre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Gheorghe Flutur a precizat că în judeţul Suceava a fost înfiinţat un colegiu pe probleme de sănătate, din care fac parte preşedintele CJ Suceava, managerii spitalelor şi primarii localităţilor în care sunt unităţi spitaliceşti.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a precizat că este plăcut surprins de investiţiile în spitalele din judeţ. „Ministerul Sănătăţii a fost pus într-o situaţie destul de confortabilă, ştiind că acele alocări modeste de fonduri au fost tot timpul dublate de autorităţile locale. Iar acest lucru este extraordinar, iar judeţul Suceava poate fi dat ca exemplu. Ţin să mulţumesc autorităţilor judeţene şi locale, pentru care sănătatea a fost o prioritate de grad zero. Din păcate nu găsim acelaşi lucru în toate judeţele ţării”, a spus Ritli. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Spitalul judeţean îndeplineşte condiţiile pentru a intra în categoria a II-a.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Flutur: Spitalul judeţean îndeplineşte condiţiile pentru a intra în categoria a II-a2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare intrebatoare ! trimis de
( 6 apr 2012, 11:45:44
Doamna Ardeleanu in ce calitate a fost prezent la Conferinta de presa de la Spitalul Judetean ? In calitate de profesoara de franceza sau de bagatoare de seama ?
2.   COMPLETARE trimis de
( 6 apr 2012, 13:13:04
LA C-LUNG NU TREBUIE ALOCATE FONDURI,BOLNAVII INTERNATI SI CARE NU AU ASIGURARE PLATESC 200LEI/ZI,NUMAI ,,CAZAREA'' IN AFARA DE COSTUL TRATAMENTULUI.
CU TOATE CA SINDICATUL DIN SPITAL DUCE O LUPTA PE ,,VIATA SI PE MOARTE'' CU ACTUALA CONDUCERE,NU ARE SORTI DE IZBANDA.SE POATE REVENI ORICAND CU UN CONTROL LA VESTIARELE ASISTENTELOR SI DIN NOU ,DACA VOR FI GASITE STOCURI DE MEDICAMENTE,VA TREBUI FOLOSITA MOTIVATIA CA,, TOTUL E SPRE BINELE BOLNAVILOR''.
DULAPUL CU MEDICAMENTE,DE LA SECTIA ,,URGENTE'',CE CONTINE???
LA PRETURILE DE ,,CAZARE'' PRACTICATE LA ACEST SPITAL,SE NASTE INTREBAREA,- NU CUMVA ACEST SPITAL APARTINE DE MIN.TURISMULUI???
UN WEEK END SANATOS!
3.   AFACERI AFACERI trimis de
( 6 apr 2012, 14:53:31
Exista doua firme de consultanta din Targu Mures DRG AUDIT si DRG SOFT .
Reporterii de la Antena 3 au reusit anul trecut sa obtina contractul dintre aceste firme si Spitalul Judetean Suceava.Aceste firme calculeaza ICM-indexul pe baza caruia se deconteaza banii de la Casa nationala de asigurari.In aprilie 2011 ICM -1,7719
fata de cat era inainte 1,o21,deci o crestere de 70%.proportional au crescut si banii alocati spitalului.oO crestere spectaculoasa nu?Mai trebuie mentionat ca in aceste firme apare si numele de Ritli iar comisionul firrmei pentru calcul;ul ICM este de 10% din suma virata spitalului
4.   ... trimis de
( 6 apr 2012, 20:48:01
serios ?
chiar categoria a II-a ?
ne lasi ???
5.   CAMPANIE ELECTORALA trimis de
( 6 apr 2012, 22:12:06
Ministrul sanataitii inaugureaza lucrari la a caror realizare nu si-a adus nici o contributie in timp ce sistemul sanitar este in colaps.
Numai incompetenti si nesimtiti a dat acceasta guvernare in functiile administrative de la cele centrale si pina la cele de la nivel local.
Cel mai bun exemplu in acest sens o reprezinta situatia de la spitalul Radauti.
Aici un primar la fel de nesimtit,pe nume Olarean a numit meneger general la Spitalul Radauti un inginer mecanic.Acest mecanic nesimtit impreuna cu directoarea de ingrijiri ,asistenta Tipa Doina si cu directorul medical au reusit sa pacaleasca personalul prin amenintari directe cu restructurari,reduceri de personal,desfiintarea spitalului,etc.In acest fel si cu sprjinul unor lideri de sindicat ,,au furat" de la fiecare salariat peste 2000 lei,prin neacordarea tichetelor de masa care se cuveneau personalui,sub pretextul crizei economice,cu toate ca personalul a fost obligat sa munceasca cu mult peste normativele in vigoare.
