Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din mai multe zone ale ţării, precum şi profesorii de la cinci colegii din ţară participă în aceste zile, la Câmpulung Moldovenesc, la prima întâlnire de lucru a Reţelei „Pădurea, viaţă şi artă”. Evenimentul are loc la Colegiul Silvic „Bucovina” şi are ca temă „Baza didactico-materială – cheia unui învăţământ tehnologic de nota 10”. La întâlnire sunt prezenţi reprezentanţi ai Colegiului Tehnic ”Vasile Pîrvan” din Constanţa, ai Grupului Şcolar Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” din Braşov, ai Grupului Şcolar Forestier Curtea de Argeş, ai Colegiului Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, ai Grupului Şcolar „Ion Vlasiu” din Târgu-Mureş şi ai Colegiului Silvic ”Bucovina” .
Fiecare unitate şcolară a fost reprezentată de câte două cadre didactice, care au prezentat în cadrul Consiliului Profesoral al Colegiului Silvic ”Bucovina” exemple de bună practică din şcolile lor. „Participanţii au subliniat performanţele realizate în cadrul diferitelor proiecte prin care s-au dezvoltat, precum şi performanţele elevilor şi cadrelor didactice la concursurile şi olimpiadele de specialitate ale profilurilor şcolilor lor”, se arată într-un comunicat al Colegiului Silvic „Bucovina”. De asemenea, profesorii veniţi de la cele cinci colegii au apreciat că Centrul de resurse Colegiul Silvic „Bucovina” poate fi considerat un etalon în învăţământul din judeţ şi din România.
Prezent la evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, primarul Gabriel Constantin Şerban, fost absolvent al colegiului, a ţinut să sublinieze rolul acestei şcoli în cadrul comunităţii. El a adăugat că acest colegiu este o unitate reprezentativă a învăţământului sucevean.
„Vreau să subliniez implicarea acestei şcoli câmpulungene în iniţierea unor proiecte importante în ceea ce priveşte reabilitarea şi dotarea colegiului, ceea ce a propulsat această unitate de învăţământ la un nivel european”, a arătat Gabriel Constantin Şerban.
La rândul său, inspectorul general şcolar al judeţului Suceava şi fost director al colegiului, Cristian Cuciurean, a declarat că „performanţele atinse de această unitatea şcolară se datorează şi lucrului în echipă a întregului colectiv al şcolii, care pune suflet în ceea ce face în vederea creşterii prestigiului acesteia. Şi vreau să le mulţumesc foştilor absolvenţi ai şcolii, care sprijină în continuare instituţia”.
Nu în ultimul rând, directorul Colegiului Silvic „Bucovina”, Alina Elena Cuciurean, a spus că următoarea întâlnire de lucru a Reţelei „Pădurea, viaţă şi artă” va avea loc în perioada 5-6 aprilie 2012 la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava şi va avea ca temă „Educaţia nonformală”.