În decurs de numai o săptămână, comisarii pentru protecţia consumatorilor din Suceava au identificat în magazinele alimentare din judeţ sute de kilograme de carne alterată sau cu alte abateri care prezintă pericole pentru consumatori.
Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava (CJPC), Elena Oanea, a declarat că „în această perioadă dorim să atragem atenţia consumatorilor să fie foarte atenţi când cumpără produse de provenienţă animală”. Având în vedere că este perioada postului, produsele de origine animală se vând mai greu şi din această cauză există riscul ca ele să nu mai fie conforme. Elena Oanea a declarat că „într-o singură săptămână CJPC Suceava a identificat la comercializare mai bine de 500 kg de carne cu abateri. La Real Suceava s-au identificat la comercializare pulpe inferioare de curcan refrigerate, cu modificări organoleptice evidente, precum miros modificat, de putred, greu de suportat, deşi se încadrau în data limită de consum”.
La un magazin mixt din Rădăuţi (Trade Axxa M&G Group SRL) se comercializau sferturi posterioare pui cu piele, importator Carnicom Antefrig Ilfov şi distribuite de SC Medasimpex SRL Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, care prezentau „arsuri” de la congelare (aspect de ars, culoare albă, aspect de uscat) în proporţie de 100%. Comisarul-şef Elena Oanea a mai spus că „în alte situaţii lipseau etichetele sau acestea erau ilizibile, astfel încât produsele sunt nesigure, deoarece nu le putem cunoaşte caracteristicile şi, ce e mai important, data limită de consum”.
În urma controalelor s-au oprit definitiv de la comercializare 120 de kilograme de produse, restul fiind oprite temporar până la remedierea deficienţelor, deficienţe care nu pun în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.