Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Concluzie

Afacerile cu mărţişoare şi flori nu mai sunt ce au fost odată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătoarea primăverii a sosit şi la Fălticeni, iar acest lucru a fost vizibil mai ales în Piaţa “Nada Florilor”, unde şi-au pus tarabele comercianţii de mărţişoare şi cei de flori.
Orice fălticenean doritor să facă o bucurie celor apropiaţi cu ajutorul micilor obiecte legate cu şnur alb-roşu, a găsit o ofertă foarte diversificată, de la mărţişoare lucrate manual din ceramică, mătase, plante presate sau metal la cele din plastic importante din China. Şi preţurile au variat în funcţie de mărţişor, de la 50 de bani cele de plastic, la 8 – 10 lei cele lucrate manual şi ambalate în cutii speciale.
Cele mai căutate mărţişoare au fost cele ieftine, cu preţuri cuprinse între 0,50 şi 2 lei, iar principalii cumpărători au fost elevii, semn că pe 1 Martie s-au făcut multe daruri în şcolile fălticenene.
Deşi numărul comercianţilor de mărţişoare a fost mai mic ca anul trecut, vânzările au fost şi ele mai mici, din două motive: “pentru că oamenii au devenit mai pretenţioşi, dar mai ales sunt mai săraci şi preferă mărţişoarele virtuale, transmise cu ajutorul internetului. Tradiţia de a dărui mărţişoare este pe calea de dispariţie”, a fost concluzia unui comerciant de mărţişoare.
De la un producător care în acelaşi timp îşi comercializează singur mărţişoarele, am aflat că faţă de anii trecuţi a produs şi a adus mai puţină marfă pentru a nu rămâne cu ea pe stoc. “Nu sunt produse perisabile, nu au termen de valabilitate, dar trebuie să investim în materii prime şi există riscul ca până anul următor să nu mai fie la modă şi să devină greu vandabile”.  
Pentru vânzătorii de flori din Piaţa “Nada Florilor”, afacerea a mers bine mai ales pentru lalele, garoafe, zambile şi ghiocei, pentru care cumpărătorii au plătit între 2 şi 3 lei pentru un fir. În acest an fălticenenii au preferat aranjamentele florale şi florile din florării, care, chiar dacă au fost mai scumpe, nu au fost îngheţate. Deşi spre prânz au început să se facă reduceri, vânzările nu au fost cele scontate, iar multe flori vor ajunge la gunoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afacerile cu mărţişoare şi flori nu mai sunt ce au fost odată.
 Vizualizări articol: 1839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Afacerile cu mărţişoare şi flori nu mai sunt ce au fost odată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei