Un prim pas pentru a avea un oraş civilizat, în care să nu te rătăceşti într-un labirint de străzi fără nume, printre blocuri a căror plăcuţe indicatoare au dispărut de mult sau sunt acoperite de rugină, a fost făcut ieri, de o asociaţie de proprietari de pe strada Mărăşeşti.
Din fonduri proprii şi fără a încasa vreun ban în plus de la locatari, în afara celor datoraţi pentru plata facturilor la utilităţi, conducerea asociaţiei de proprietari nr. 16 a dat comandă să fie fabricate şi montate plăcuţe indicatoare pentru cele 20 de scări de bloc pe care le au în administrare.
Plăcuţele, pe care sunt scrise cu litere mari, vizibile de la distanţă, numele şi numărul străzii, numărul blocului şi scara de bloc aferentă, au fost montate ieri la toate blocurile de pe laterala stângă a străzii Mărăşeşti, cum se urcă spre Catedrală. Pe lângă plăcuţele de identificare de la intrarea în scară, pe laterala fiecărui bloc, înspre stradă, a mai fost montată o plăcuţă, care să-i ajute pe trecători să identifice rapid strada şi blocul în dreptul căruia se află.
“Este foarte bine că le-au pus. Nu o dată m-au oprit oameni pe stradă să ceară să-i îndrum, că nu ştiau ce blocuri sunt astea. Şi poliţia, când venea să caute ceva pe aici, tot nu ştia la care bloc să meargă, până nu întreba de oamenii din zonă”, spune Rodica Mihoc, locatară a unuia dintre blocurile recent semnalizate.
Realizarea şi montarea plăcuţelor indicatoare de pe blocuri a fost făcută fără ca locatarii să aibă ceva de plătit.
Administratorul asociaţiei 16, Ioan Negrea, a explicat de ce: “Costurile sunt achitate din comisioanele încasate de asociaţia de proprietari de la Termica şi ACET pentru plata la timp a facturilor la utilităţi. Urmează ca până la Paşte să vopsim uşile de intrare în scările de bloc, iar în vară vrem să facem o campanie de dezinsecţie şi deratizare în blocuri, tot fără ca locatarii să aibă ceva de plătit. Practic, tot ce facem este să oferim locatarilor condiţii mai bune de viaţă, să înfrumuseţăm zona în care trăiesc, folosind banii care au venit la asociaţie datorită lor, pentru că au înţeles că trebuie să îşi achite la timp ceea ce consumă”.
Dacă exemplul asociaţiei 16 ar fi urmat de toate cele 103 asociaţii de locatari din municipiul Suceava, aşa cum ar fi normal, în calitate de proprietari ai imobilelor, atât locuitorilor cât şi celor veniţi în vizită le-ar fi mult mai simplu să se orienteze, fără să umble mult, fără folos, şi fără a mai fi nevoiţi să caute pe cineva care cunoaşte cât de cât zona.
(20 mar 2012, 11:32:41