Strigătele şi lozincile de protest din centrul Sucevei, prin care se cere demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate, ar putea continua cel puţin încă o lună de zile.
Aceasta este intenţia protestatarilor, care au solicitat autorizaţie pentru încă o lună de zile, în perioada 1 – 31 martie.
Numai că solicitarea acestora a fost depusă abia ieri la Primăria Suceava, iar conform legii, cererea trebuia depusă cu 72 de ore înainte. Drept urmare, dacă protestatarii se vor aduna din nou în faţa Prefecturii Suceava în zilele de 1 şi 2 martie, înainte de a primi autorizare de la Primăria Suceava, aceştia riscă să fie amendaţi de Jandarmerie pentru tulburarea liniştii publice.
O altă problemă o reprezintă intervalul orar în care aceştia vor protesta în zona Prefecturii Suceava. În urma plângerilor depuse de catolicii suceveni, ale căror slujbe religioase, în Biserica romano-catolică Sf. Ioan Nepomuk, au fost tulburate seară de seară, de aproximativ o lună şi jumătate, municipalitatea suceveană e decisă să nu autorizeze manifestări publice de acest gen în zonă, la orice oră.
Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că, dacă protestatarii vor să se adune tot în zona Bisericii romano-catolice, nu li se va da autorizaţie decât cel târziu până la ora 17.30, pentru a nu mai deranja credincioşii prezenţi la slujbă.
“Dacă vor alege o altă zonă de protest, am putea aproba intervalul orar solicitat de ei, 18.00 – 19.00. Trebuie să discutăm şi să analizăm fiecare zonă în parte. De asemenea, nu putem autoriza din prima proteste pe o lună întreagă, ci le vom acorda autorizaţie fracţionar, pe câte zece zile”, a explicat Harşovschi.
După aproape o lună şi jumătate de proteste neautorizate, protestatarii au fost forţaţi să facă demersuri de a intra în legalitate, după ce o parte dintre ei au fost amendaţi de Jandarmerie, pentru tulburarea liniştii publice.