Mai mulţi copii din Ansamblul folcloric „Străjăncuţa” din Straja, dar şi şeful Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Sorin Filip, au ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă din Buzău cu răni uşoare, în urma unui accident de microbuz petrecut la Buzău. Microbuzul aparţinea Centrului Cultural Bucovina, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Suceava, dar era închiriat de Primăria Straja, pentru transportul ansamblului artistic la Bucureşti, unde era invitat la o emisiune televizată. Accidentul s-a produs pe DN 1 B, aproape de intersecţia cu DN 2 (E 85), în judeţul Buzău, în zona cunoscută sub numele de „Hanul lui Ţintă”.
„Totul s-a petrecut foarte repede, pe neaşteptate”
Saveta Teleagă, instructoarea Ansamblului folcloric „Străjăncuţa”, ne-a spus că nu îşi aminteşte exact ce s-a întâmplat, pentru că totul s-a petrecut foarte repede, pe neaşteptate. „Am ajuns la spital mai mulţi, vreo şapte persoane, patru adulţi, trei copii. Câţiva copii au primit primul ajutor la faţa locului. Medicii fac investigaţii, se fac radiografii. Unii sunt răniţi la picioare, alţii la cap, dar sunt în stare stabilă, cu răni uşoare. Chiar vreau să le mulţumesc celor de la Ambulanţa Buzău, care au trimis într-un timp foarte scurt mai multe ambulanţe, au acordat primul ajutor celor care aveau nevoie şi pe noi ne-au adus foarte repede aici, la urgenţe. În microbuz au fost 16 copii, patru adulţi şi şoferul”, ne-a povestit învăţătoarea Saveta Teleagă.
Printre cei care au ajuns la spital răniţi se numără şi şeful Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţie a Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, instructoarea Ansamblul folcloric „Străjăncuţa” din Straja, Saveta Teleagă, interpreta Adriana Bucevschi.
Microbuzul care venea de la Suceava s-a răsturnat, după ce s-a ciocnit cu un autoturism
Microbuzul era condus de şoferul Aurel Alexa, care, deşi nu a suferit leziuni, este foarte speriat, şocat de cele întâmplate. Acesta a declarat, imediat după accident: „Mergeam înspre Bucureşti, am oprit puţin pe dreapta, m-am asigurat şi am vrut să întorc să o iau spre Urziceni. Când am făcut stânga, a venit maşina din spate, m-a lovit şi m-am răsturnat. În maşină aveam un grup de copii pe care-i duceam la Etno TV, la Bucureşti”.
Potrivit Ministerului Public Buzău, şapte copii şi trei adulţi au fost duşi la spital pentru investigaţii, dar starea lor nu este gravă.
Microbuzul în care se aflau artiştii s-a răsturnat, ieri după-amiază, pe DN 1 B, în judeţul Buzău, la faţa locului fiind trimise mai multe ambulanţe. Accidentul s-a produs pe DN 1 B, aproape de intersecţia cu DN 2 (E 85), în judeţul Buzău, în zona cunoscută sub numele de "Hanul lui Ţintă". Din primele informaţii, microbuzul care venea de la Suceava s-a răsturnat, după ce s-a ciocnit cu un autoturism. Conform Poliţiei Judeţene Buzău, traficul în zona în care s-a produs accidentul a fost restricţionat pe un sens.
Un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a declarat, imediat după accident: „La ora 14:15, ISU Buzău a fost anunţat de producerea unui accident rutier între un microbuz şi un autoturism, la ieşirea spre Ploieşti. Ne-am deplasat la faţa locului cu opt ambulanţe şi o maşină de descarcerare. S-a trecut la trierea persoanelor afectate. Era vorba de 16 copii, patru adulţi şi un conducător auto. Şapte persoane au ajuns la spital, iar ceilalţi copii au fost preluaţi de un microbuz de la Palatul Copiilor Buzău şi transportaţi la Protecţia Copilului Buzău, pentru asistenţă psihologică şi pentru a sta într-un spaţiu liniştit până la finalizarea formalităţilor privind accidentul”.
Copiii vor fi aduşi în siguranţă acasă
Directorul Centrului Cultural Bucovina, Sever Dumitrache, ne-a spus ieri că imediat după ce s-a aflat de accidentul de la Buzău, în care a fost implicat microbuzul Centrului Cultural Bucovina, microbuz închiriat de Primăria Straja, s-a trimis o altă maşină de la Suceava pentru a-i prelua pe copii şi pe însoţitorii lor, pentru a ajunge în siguranţă acasă. Asta înseamnă că s-a anulat filmarea pentru emisiunea la care erau invitaţi, la o televiziune din Bucureşti. El a mai spus că toţi copiii care nu au avut nevoie de îngrijire medicală, după impact, au fost preluaţi de un alt mijloc de transport din Buzău şi duşi la sediul Protecţiei Copilului din Buzău, unde vor sta până va ajunge maşina de la Suceava pentru a-i prelua. „Am luat noi decizia ca toţi copiii să fi aduşi în siguranţă la Suceava, în consecinţă s-a anulat orice filmare la Bucureşti. Ţinem legătura cu autorităţile din Buzău, cu spitalul, de unde am aflat că minorii au leziuni externe uşoare, iar ceilalţi artişti fac unele investigaţii, radiografii, tomografii, pentru a îndepărta orice suspiciune de leziune internă”, a mai completat Sever Dumitrache.
(28 mar 2012, 11:25:30
Băăăăăă! Ne lași?
Ar cam fi timpul ca fluturachi și culturnicii heirupiști din subordinea Consiliului Județean s-o lase mai moale cu promovarea agresivă a Bocovinei. Față de imensele resurse umane și financiare alocate, rezultatele sunt mai mult decât dezamăgitoare.
Prin urmare ar trebui ca să fie lăsați la ore copiii patriei și să nu mai fie scoși cu anasâna la acțiuni propagandistice de tipul caligrafiei ovine pe coclauri, împăduriri de versanți așasinați mișelește de pădureți sau acțiuni culturnic-paukeriste de tipul „Paștele mâni-ta în Bucovina”.
Iar redactorii pupinkuriși ai monitorului ar cam fi timpul să prezinte evenimentele AȘA cum s-au produs în realitate și nu cu fraze mușamalizatoare asemenea celei citate.
Din întâmplare TVR a prezentat ieri un reportaj de la fața locului iar în comentariul asociat s-a spus clar că ansamblul folcloric A FOST TRIMIS LA BUCUREȘTI DE CĂTRE CONSILIUL JUDEȚEAN SUCEAVA.
PUNCT!