Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, consideră că Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava poate fi încadrat în categoria a II-a. Flutur a spus că 17 dintre cele 23 de secţii ale spitalului judeţean au fost deja modernizate, urmând ca astfel de investiţii să continue şi în perioada următoare. El a făcut aceste afirmaţii în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, care a vizitat în cursul zilei de ieri spitalul judeţean şi spitalele din Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei.
Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să sublinieze faptul că, deşi în România a fost criză economică, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au sprijinit sistemul medical din judeţul Suceava, alocând fonduri importante pentru investiţii în modernizarea unor spitale, din Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului sau Vatra Dornei.
Flutur a subliniat că în judeţ sunt cinci spitale încadrate în categoria a IV-a şi patru spitale în categoria a V-a.
„Spitalul judeţean este în momentul de faţă încadrat în categoria a treia, însă cred că îndeplineşte condiţiile pentru a urca o treaptă, având în vedere că avem încheiat un parteneriat cu Facultatea de Medicină din Iaşi, şi de asemenea am demarat procedurile pentru clasificarea lui ca spital clinic”, a spus Flutur.
El i-a spus ministrului Sănătăţii că în judeţul Suceava există 3.000 de paturi de spital, patru unităţi medico-sociale, cu 80 de paturi, 285 de cabinete ale medicilor de familie, 95 de cabinete de specialitate şi 256 de cabinete stomatologice. „Reţeaua de asistenţă sanitară spunem noi că este acoperitoare”, a subliniat preşedintele CJ Suceava.
El a mai arătat că în judeţul Suceava mai sunt şi patru centre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Gheorghe Flutur a precizat că în judeţul Suceava a fost înfiinţat un colegiu pe probleme de sănătate, din care fac parte preşedintele CJ Suceava, managerii spitalelor şi primarii localităţilor în care sunt unităţi spitaliceşti.
La rândul său, ministrul Sănătăţii a precizat că este plăcut surprins de investiţiile în spitalele din judeţ. „Ministerul Sănătăţii a fost pus într-o situaţie destul de confortabilă, ştiind că acele alocări modeste de fonduri au fost tot timpul dublate de autorităţile locale. Iar acest lucru este extraordinar, iar judeţul Suceava poate fi dat ca exemplu. Ţin să mulţumesc autorităţilor judeţene şi locale, pentru care sănătatea a fost o prioritate de grad zero. Din păcate nu găsim acelaşi lucru în toate judeţele ţării”, a spus Ritli.
( 6 apr 2012, 11:45:44