Cei 57 de membri ai Consiliul de Administraţie a Zonei Metropolitane Suceava se vor întruni săptămâna aceasta, pentru prima oară în acest an.
Şedinţa conducerii Zonei Metropolitane Suceava a fost convocată pentru data de 16 martie, vineri, la sediul Primăriei Suceava, pe ordinea de zi a discuţiilor fiind două puncte: aprobarea bugetului pe 2012 şi posibilitatea de realizare a unor parteneriate public – private cu investitori interesaţi de terenurile puse la dispoziţie de administraţiile locale.
Primul punct, adică bugetul de care dispune Asociaţia Zonei Metropolitane Suceava în acest an, a fost discutat în luna ianuarie şi în şedinţa Consiliului Director al acestei zone, la care au participat primarii celor opt localităţi asociate. Suma propusă, de 150.000 de lei, ar urma să fie asigurată de fiecare membru, proporţional cu numărul de locuitori. Astfel, cea mai mare contribuţie o are municipiul Suceava - 100.000 de lei, urmat de oraşul Salcea, cu 11.715 de lei, comuna Bosanci - 8.675 de lei, Ipoteşti – 7.080 de lei, Moara – 5.855 de lei, Pătrăuţi – 5.940 de lei, Mitocul Dragomirnei – 5.575 de lei, Adâncata - 5.250 de lei.
Cu aceşti bani urmează a fi întocmit studiul de dezvoltare durabilă a Zonei Metropolitane în perioada 2013-2020.
Al doilea punct de discuţii de pe ordinea de zi, cel referitor la realizarea de parteneriate public – private, are legătură şi cu vizita de săptămâna trecută a viceambasadorului Marii Britanii, Esther Blythe.
Aceasta şi-a exprimat intenţia de a reveni la Suceava cu investitori britanici, interesaţi atât de proiecte de infrastructură, cât mai ales de terenuri agricole.
Cum municipiul Suceava nu dispune deloc de astfel de terenuri, vor fi consultaţi în această privinţă primarii localităţilor din cadrul Zonei Metropolitane, care, din terenurile deţinute de primării, ar putea intra într-o asociere cu investitorii privaţi, punându-le la dispoziţie mii de hectare de teren agricol.