Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a purtat ieri o discuţie oficială cu viceambasadorul Marii Britanii, Esther Blythe, pe tema oportunităţilor de investiţii din municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi din zona metropolitană Suceava.
După o scurtă prezentare a oraşului, Ion Lungu a făcut o trecere în revistă a oportunităţilor de investiţii din Suceava, menţionând şi atuu-urile zonei, respectiv prezenţa unui aeroport în curs de modernizare, care va avea statut internaţional, precum şi existenţa unei zone metropolitane.
Discuţiile s-au axat mult şi pe existenţa cadrului legal de realizare a investiţiilor printr-un parteneriat public – privat.
Astfel, şefului adjunct al Misiunii Diplomatice a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Esther Blythe, i-au fost prezentate oportunităţi de investiţii la Termica, care ar putea deveni furnizor de energie electrică la nivel internaţional, prin realizarea unei linii de înaltă tensiune, de 400 de MW, prin semnarea unui acord între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova, posibilitatea de implicare în realizarea rutei ocolitoare nr. 2, spre Botoşani, sau în realizarea unui complex sportiv la intrarea în oraş, inclusiv prin punerea la dispoziţie a terenului actualului stadion Areni, pentru o altă investiţie.
Excelenţa sa, Esther Blythe, s-a arătat impresionată de vechimea oraşului şi de istoria acestuia, a spus că este convinsă de faptul că Suceava este o localitate prielnică pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale cu Marea Britanie, menţionând că principalele domenii de interes pentru investitorii englezi sunt cele dezvoltare a infrastructurii şi agricultură.
“Chiar dacă Suceava nu dispune de suprafeţe de teren, odată cu constituirea zonei metropolitane se pot găsi mii de hectare de teren, atât din proprietatea administraţiilor locale, cât şi a persoanelor fizice”, i-a răspuns primarul Ion Lungu.
Edilul sucevean a precizat că administraţia locală manifestă o deschidere maximă vizavi de investitori şi că ia în calcul acordarea unor facilităţi celor care vor veni să facă investiţii serioase în zonă.
“Îi întâmpinăm cu braţele deschise pe investitori şi vom găsi posibilităţile legale de a-i ajuta şi a-i încuraja să investească în zonă. Pentru mine, ca primar, prioritatea zero este crearea de locuri de muncă, care aduc o stabilitate şi autonomie economică a localităţii”, a subliniat Lungu, care l-a invitat pe viceambasadorului Marii Britanii, cât şi pe noul ambasador, Martin Harris, să participe la evenimentele organizate în cadrul programului “Paştele în Bucovina”.
(29 mar 2012, 19:49:28
Mataluta stii ce inseamna tehnologic asta ?? Unirea republicii Moldova cu tara este mai probabila decat ce-i propui matale englezoaicei zau asa !!! De ce o mintasti si vrei sa o tragi in capcana ... matale n-ai vazut ca ea are treaba ei cu papica ieftina din agricultura noastra ??? fii mai atent bre cu musafirii ce naiba !!!