Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat marţi de primarul Sucevei, Ion Lungu, la Bucureşti, în faţa conducerii Ministerului Mediului.
Drept urmare, proiectul de regularizare a râului Suceava va fi inclus în masterplanul pentru amenajarea bazinului hidrografic al râului Siret, demarat recent, astfel încât banii pentru punerea în aplicare a proiectului ar putea fi alocaţi chiar din 2014.
Proiectul municipalităţii sucevene, intitulat “Întoarcerea oraşului către apă”, a fost prezentat ministrului Mediului, Laszlo Borbely, şi şefului Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii şi Managementului Apelor (ANIMA), Dan Cârlan.
Ion Lungu a spus că titlul proiectului este justificat de intenţiile finale ale acestuia: “În mod normal, un oraş se construieşte de o parte şi de alta a unui râu, care trece prin mijlocul oraşului. La noi nu se întâmplă aşa, la Suceava este o situaţie specială având în vedere faptul că aici au fost două oraşe şi râul Suceava a fost graniţa între ele – Burdujeni şi Suceava. Vrem să punem în valoare râul Suceava, iar lucrul cel mai important este să putem face aceste amenajări hidrografice, în ideea de a consolida malurile, să se poată construi în acea zonă, fără a mai fi pericole de inundaţii”.
Titularul acestui proiect pentru care se solicită finanţare în perioada 2014 – 2020 va ANIMA, iar beneficiarul - Primăria Suceava.
( 5 apr 2012, 12:20:52
Apoi am deschis ochii si am vazut realitatea crunta.Ca orasul sa arate ca Venetia ar trebui instituit programul"Intoarcerea lui Vlad Tepes" .Asa cum arata orasul acuma ar merge programele"Orasul intra la apa" "Intoarcerea orasului in evul mediu"Intoarcerea orasului in mizerie""intoarcerea orasului spre groapa marianelor"