luni, 26 mar 2012 - Anul XVII, nr. 71 (4976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reguli

Vânătoarea, admisă doar acolo unde animalele sălbatice produc pagube şi pun în pericol vieţile oamenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vânătoarea în pădurile aparţinând Direcţiei Silvice Suceava este admisă doar în situaţiile în care animalele sălbatice produc pagube şi pun în pericol vieţile oamenilor, a declarat şeful silvicultorilor suceveni, Mihai Miheţiu.

„Ne dorim ca intervenţiile să nu fie necesare, dar acolo unde apar pagube la animalele domestice, la exemplare valoroase de cervide, la culturile agricole şi acolo unde este pusă în pericol viaţa oamenilor ne vom face datoria pentru a gestiona cum trebuie fondul de vânătoare în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a spus Miheţiu.

El a precizat că Ministerul Mediului şi Pădurilor a stabilit numărul de intervenţii la lup, urs, râs şi cerb, arătând că până acum au fost vânate 40 de exemplare de cerb, cota maximă, mai exact, şi şapte exemplare de lup. Cota la urs este de şapte exemplare, la râs de trei exemplare, iar la lup de 18 exemplare. Lupul mai poate fi vânat până pe 31 martie, iar ursul până pe 15 mai. Mihai Miheţiu a ţinut să sublinieze că intervenţiile la lup au fost necesare întrucât acest animal a produs pagube însemnate efectivelor de cervide. „Lupii au devorat în jur de 40 de exemplare de cervide extrem de valoroase”, a menţionat Miheţiu.

 

Vânătoarea la cocoş de munte, interzisă

Pagubele produse de animalele sălbatice s-au înregistrat pe raza Ocoalelor Silvice Breaza, Broşteni, Stulpicani, Crucea, Moldoviţa. Fondurile de vânătoare ale Direcţiei Silvice numără un efectiv de 153 de exemplare de urs, faţă de un optim de 119 exemplare, 119 exemplare de lup, faţă de un optim de 69, şi 101 exemplare de râs, faţă de un optim de 81 de exemplare.

„Aceste specii au înregistrat, în general, în Europa, un declin, mergând până la dispariţia de pe fondurile de vânătoare. La noi efectivele sunt destul de ridicate, situându-se în jurul optimului”, a spus Miheţiu. Directorul Direcţiei Silvice a mai ţinut să precizeze că vânătoarea la cocoş de munte este interzisă, fiind primul an în care se aplică această măsură dispusă de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânătoarea, admisă doar acolo unde animalele sălbatice produc pagube şi pun în pericol vieţile oamenilor.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vânătoarea, admisă doar acolo unde animalele sălbatice produc pagube şi pun în pericol vieţile oamenilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei