Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat sâmbătă că intenţionează să iniţieze două proiecte noi pentru dezvoltarea turismului din judeţ. Flutur a declarat la Consiliul de Coordonare Judeţean al PD-L Suceava că îşi propune lansarea unui proiect intitulat „Ai verde în Bucovina”.
„Când spui ai verde în Bucovina te gândeşti că aici există o zonă verde, sănătoasă, care are semaforul verde la intrare. Iar Bucovina îi aşteaptă pe toţi”, a spus Flutur.
El a adăugat că o resursă importantă a judeţului Suceava este peisajul, insuficient valorificat până în momentul de faţă. Gheorghe Flutur a spus că în perioada următoare trebuie diversificate formele de turism care pot fi practicate în judeţul Suceava, de la turismul cultural, balnear, de afaceri, de familie, de aventură şi până la turismul ecologic. El a subliniat că staţiunile montane din judeţul Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, vor trebui să vândă pachete turistice comune, astfel încât turiştii să poate petrece cel puţin două săptămâni în aceste zone.
„Aceste staţiuni vor trebui să-şi vândă la pachet oferta turistică. Dacă la Gura Humorului vin pentru mănăstiri, la Câmpulung Moldovenesc pot să viziteze platoul masivului Rarău, iar la Vatra Dornei să practice turismul balnear”, a precizat Flutur.
„Şcoala Ştefaniană” la Putna
Gheorghe Flutur a mai adăugat că un alt proiect pe care intenţionează să-l promoveze este „Şcoala Ştefaniană” de la Putna. „Aici văd un parteneriat cu Biserica Ortodoxă, pentru ca acest proiect, acasă la cel mai mare român, să devină o şcoală de spiritualitate românească”, a spus Gheorghe Flutur.
Nu în ultimul rând, şeful administraţiei judeţene a precizat că municipiul Suceava este „leagănul Muşatinilor”, motiv pentru care va trebui să fie puse în valoare din punct de vedere turistic Cetatea de Scaun, Curtea Domnească şi Hanul Domnesc. „Aici suntem în leagănul Muşatinilor şi trebuie să le dăm această amprentă medievală. Iar primarul Sucevei, Ion Lungu, are acest proiect, prin care centrul Sucevei să fie liber pentru promenadă şi să te ducă în această atmosferă a Muşatinilor. Şi asta pentru că vrem să dăm o greutate istorică acestei zone”, a încheiat Flutur.
( 2 apr 2012, 11:17:01
"El a adăugat că o resursă importantă a judeţului Suceava este peisajul"
Dar de apa, aerul si fraierul nu ne spune nimic?
Doamne cand o sa le vina mintea la cap si celor care ne conduc? Romania baga milioane de euro in turism si tot nu ne calca nimeni. Daca am acorda agriculturii macar 10% din sprijinul acordat turismulu am deveni cineva. Pana atunci o ardem aiurea cu proiectele.
Cuvantul proiect din gura lui Flutur, Lungu sau altu poate inseamna ceva pentru o baba chioara dar pentru mine e apa de ploaie!