Pacientilor li s-a cerut sa plateasca unele taxe de consultatie,de radiografii, de analize,chiar daca erau adusi de salvare in stare grava iar rudelor acestora li s-a impus sa plateasca taxa de intrare in spitalul care a fost incuiat cu dispozitive electromagnetice pt care au fost fonduri suficiente.
Fonduri suficiente au fost si pentru reabilitarea de citeva ori a policlinicii, probabil insuficiene initial,pt ca tot cadea tencuiala de pe pereti care trebuiau tot reparati,iar pardoseala...a fost reabilitata inca odata la doua saptamini de la inaugurare pt. ca la prima reabilitare nu a corespuns calitativ.....probabil tot datorita crizei.
Daca in astfel de conditii ministrul sanatatii vine la taiat panglici si aduce laude te apuca groza si te intrebi oare cum o fi pe la alte spitale la care nu a fost ministrul????
6.   Bune si rele trimis de
( 7 apr 2012, 00:39:06
intradevar, spitalul e modernizat si arata f. bine. mult mai bine decat spitalul SF. Maria din iasi, care e dezastru in ceea ce priveste amenajarile. Dusumeaua era mai mult rupta, peretii ca dupa razboi, pe scurt saracia era la ea acasa. Insa AU DOCTORI. unul dintre acestia mi-a consultat copilul si mi-a dat un tratament care a dat roade, spre deosebire de ce a prescris o incompetenta din spitalul din suceava (un tratament care se da exclusiv adultilor si care face rau copiilor, agravand situatia. pana si medicul din iasi a ramas mut cand a citit reteta data de tovarasa din suceava). Binenteles, nu pot cataloga toti doctorii din sv ca fiind incompetenti, cu siguranta sunt si exceptii. Domnule Flutur, partea administrativa e cat de cat ok in spitalul din sv, insa trebuie imbunatatita calitatea resursei umane, inclusiv prin atragerea si crearea de posibilitati pentru tinerii care termina rezidentiatul in centre spitalicesti serioase (ex. Bucuresti, Timisoara sau Tg. Mures). Sa mai fie triate o parte din acriturile care te privesc de sus si nu-si dau suficient interesul. Poate veti reusi sa faceti ceva si sa aduceti si ceva doctori buni. Am ramas uimit in iasi vazand un negru doctor. era in salonul alaturat si vorbea cu atata caldura unui copil pe care il consulta... am ramas impresionat de felul in care relationa cu copilul si parintii acestuia. nu intru in detalii, dar copilul suferea de o afectiune tulburatoare. pe cand si la suceava mai mult bun simt din partea unor doctori ?
7.   Re ,,bune si rele" trimis de
( 7 apr 2012, 12:56:02
In spitale vor fi medici competenti atunci cind promovarile si posturile vor fi ocupate prin concurs adevarat si nu pe alte criterii,cum ar fi inclinatiile politce sau slugarnicia fata de factori politici,iar salariile vor fi la un nivel satisfacator pt. ai incuraja pe medici sa ramina si sa lupte pt. afirmare pe posturi din tara si nu din strainatate.
Tocmai aceasta implicare a acestor politcieni de nimic,findca ar trebui sa recunoastem ca medicii au o pregatire cu mult superioara acestora,a dus in parte la dezastrul din sanatate.
Investiile masive in aparatura medicala sunt zadarnice atit timp cit nu s-a investit nimic in factorul uman,care este veriga cea mai importanta.
Spitalele functioneaza in continuare cu un mare deficit atit de medici cit si de asistente,iar salarizarea proasta ii determina pe medici sa lucreze in mai multe locuri,si la spitale si la cabinete private si mai tot timpul sunt in criza de timp si nu aloca suficient timp pt. rezplvare unui anumit pacient .
La toate aste probabil ca mai exista si exceptii negative care isi permit sa insulte si sa conditioneze actul medical.Cu astfel de cazuri nu putem fi de acord si ar trebui sa raspunda. Daca ii condamnam pe toti medicii chiar nu am mai avea medici si este pacat pt. ca sunt si adevarati profesionisti care toata viata invata si se dedica salvarii vietii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei