Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar la final

Fostul şef de la Cadastru, actualul consilier judeţean Titi Petrea, condamnat definitiv pentru trafic de influenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul lui Titi Petrea, fost director la Oficiul Judeţean de Cadastru Suceava, actual consilier judeţean din partea PSD, a ajuns la final. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat joi seară şi l-a găsit vinovat pe Titi Petrea pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru o infracţiune de fals în declaraţii. Pentru o a doua infracţiune de fals în declaraţii, judecătorii au constatat încetarea procesului ca urmare a prescripţiei faptei. Pentru una din infracţiunile de trafic de influenţă, Titi Petrea a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, iar pentru a doua faptă de aceeaşi natură la doi ani de închisoare, în timp ce pentru fals în declaraţii a primit trei luni de închisoare. În final, a rămas pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi şase luni de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere.

Instanţa supremă a mai decis să stabilească şi o perioadă de încercare de cinci ani, timp în care Titi Petrea nu are dreptul de a fi ales şi de a ocupa vreo funcţie publică. Prin sentinţa de joi, fostul director de la Cadastru a mai fost obligat să returneze lemnul pe care l-a luat de la familia din Frasin care l-a denunţat la DNA în urmă cu mai mulţi ani.

 

Ce obligaţii îi revin lui Titi Petrea

Condamnarea cu suspendare sub supraveghere presupune că Titi Petrea trebuie să îndeplinească o serie de obligaţii. Mai exact, el trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, desemnat cu supravegherea sa, la datele fixate de către această instituţie, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Iniţial, în acest dosar Titi Petrea a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani de închisoare cu executare, soluţie modificată de Curtea de Apel Suceava la doi ani şi şase luni cu suspendare, instanţa supremă menţinând-o.

În cursul zilei de ieri, fostul şef de la Cadastru a declarat că nu doreşte să comenteze soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Pentru ce a fost condamnat Titi Petrea

Titi Petrea a fost condamnat pentru că a cerut şi primit un teren de 1.000 de mp, situat în Molid, unde intenţiona să-şi construiască o casă de vacanţă. Pentru acest teren, fostul şef de la Cadastru s-a angajat „să-şi folosească influenţa asupra primarilor comunei Vama şi a oraşului Solca pentru retrocedarea către familia persoanei denunţătoare a unei suprafeţe de 14.960 mp”.

Pentru ca totul să pară legal, terenul din Molid a ajuns la familia lui Titi Petrea printr-un act notarial de vânzare-cumpărare, încheiat pe 7 martie 2002. Preţul plătit a fost de două milioane de lei vechi, dar, în realitate, spun procurorii, terenul a fost cedat în mod gratuit.

Ulterior, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru i-a contactat pe primarii din Vama şi Solca şi le-a solicitat să-l ajute pe Ilie Galeş, în tentativa acestuia de a-şi recăpăta suprafaţa de 14.960 mp. 

Mai mult, măsurătorile din teren pentru identificarea parcelelor de teren ce urmau să fie retrocedate au fost realizate de firma Waresso, aparţinând familiei lui Titi Petrea.

Pentru că nu l-a ajutat pe Ilie Galeş, actualul consilier judeţean a consimţit în august 2005 să-i returneze terenul din Molid, sens în care s-a întocmit un nou act notarial de vânzare-cumpărare.

A doua faptă de trafic de influenţă de care este acuzat Titi Petrea şi pentru care a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava s-a petrecut în primăvara anului 2004. Titi Petrea a pretins şi primit cantitatea de 6 mc de cherestea şi un mc de căpriori, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei vechi, afirmând că-şi va exercita influenţa de director al OCPI Suceava, cât şi de expert judiciar topo, faţă de magistraţii de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile persoanei denunţătoare prin care să obţină terenul în suprafaţă de 14.960 mp.

 

A „uitat” să-şi treacă terenul în declaraţia de avere

Titi Petrea a mai fost judecat şi pentru două fapte de fals în declaraţii. Acestea constau în aceea că nu a trecut terenul din Molid în declaraţiile de avere depuse în calitate de director executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru. Este vorba de declaraţiile de avere depuse în mai 2004 şi în iunie 2005, în care terenul de 1.000 mp de la Molid a fost „uitat”. Fapta din 2004 s-a prescris, în timp ce pentru infracţiunea din 2005 a fost condamnat la trei luni de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef de la Cadastru, actualul consilier judeţean Titi Petrea, condamnat definitiv pentru trafic de influenţă.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul şef de la Cadastru, actualul consilier judeţean Titi Petrea, condamnat definitiv pentru trafic de influenţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitie a la psd.. trimis de
(24 mar 2012, 11:58:51
cam asa se infaptuie justitia in rOMANIA...internat cateva luni la socola la iasi, apoi tras de timp si de termene ...o mica pila la curtea de apel...una la curtea suprema si omu e liber sa faca in continuare ce vrea muschiu lui...votati, votati si castigati ....vorbe
2.   RECOMANDARE trimis de
(24 mar 2012, 15:33:25
TREBUIA PUS CU HABUR,AMANDOI LA PLUG SI SA INCEAPA SA ARE,DELA DARABANI IN GIOS,PAN' LA MAREA CEA MARE,IN 20 DE ANI AR FI TERMINAT ARATURA!
3.   Succes trimis de
(24 mar 2012, 15:43:29
Inca un mare succes al luptei impotriva coruptiei. Justitia Romaniei este de tot c@C@tul, iar cei care o impart sunt capii infractionalitatii. Rusine marlanilor!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei