Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alegeri contestate

„Război” la vârful Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alegerile pentru noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au debutat tumultuos, iar apele par a se agita şi mai tare după publicarea rezultatelor finale ale scrutinului.
Odată cu declararea universitarului Valentin Popa ca învingător al alegerilor pentru şefia USV, „războiul” din universitate s-a mutat la vârf, şi se dă între prorectorul prof. univ. dr. Aurel Burciu, candidat la alegeri pentru funcţia de rector, şi între actualul rector, prof. univ. dr. inginer Adrian Graur.

 

Acuze împotriva lui Graur, pe 13 pagini

Imediat după afişarea rezultatelor scrutinului, Aurel Burciu, care a pierdut alegerile la o diferenţă de 19 voturi faţă de contracandidatul său, Valentin Popa, a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o contestaţie în care îl acuză pe Adrian Graur de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Pe 13 pagini, Aurel Burciu îşi motivează acuzele pe care i le aduce rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare”. Contestaţia a fost depusă de Aurel Burciu pe 23 februarie, la ora 9:00, iar surse din USV spun că prorectorul a transmis documentul tuturor universitarilor, după ce acesta a fost depus oficial şi a primit număr de înregistrare. „Depunerea acestei contestaţii se face de către mine cu bună credinţă, în calitate de membru al comunităţii academice de la Universitatea din Suceava, în sensul că apreciez că trebuie contestată maniera în care a fost condus/administrat întregul proces electoral de către dl rector Adrian Graur, atât în relaţia cu MECTS, Biroul Electoral Central, cu diverşi membri ai Senatului, cu aparatul administrativ al Universităţii etc.”, se arată chiar din primele rânduri ale contestaţiei semnate de Aurel Burciu.

 

Adrian Graur, acuzat că ar fi exercitat presiuni psihologice asupra unor lideri din USV

Concret, Aurel Burciu susţine că rectorul Adrian Graur „a utilizat întreaga infrastructură a universităţii noastre numai pentru susţinerea evidentă a candidatului titular la aceeaşi facultate cu domnia sa (n.r. - Valentin Popa), această susţinere, efectuată inclusiv prin încălcarea cadrului legal şi a normelor etice, cred că a fost de natură să vicieze major întregul proces electoral, cât şi rezultatul la care s-a ajuns”. Prorectorul Burciu consideră că Adrian Graur, în calitatea sa de rector, ar fi trebuit să manifeste echidistanţă faţă de ambii candidaţi la şefia USV şi că „sprijinul acordat de Adrian Graur pentru un anumit candidat a însemnat, după opinia mea, utilizarea ilegală a unor elemente de infrastructură ale universităţii alături de folosirea în mod unilateral a poziţiei administrative deţinute”.
Pentru a argumenta cele enunţate, Aurel Burciu îşi continuă contestaţia cu o listă de mijloace prin care Adrian Graur ar fi influenţat derularea procesului electoral. „Întreaga reţea de Intranet şi internet de care dispune USV, inclusiv supravegherea tehnică asigurată de către Departamentul de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ca serviciu administrativ, au fost direcţionate în favoarea unui candidat”. Burciu îl mai acuză pe rectorul Graur că ar fi „comandat” diverse emisiuni la Radio USV pe parcursul campaniei electorale pentru susţinerea deschisă a unui singur candidat, şi anume a lui Valentin Popa. Adrian Graur mai este acuzat că ar fi exercitat, personal şi prin interpuşi, presiuni psihologice şi de alt tip asupra unor lideri formali şi informali „puternici”, şi anume decani, prodecani şi directori de departamente.

 

Articole dintr-un ordin ministerial, aplicate selectiv

În contestaţia sa, Aurel Burciu spune că deţine suficiente documente şi probe, inclusiv martori, „pentru a-l acuza în mod public, direct şi explicit pe dl rector Adrian Graur de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care îmi revine obligaţia academică/morală de a sesiza imediat organele de cercetare penală”.
În continuarea contestaţiei, Aurel Burciu îşi prezintă motivaţia de fond a acuzaţiei aduse, şi aici face referire la un ordin al ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, transmis la USV în ziua scrutinului şi care a adus câteva modificări în derularea alegerilor. Este vorba despre Ordinul MECTS 3276 din 16 februarie 2012. „În mod deliberat, voit, meschin şi non-academic, domnul Adrian Graur, în calitate de rector, a dispus de la prima oră a zilei de 17 februarie aplicarea corectă a art. 1 al OMECTS 3276 din 16.02.2012, în sensul că a cerut Biroului Electoral Central să fie scoasă de pe lista electorilor doamna prof. univ. dr. Elena Iftimie, faptă ce s-a şi întâmplat şi nu mai poate fi retrasă astăzi; la acelaşi moment, domnia sa, în mod voit, cu ştiinţă, a interpretat tendenţios art. 4 al aceluiaşi act normativ”. Mai exact, Aurel Burciu spune că Adrian Graur a aplicat un articol din ordinul ministerial, în timp ce a încălcat un alt articol, cel referitor la deschiderea urnelor, care ar trebui să se facă în prezenţa unor reprezentanţi ai MECTS. Burciu spune că „dacă la finele scrutinului rezultatul informal arăta că eventualul câştigător al scrutinului ar fi subsemnatul, atunci urmau să fie aplicate imediat prevederile art. 4 din OMECTS 3276, (...) să propună anularea scrutinului în cauză pe motiv că nu a asistat un reprezentat delegat MECTS la deschiderea urnelor şi numărarea voturilor”. Prorectorul Aurel Burciu susţine că acest lucru nu s-a întâmplat deoarece rezultatul informal l-a arătat câştigător pe universitarul Valentin Popa, şi astfel s-au interpretat tendenţios prevederile ordinului ministerial.

 

Burciu nu vrea să comenteze pe marginea contestaţiei

Prorectorul Burciu a solicitat Biroului Electoral Central un răspuns la contestaţie în termen de 24 de ore.
Contestaţia lui Aurel Burciu continuă cu alte acuzaţii la adresa rectorului Adrian Graur şi în încheiere adaugă: „Începând cu data de 24 februarie îmi rezerv dreptul de a depune şi de a înregistra la instituţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava plângerea penală împotriva domnului Adrian Graur”.
Contactat telefonic ieri, prorectorul Aurel Burciu nu a dorit să comenteze dacă a înregistrat sau nu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava plângerea penală împotriva rectorului Adrian Graur.

 

Adrian Graur: „Nu are sens să comentez”

La rândul său, nici rectorul Adrian Graur nu a dorit să comenteze pe marginea contestaţiei depuse de colegul său şi pe marginea acuzaţiilor pe care acesta i le aduce. „Va fi o Comisie a Senatului USV care va analiza contestaţia. Nu are sens să comentez”, a declarat Adrian Graur.
După ce a depus contestaţia la Biroul Electoral Central, în aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, prorectorul Aurel Burciu a primit un răspuns de la BEC, prin care i s-a adus la cunoştinţă că această contestaţie a fost înaintată Senatului USV, întrucât BEC nu are competenţe să o soluţioneze.
În ceea ce priveşte soluţionarea contestaţiei, deşi termenul de rezolvare a acesteia era 23 februarie 2012, conform Calendarului alegerilor de la USV, însă ieri, o zi după expirarea termenului, contestaţia nu era soluţionată. Purtătorul de cuvânt al Universităţii „Ştefan cel Mare”, Adina Ignat, a declarat că „contestaţia a fost înaintată Senatului USV” şi a spus că nu cunoaşte când acesta se va reuni pentru a o analiza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Război” la vârful Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 19 voturi
„Război” la vârful Universităţii „Ştefan cel Mare”2.3519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ok ok trimis de
(25 feb 2012, 11:06:39
de asta doctorandul care urmarea filme pedo-pornografice a fost arestat...acum am inteles care era smecheria din spate...cine e contra...si se zbate ptr putere..
1.1  RE: Ok ok trimis de
(25 feb 2012, 20:01:59
.... A INEBUNIT academicianul BURCIU!
2.   Imagine trimis de
(25 feb 2012, 11:25:01
Dincolo de aberatiile evidente din documentul trimis de Burciu, transpare o influenta politica din partea partidului din care acesta face cu onoare parte. Omul nu are absolut nici o treaba cu termenii juridici si cu justitia in general (cu exceptia faptului ca - asa cum a declarat la dezbaterea publica, are un dosar la DNA). Si alte documente pe care le-a produs in acest an sunt la fel de paralele cu legea, in sensul in care acuza de plagiat pe cineva care a preluat niste informatii din acte administrative. Cu asemenea persoane USV se face de ras definitiv. Sper ca cei care l-au votat sunt multumiti de prestatia lui !
3.   Usv trimis de
(25 feb 2012, 11:49:30
asa oameni asa universitate, de aia sunteti in esalonul 3...........
bravo
3.1  RE: Usv trimis de
(25 feb 2012, 13:21:09
Astfel de oameni sunt peste tot si in toate universitatile.
Pot fi de acord ca astfel de oameni de trag in jos (de altfel, dl. Burciu si echipa lui au contribuit foarte putin la punctajul obtinut de universitate in clasificare) insa chiar si cu aceste pietre de moara, USV are marea majoritatea programelor intre primele 10 din tara deci clasificarea universitatii in categoria celor centrate pe educatie este doar "rodul" unei metodologii care a comparat literatura cu fizica, economia cu chimia, ingineria cu matematica, istoria cu biologia s.a.m.d.
4.   Ce anume contesta trimis de
(25 feb 2012, 11:49:45
Nu am inteles ce anume contesta ... Contesta faptul ca a piedut alegerile ? S-a gresit la numaratoare ? El zice ca unii au facut presiuni - dar cei care au votat au fost singuri cu stampila in cabina, anonimi, deci au votat cum au crezut ei de cuviinta. Cred ca nici el nu stie exact ce vrea, dar daca asa a fost ordinul ... ordinul se executa nu se discuta ! El zice ca "ilegalitatile" pe care le-a semnalat se pretrec din luna ianuarie 2012. De ce nu s-a sesizat inainte de publicarea rezultatelor ? Sau ce a constatat este penal doar fiindca el a pierdut ? Sa fie oare vorba despre o teama personala legata de ceva anume ? Vom vedea in zilele urmatoare.
5.   Burciu!!!!! trimis de
(25 feb 2012, 12:39:19
Gunoiul asta de Burciu trage in jos tare USV. A distrus si distruge multe generatii de studenti si asta din cauza lacomiei sale. Pacat, face umbra degeaba pamantului.
6.   CURAT MURDAR, COANE AURELE! trimis de
(25 feb 2012, 13:09:11
Motivatia de fond a contestatiei nu are nicio legatura cu acuzele din prima parte a contestatiei la care faceti dumneavoastra referire in articol.
Toata motivatia de fond se bazeaza pe faptul ca nu exista absolut nicio legatura logica intre articolul 3 si articolul 4 din ordinul Ministrului, ceea ce nicio minte normala nu ar putea sustine. Se poate discuta, se poate interpreta, INSA SA SPUI CA NU EXISTA ABSOLUT NICIO LEGATURA LOGICA, atunci cand la art. 3 se spune ca MECTS delega reprezentanti iar la art. 4 se vorbeste de "reprezentantii delegati" de MECTS, denota doar carentele de logica ale autorului (autorilor).
"CURAT MURDAR, COANE" AURELE!
7.   URAT trimis de
(25 feb 2012, 14:33:15
Nu ii cunosc pe nici unul din cei doi candidati, insa mi se pare ca dl Burciu da o nota proasta USV-ului , asa cum a mai spus cineva mai sus... Urat, domnule profesor, sa va purtati atat de urat. Si da, acum mai ca imi vine si mie sa cred ca el s-ar putea sa fi stat in spatele acelui prof. incarcerat pt filmuletele xxx...(a nu s4e intelege ca sunt de acord cu purtarea respectivului "ciudat nebun"!) Apoi mai e o zicala... "Nu suntem niciodata atat de invingatori sau invinsi, pe cat ne consideram singuri!" Mi se pare ca i se potriveste perfect domnului asta care invoca tot felul de motive pt a mai castiga o sansa! Din cate am aflat, dumnealui a tot incercat sa prinda aceasta functie(sper sa nu gresesc), insa nu a iesit niciodata rector. Probabil ca orgoliul il macina foarte tare si nu poate intelege de ce nu este votat, altfel nu imi explic de unde aceasta razvratire abia acum: de ce nu a sesizat dinaintea alegerilor faptul ca dl Graur a "susţinut in mod evident candidatul titular la aceeaşi facultate cu domnia sa (n.r. - Valentin Popa)" ??? DE CE ABIA ACUM???? e o intrebare care nu imi da nici mie pace, cum esecul nu ii da pace dlui Burciu!laughing Haideti sa fim maturi si sa acceptam o infrangere cu capul sus, fara sa ne taram prin noroi. Cineva a spus ca aveti dosar la DNA... e adevarat? Sunteti obisnuit sa va "mocirliti" prin tribunal????
8.   Vorbiti fara sa stiti adevarul trimis de
(25 feb 2012, 14:53:04
De ce acum, pentru ca s-a incalcat un ordin, care a afost aplicat doar pe jumatate.
Credeti ca il interesa pe d-l prof. Burciu acel ciudat cu filmuletele, departe de domnia sa acest lucru. Ceea ce ati aflat este eronat, nu a incercat sa prinda aceasta functie, cat priveste zicala sa stiti ca nu este chiar atat de singur pe cat credeti.
Nu ati citit contestatia, de aceea nu stiti ce contesta.
Poate il intrebati pe d-l Rector de ce Universitatea este in esalonul 3.
Va place sa aruncati cu noroi fara a sti adevarul. Pacat sunteti toti departe de adevar si va aruncati in fata cu acuzatii nefondate.
8.1  RE: Vorbiti fara sa stiti adevarul trimis de
(25 feb 2012, 15:51:28
Eu personal nu am aruncat cu noroi. Am citit mizeria aia de "contestatie". Am primit-o prin E-mail si am facut-o publica. Burciu a avut in toata cariera lui un singur proiect de cercetare si pentru ala are dosar la DNA. Intreaba-l pe Burciu daca nu ma crezi. Cat priveste clasarea USV in categoria cea mai slaba, i se datoreaza inclusiv lui Burciu, care nu a produs mare lucru din punct de vedere al stiintei. Managementul se afla in cea mai slaba categorie ... Burciu e sef peste acest domeniu in USV.
8.2  RE: Vorbiti fara sa stiti adevarul trimis de
(25 feb 2012, 18:34:00
Legat de aplicarea "pe jumatate" a ordinului de ministru, lucrurile sunt destul de clare. La art. 3 se spune, citez: " ... Ministerul poate delega un reprezentant ...", iar la art. 4 se spune, citez: " ... vor participa si reprezentantii delegati ...". Daca MECTS nu a delegat un reprezentant (cum de altfel nu a facut-o la toate universitatile unde au avut loc alegeri), reprezentantul care nu a fost delegat nu a avut cum sa participe la nimic. Deci nu s-a incalcat nimic. Informeaza-l pe Burciu ca e in eroare !
9.   ALEGERI USV trimis de
(25 feb 2012, 14:56:19
Stimati "comentatori",
Cati dintre dvs. il cunosc pe dl. prof. Burciu personal si contributia dumnealui la consolidarea USV? Sub rezerva anonimatului , desigur ca fiecare poate arunca cu noroi dupa bunul plac sau dupa cum i se "dicteaza". Daca dvs. considerati ca opinii le dvs. sunt fondate, de ce va ascundeti sub diverse ID-uri? Este evident pentru cinechiar vrea sa vada ca dl. Burciu nu "tine la functie", ci ca tine la niste principii la care ar trebui sa tinem toti!!! Din pacate, in majoritatea institutiilor a devenit o cutuma faptul ca "seful cel mare", indiferent cine ar fi el, poate dispune cum doreste de angajati, de infrastructura etc. Ma bucur ca dl Burciu a avut taria de a contesta maniera in care s-au derulat alegerile la USV! CHIAR TREBUIE O SCHIMBARE IN ACEST SISTEM INVECHIT SI INDOCTRINAT! FELICITARI DLUI BURCIU!
9.1  RE: ALEGERI USV trimis de
(25 feb 2012, 16:20:22
Stimata Doamna/Domn "Iuliana Marinescu",
Uitandu-ma pe lista de electori a USV prezentata pe website nu vad nicio Iuliana Marinescu. Acum, indiferent cine sunteti, nororil a fost aruncat de dl. Burciu si daca citeati motivatia de fond a contestatiei vedeati ca nu exista nimic care sa sustina aceasta actiune.
9.2  RE: ALEGERI USV trimis de
(25 feb 2012, 17:14:08
felicitari pentru ce?!

ca v-a pus sa jurati sa votati cu el? si se gandea sa va puna sa fotografiati buletinul de vot....

ca va spunea cat sunteti de destepti si frumosi si va lasa sa luati spaga fara sa faceti un proiect de cercetare?

ca sunteti in a 3 a categorie de universitati? dupa ce el in persoana a coordonat centralizarea datelor si va punea sa faceti permanenta pana la 12 noaptea ?

ca facultatea de stiinte economice, care o data era de prestigiu ... a dat diplome cu buletinul?
10.   Raspuns ALEGERI USV trimis de
(25 feb 2012, 15:10:05
Bravo! Asta isi doreste lumea o schimbare si sper sa fie si mai sus.
Nu degeaba au iesit oamenii in strada.
Poate le vine ideea si celor de la USV sa faca acest lucru, doar lucrurile acolo sunt total diferite.
Intr-adevar seful cel mare dispune (fie institutie, fie orice altceva), dar speram intr-un viitor apropiat sa nu mai fie chiar asa.
10.1  RE: Raspuns ALEGERI USV trimis de
(25 feb 2012, 15:58:14
Burciu chema in strada angajatii USV in ianuarie 2012, exista documentul. Propunea inclusiv sa santajam ministerul. Te-a fortat cineva sa votezi cu cineva anume ?
11.   Raspuns la IREAL trimis de
(25 feb 2012, 16:15:45
Din pacate pe mine nu m-a contactat d-l prof. Burciu, daca pe tine te-a contactat si ti-a propus asa ceva inseamna ca esti o persoana sus pusa.
Eu sunt un "neica nimeni" fara birou, fara firma, fara dorinta de a ma afirma.
Probabil ti s-a promis ceva mai mult decat ai acum si de asta ai aceasta atitudine, dar fii sigur posturile sunt ocupate de mult.
De acasa cei 7 ani m-au invatat ca trebuie sa respect omul si nu-mi permit sa ma trag de sireturi cu profesorii (care au invatat, mai ales ca pe vremea domniei sale se facea carte nu ca acum cand nu-ti iei licenta la stat si te duci la privat sa o dai).
12.   RASPUNS PENTRU "IREAL" trimis de
(25 feb 2012, 16:20:30
Domnule "IREAL",
E-mail-ul cu Contestatia l-au primit doar cadrele didactice USV!! Intuiesc printre randuri ca si dvs, faceti parte din aceasta categorie. Anonimatul nu este intodeauna o solutie!! "Sa santajam Ministerul" este o sintagma care va da de gol! Putem inuti si facultatea din care faceti parte...Din pacate uitati de tinuta academica, desi pozati ... Si dvs. si alti colegi din departamentul din care faceti parte uita multe lucruri. Uita ca ei doar vin si,eventual, isi tin orele (daca si le tin!)...Nu stiu ce inseamna sa lucrezi la un dosar de acreditare, nu stiu ce inseamna sa pleci zile la rand la orele 22 sau 23 din USV, nu stiu ce munca infernala s-a depus pentru colectarea datelor in vederea clasificarii si, de asemnea, nu stiu mult prea multe altele. Inteleg ca nu ati fostd e acord "sa santajam mInisterul" dar catalogati Ministrul Educatiei si Ordinul 3276 ca fiind comunist... Grav este ca uitati ca sunteti formatori!! Ce ii invatati pe studenti??? Sa nu respecte legea??
12.1  RE: RASPUNS PENTRU "IREAL" trimis de
(25 feb 2012, 16:36:55
Draga Claudia, propunerea de santaj a fost facuta in sedinta de Senat, la care au participat inclusiv reprezentantii studentilor. Studenti care au informat colegii din organizatiile din care fac parte. Probleme ? Cat priveste identitatea fiecaruia dintre cei care comentam pe aici, e prea putin relevanta. Importante sunt argumentele si faptele. In ceea ce ma priveste, tot ce am afirmat aici poate fi probat. Cat priveste mizeriile scrise de seful tau - pe care tu le aperi aici, ele ar trebui dovedite in instanta. Mi se pare absolut firesc ca USV ca institutie sa-l actioneze in judecata pe Burciu si sa-i solicite daune pentru imagine, fapta care este incriminata inclusiv in codul de etica al USV - il gasesti pe net.
12.2  RE: RASPUNS PENTRU "IREAL" trimis de
(25 feb 2012, 17:04:42
contestatia a fost primita de toti cei care au fost interesati!

si fosti studenti ....

pacat ca nu stiti unde sa va opriti ! si nu stiti in ce valori sa credeti!
13.   Anonomatul Anonimatei trimis de
(25 feb 2012, 16:37:27
Stimata Doamna/Domn "Iuliana Marinescu",
Uitandu-ma pe lista de electori a USV prezentata pe website nu vad nicio Iuliana Marinescu.
14.   RASPUNS PENTRU IREAL trimis de
(25 feb 2012, 16:48:11
Draga....IREAL,

Nu sunt Claudia! Eu am spus ce aveam de spus. De ce nu ai curajul sa te duci la dl. Burciu si sa ii comunici personal parerea ta??? De ce preferi sa comentezi pe forumuri (si pe altele decat acesta, dar sub alt ID!!) pretextand ca identitatea nu este relevanta??
14.1  RE: RASPUNS PENTRU IREAL trimis de
(25 feb 2012, 18:28:58
Draga Claudia, cu Burciu se comunica in cadru institutional, nu la un ceai sau la o cafea, sau la o sticla cu vin. Sa stii ca a fost foarte bun sucul. Stii tu cand ! Asta mi-a adus aminte de niste caldari si niste sticle de ulei, dar e alt aspect. Nu comentez decat cu acest ID peste tot unde o fac, iar profilul meu de facebook este public, are numele din buletin si am scris fix si exact aceleasi chestiuni acolo ca si aici. V-a pus sa comentati pe forum, dar nu v-a spus ce si cum si deveniti penibili. Chestia ca a avut un singur proiect si de la ala i se trage dosarul de la DNA a spus-o chiar el la intalnirea cu contracandidatul - tu nu asculti Radio USV, s-a transmis acolo in direct ? Nu neglijati Facebook, Twitter, etc. Trebuie sa fiti activi si acolo ! Be smart !
15.   Comentariu trimis de
(25 feb 2012, 16:55:18
comunitatea academica si oamenii de valoare de acolo ar trebui sa ia atitudine si sa il opreasca! sa il trimita la un control! orice!

el trimite 3 oameni in sala sa supravegheze oamenii din comisie! si tot el se plange! oare hotul striga hotii?!?

rectorul actual a facut presiuni psihologice? dar Burciu ce a facut din colegii sai de la stiinte economice?!
si ... ce a facut Burciu pentru facultatea de stiinte economice!?
a angajat aproape toti agaricii si toate nonvalorile!

eu zic sa va apucati sa faceti curatenie printre cadrele didactice si apoi sa va puneti pe treaba la proiecte!
16.   Raspuns comentariu trimis de
(25 feb 2012, 17:12:52
Se pun la treaba pe proiecte dar ce fac cu activitatea didactica?
Cine se ocupa de cursuri, seminarii?
Sau va ganditi ca acei agarici si nonvalori cu ii numiti dumneavoastra sunt buni numai pentru a-i inlocui la ore iar restul sa se ocupe de proiecte?
Poate va ganditi sa candidati peste 4 ani la functia de rector?
Ce a facut d-l prof Burciu pentru facultatea de stiinte economice numai cei din facultate stiu, noi cei din exterior nu stim dar poate daca se mediatizeaza cazul vom sti mai multe si atunci vom avea alta atitudine.
Daca faceti parte din facultate inseamna ca stiti ce a facut si atunci poate ne spuneti si care sunt oamenii de valoare.
Ati spus ca a trimis 3 oameni in sala sa supravegheze, dar acesta nu era un examen si trebuiau supravegheati, ci doar ca observatori.
Celalalt candidat nu a avut observatori?
Daca stiti mai multe spunet-ne.
16.1  RE: Raspuns comentariu trimis de
(25 feb 2012, 17:35:51
Dedublarea Personalitatii -
Dupa ce persoana care foloseste pseudonimul Iuliana Marinescu ii "acuza" pe altii ca nu-si divulga identitatea, acum trebuie sa-l mai cred si pe Decibeli ca e din exteriorul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica. In privinta celor care fac treaba pe proiecte ei fac treaba buna si la activitatea didactica. Ai ceva de reprosat din punct de vedere didactic doamnei Prelipcean, doamnei Nastase, doamnei Hlaciuc ca sa numesc doar cativa de la FSEAP care se ocupa si de proiecte dar si de multe altele? Ai ceva de reprosat Doamnei Radoane, Domnului Dimian, Domnului Turcu, Doamnei Bouriaud in privinta activitatii didactice?
Este absolut normal ca fiind la universitate si nu la o instituie preuniversitara sa mai faci si cercetare si dezvoltare in afara de activitatea didactica si administrativa. Tocmai de aceea avem si norma didactica mai mica decat cei din preuniversitar si o treime din activitate trebuie dedicata cercetarii-dezvoltarii.
16.2  RE: Raspuns comentariu trimis de
(25 feb 2012, 18:59:51
si doamna chasovschi!

16.3  RE: Raspuns comentariu trimis de
(26 feb 2012, 08:07:30
doamna prelipcean si doamna chasovschi sunt oamenii cu care FSEAP ar trebui sa se mandreasca si pe care ar trebui sa le "scoata in fata"!
17.   Raspuns pentru ganditorul trimis de
(25 feb 2012, 17:47:49
Sa inteleg ca sunteti din universitate si stiti cum se desfasoara activitatea didactica cumulata cu activitatea de cercetare?
Din cate am citit stiu ca universitatea desfasoara in principal activitate didactica si mai apoi de cercetare.
In principal cadrele didactice fie din preuniversitar sau universitar activitatea se desfasoara spre elev, student.
Activitatea de cercetare are si ea rolul ei dar nu in masura in care este neglijata cealalta. Si apoi la urma urmei cadrele didactice sunt platite pentru activitatea didactica si nu pentru cea de cercetare.
Probabil cea de cercetare vine in ajutorul cadrelor didactice in sensul ca le cresc veniturile, dar intrebarea este cate cadre didactice tinere sunt in aceste proiecte si cate din acestea sunt silite sa tina orele in locul celor care desfasoara activitatea de cercetare?
Ce inseamna norma mai mica? Trebuie sa treaca 5 studenti si sa pice 30?
Poate imi explicati dumneavoastra ce inseamna?
17.1  RE: Raspuns pentru ganditorul trimis de
(25 feb 2012, 18:40:33
1. Atunci cand esti cadru didactic universitar semnezi anual o fisa a postului in care aloci o treime din cele 40 de ore lucrate pe saptamana activitatilor de cercetare si dezvoltare. Restul de 2 treimi sunt orientate catre activitati didactice si administrative. De aceea, cadrele didactice universitare au in norma de baza maxim 14 ore, dar in medie ies cam 10 ore (si acelea conventionale si nu fizice) si nu minim 18 ore (cat are un cadru didactic preuniversitar). Deci doua treimi le orientezi catre student si administrativ si o treime catre cercetare. Nu e nicio neglijare! ci doar indeplinirea activitatilor din postul pe care-l detii.

2. In afara de norma de baza se mai poate lucra si pe proiecte de cercetare- dezvoltare si formare continua. Pe aceste proiecte poti castiga venituri suplimentare sau nu (depinde de proiect). Chiar daca nu castigi venituri suplimentare, universitatea are de castigat pentru ca se dezvolta infrastructura laboratoarelor. In privinta cadrelor didactice tinere care lucreaza in aceste proiecte, raspunsul este ca "foarte multe". Ar trebui sa-mi dai o varsta ce defineste tineretea in conceptia ta pentru a da un raspuns exact, insa pot sa te asigura ca minim 100 de doctoranzi si 40 de post-doctoranzi au fost finantati in ultimii 3 ani din proiecte si, o mare parte din ei sunt cadre didactice (nu neaparat pe perioada nedeterminata).

3. In privinta normei mai mici, ironia ta e derizorie si imi doresc sa nu te caracterizeze. Legea stabileste o limita minima si una maxima pentru o norma in ce priveste orele didactice. Cei care efectueaza activitati extra-didactice (dosare de acreditare, organizare competitii, concursuri, activitati extra-curriculare cu studentii, depuneri de proiecte, cercetari brevetate sau publicate, s.a.m.d.) este normal sa se apropie de minimul de ore specificat in lege. Cei care insa nu efectueaza alte activitati e normal sa se apropie de maximum de ore didactice.
Sper ca nu te vei mai lasa dezinformat pe viitor!
17.2  RE: Raspuns pentru ganditorul trimis de
(25 feb 2012, 18:58:01
pai de ce sa munceasca ?!

ganditorul nu te mai chinui!

ei sunt linistiti! stau acasa?! spaga e spaga!

si mai ales ei nu stiu ce este in lumea reala! ei s-au trezit la universitate!

imi doresc sa ii vad la un patron! sa vedem daca si cum ar rezista ....
18.   Munca trimis de
(25 feb 2012, 18:19:33
In universitate se desfasoara activitati didactice, de cercetare si alte tipuri de activitati administrative. Nu trebuie sa neglijezi activitatea didactica pentru a face cercetare...
Daca in preuniversitar in norma are un numar de ore didactice, la universitar acest numar e mai mic si sunt prevazute in fisa postului si activitati de cercetare.
Pentru cine nu doreste sa faca activitati de cercetare si le considera o povara se poate transfera sau poate da concurs in alte domenii in care nu se cer atatea sarcini.... Mediul universitar ofera multe oportunitati pentru dezvoltare, dar acestea nu vin "in traista", trebuie multa munca, seriozitate si responsabilitate....
Si pentru proiecte la fel. Sigur ca e foarte usor sa numeri cate cadre didactice tinere sunt in proiecte, dar e foarte posibil sa intrebi ce au facut acele cadre didactice pentru a avea propriile lor proiecte?
In foarte multe tari nici nu poti ajunge cadru didactic universitar fara cercetare serioasa si fara implicarea intr-un numar de proiecte.
USV e o universitate dinamica si are sansa de a creste prin implicarea responsabila a tuturor membrilor ei...
19.   Raspuns pentru ganditorul si munca trimis de
(25 feb 2012, 18:58:19
Sunt de acord cu ce spuneti ca trebuie si cercetare, dar omiteti un lucru cand ministrul educatiei a aprobat noua lege si care prevede un numar limitat de ore pentru cadrele didactice.
Nu cumva motivul de a limita aceste ore a vrut sa loveasca in cei cu cercetarea care mai aveau si cate trei, patru, cinci norme didactice?
Probabil nu mai ajungea timpul fizic pentru a-si desfasura activitatea didactica si de cercetare (spuneti ca o norma didactica pe saptamana ar fi cam 10 ore, daca ai cel putin 3 norme fac 30 de ore, saptamana are 5 zile asta insemnand cate 6 ore pe zi, cand se mai face cercetare, sau cand se mai face activitate didactica?).
19.1  RE: Raspuns pentru ganditorul si munca trimis de
(25 feb 2012, 19:07:44
hai spuneti-mi cate cercetari ati facut acolo la stiinte economice pana la acest ordin!

sa nu invocam ce va fi! pentru ca eu cred ca veti fi pusi la treaba!
19.2  RE: Raspuns pentru ganditorul si munca trimis de
(25 feb 2012, 23:31:26
Draga Decibeli,

Iti raspund cu placere la orice nelamuriri mai ai. Te rog insa sa te gandesti inainte sa faci alte afirmatii daca esti acum de acord cu mine ca afirmatiile tale anterioare erau deplasate. Este o reactie fireasca sa nu perseverezi in greseala.
Revenind la ultima ta observatie, nu am omis deloc legea noua a invatamantului.

1. Nu poti considera ca stare de normalitate ca un profesor sa tina 5 norme didactice. Iti repet ca norma de baza are 40 de ore deci nu inteleg de ce tot aduni in calculele tale numai orele didactice. Cel putin pentru norma de baza semnezi o fisa a postului care include activitati didactice, administrative si de cercetare-dezvoltare. In plus, nu uita ca normele respectiva reprezinta si ele posturi si ar putea fi angajati tineri talentati pe ele. Problema nu e limitarea la 2 norme ci faptul ca s-au blocat posturile si ca nu se angajeaza intotdeauna persoane competente ... O alta problema este ca s-au diminuat salariile si activitatile didactice sunt prost platite si la universitar si la preuniversitar. Dar in niciun caz problema nu e ca nu mai tin profesorii 5 norme didactice.

2. Limitarea la 2 norme nu a lovit in cercetare. E discutabil daca e buna sau rea aceasta limitare INSA CU SIGURANTA NU A LOVIT IN CEI CARE FACEAU CERCETARE. Verifica si tu ce rezultate au avut cei care au tinut 5 norme inainte si apoi poti face astfel de afirmatii aiuritoare.

3. Eu inteleg ca ai fost dezinformat insa e timpul sa analizezi cu capul tau cele scrise de tine si cele scrise de mine in cadrul acestor comentarii si sunt sigur ca vei intelege lucrurile asa cum sunt.

Iti doresc succes si sunt sigur ca nu sunt putini cei care au cazut in capcana acestor dezinformari si manipulari. Dar miciuna are picioare scurte si tot o ajunge adevarul din urma. Important e sa fii de partea adevarului atunci cand ajunge la tine, fie ca iti convine, fie ca nu.
20.   Pentru DECIBELI trimis de
(25 feb 2012, 19:37:30
Nu ai cum sa ai trei norme deoarece in acest an este interzis prin lege sa ai mai mult de doua norme...
Poti face cercetare si dupa 6 ore de activitate didactica, dar trebuie sacrificii...
Si nu ai in fiecare zi 6 ore... Apoi sunt perioadele de vacanta ale studentilor... Este timp...
Daca fiecare ar fi avut macar cate ceva la cercetare sigur am fi iesit pe un alt loc la ierarhizare...
Din cauza aceasta probabil ca selectiile pentru cei care vor dori sa intre in unviersitate vor trebui sa fie facute mult mai serios si pe criterii de performanta, competenta.
Universitatea are sanse numai cu oameni implicati, asumati!
21.   Pt ireal trimis de
(25 feb 2012, 20:52:01
ireal hai recunoaste ca esti profesor USV , ca faci parte din aceeasi facultate cu domnul prof POPA.. si ca sa te demasc iti scriu doar initialele E.C sau C.E
21.1  RE: Pt ireal trimis de
(25 feb 2012, 21:48:16
Prietene, esti foarte perspicace, dar din pacate trebuie sa mai bagi un leu si sa mai tragi o data. Stii, ca la pacanele. Dupa cum spuneam, ma gasesti pe Facebook cu numele din buletin. Exprimarea unui punct de vedere - in mod corect si logic, fara jigniri, nu cred ca are neaparat legatura cu asumarea identitatii. Si, ca sa te ajut cu initialele, una dintre litere este M. Nu sunt cadru didactic la USV, dar sa spunem ca stiu ce se intampla pe acolo. Cum as putea sa stiu fara sa fiu cadru didactic ? Ghici ghicitoarea mea !
21.2  RE: Pt ireal trimis de
(25 feb 2012, 22:29:09
Daca nu esti cadru didactic, atunci esti Student Reprezentant.
22.   D-nul prof burciu trimis de
(25 feb 2012, 21:06:17
sau realizati un interviu cu studentii domnului burciu sa va spuna cum nu vine pe la cursuri si pentru a primi 2-3 puncte in plus la un exament trebuie sa-i cumpere cartea de 70 ron si daca faceti mici cautari ale unor pasaje din cartea lui gasiti bucati bucati plagiate fara ca acestea sa fie in bibliografie
23.   Pentru cei care inca nu au citit contestatia! trimis de
(25 feb 2012, 22:08:11
 ☭  ϑ

ma bucur ca e publica! sa vada toata lumea!happy

mare noroc a avut USV!
23.1  RE: Pentru cei care inca nu au citit contestatia! trimis de
(25 feb 2012, 22:12:25
pe blogul dinuzara.com! articolul: aurel-burciu-il-ameninta-pe-re
24.   Ireal trimis de
(25 feb 2012, 22:26:43
ireal calmeaza-te se stie ca esti prof. nu ai comentat numai aici ai mai comentat si pe alte siteuri. liniste ca e mai bine. sa-ti mai zic ca esti unul din cei care citesc mailurile altora prin usv. ghici ciuperca ce-i
24.1  RE: Ireal trimis de
(25 feb 2012, 22:42:39
Din nou esti in eroare, nu am comentat pe nici un alt site. Sper, de asemenea, ca ai dovezi in momentul in care afirmi ca citesc mail-urile altora !
25.   Ireal trimis de
(25 feb 2012, 22:30:29
cumva.. doctorandul luat in "custodie" de politisti.era si el cu M ..:P
26.   Ireal trimis de
(25 feb 2012, 22:33:17
sau esti chiar de la DCTI... acolo parca mai era un M
27.   Comentariu trimis de
(25 feb 2012, 23:02:39
Cel mai bine ar fi sa se reia alegerile si sa nu mai candideze niciunul din cei 2, iar Prof. univ. dr. Ing. Adrian Graur sa-si ia concediu ca sa nu mai "perturbeze" alegerile si ar fi bine sa nu mai candideze economisti pentru functia de rector ca ne ducem de rapa.
Usv-ul a fost condus doar de ingineri pana acum si s-a dezvoltat foarte bine.
28.   Inculpat Burciu Aurel achetat dosar penal DNA trimis de
(26 feb 2012, 09:59:18
„Deoarece au fost identificate posibile nereguli, precum şi aspecte de natură penală, dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava”, se menţionează într-un comunicat al DLAF.
Inculpatul Burciu Aurel, a depus un proiect pentru fonduri PHARE si cu titlul „Centrul de training ocupaţional pentru şomeri CENTROS Suceava”, el fiind titularul. Scopul proiectului a fost organizarea unor cursuri de informare şi consiliere psiho-socio-profesională a şomerilor şi integrarea acestora pe piaţa socială, ACEST OBIECTIV NU A FOST INDEPLINIT.
Deturnare de 75.000 euro fonduri europene.
Si voi mai reveni cu alte lucruri domnule inculpat Burciu din Bilca, ca sa nu dormi linistit noaptea.
Somn usor inculpat Burciu
29.   Rugaminte! trimis de
(26 feb 2012, 10:51:00
Are cineva amabilitatea si disponibilitatea sa-mi explice si mie niste concepte!?
1. Ce inseamna "comunitate academica"?
2. Ce inseamna demnitate ?
3. Ce inseamna bun-simt ?
Multumesc anticipat!
30.   LIBERTATEA DE EXPRIMARE trimis de
(26 feb 2012, 11:16:55
Stimati comentatori,
Libertatea de exprimare este un drept pe care il au toti cetatenii, conform Constitutiei, şi nu doar cei inscrisi pe lista electorilor din USV! Divergentele de opinii sunt constructive, cu conditia sa nu uitam de bunele maniere si de un minim de eleganta si decenta (tocmai pe considerentul ca tot ceea ce facem si spunem devine o imagine a propriei noastre persoane)! NU va contesta nimeni dreptul la libera opinie!!! Am audiat la Radio USV intalnirea celor doi candidati cu membrii comunitatii academice din USV si am constatat ca opiniile si comentariile dvs. nu au fost expuse in acel cadru! De ce?????!!!!!!
30.1  RE: LIBERTATEA DE EXPRIMARE trimis de
(26 feb 2012, 13:32:33
Draga Doamna/Domn,

Eu am incercat sa fiu elegant cu dumneavoastra mentionand numai lista de electori. Ideea era ca nu e frumos sa-i acuzati pe altii de folosirea pseudonimelor in timp de dumneavoastra va folositi tot de un pseudonim incercand in plus, sa induceti lumea in eroare sub aparenta unui nume. Are si ipocrizia anumite limite si cred sa sunteti constient(a) ca le-ati depasit. Nu cred ca doriti sa va fac demonstratia completa ...

Vazand cat sunteti de informat(a) in privinta activitatii domnului Burciu cred ca stiti si faptul ca miercuri membrii comitetului electoral (cu presedinte de la FSEAP!!) au fost, de asemenea, amenintati public cu dosare penale de catre dl. Burciu. Deci pseudonimele poate incearca sa evite cheltuirea fondurilor publice de catre procuratura pentru analiza unor dosare nefondate. Stiti cum se spune, un nebun arunca o piatra in lac si zece intelepti se schinuie sa o scoata. Pseudonimele incearca doar sa nu ofere piatra domnului Prorector prof.univ.dr.ec. Aurel Burciu.

In mesajul urmator voi incerca sa va raspund, pe cat posibil, si la cele 5 semne de intrebare si exclamare. (limita de caractere si timp ...)
30.2  RE: LIBERTATEA DE EXPRIMARE trimis de
(26 feb 2012, 13:50:08
1. O parte a comentariilor trateaza subiecte care au fost discutate in timpul dezbaterii (cred ca au fost si aflate de acolo). Nu as dori sa va banuiesc si in acest caz tot de ipocrizie si presupun ca s-au discutat in timpul pauzelor dumneavoastra de cafea sau tigara daca afirmati sincer ca nu le-ati auzit. Vorbiti cu cei de la Radio sa va ofere inregistrarea si sper ca macar 2 semne de intrebare se vor sterge si vor mai descreti fruntea dumneavoastra.

2. O alta parte din comentarii se refera la contestatia domnului Burciu. Cum ea a fost depusa joi si facuta cunoscuta profesorilor vineri nu stiu cum doreati sa se comenteze la dezbatere. Ramane totusi un semn de intrebare legat de faptul ca domnul Burciu nu a mentionat nimic la dezbatere desi acuzele se refera la ultima luna si jumatate. Nu pot sa va ajut in acest sens dar sunt sigur ca v-ar putea lamuri dumnealui la o cafeluta.

3. A treia categoria de comentarii sunt oameni care probabil comenteaza la majoritatea articolelor fara a cunoaste situatia din interior. Singura rugaminte pe care le-o adresez este sa pastreze un limbaj civilizat.

p.s. V-as recomanda ca urmatorul pseudonim pe care-l veti folosi drept nume propriu sa fie Alice. Mi-ar trezi amintiri mai placute din melodia "Living next door to Alice" (Smokie)
31.   Pentru Burciu trimis de
(26 feb 2012, 14:22:54
De ce NU vorbeste Burciu ca inainte de alegeri a chemat studentii reprezentanti la o savarina ca sa voteze cu el, cuma a dat mail-uri la profesorii usv, la faptul ca o asociatie studenteasca obscura din usv asus l-a sprijinit numal pe el. Daca tot e mare si tare in atatia ani de pro rector, de ce nu s-a facut cunoscut decat atunci cand mergea prin delegetii?
32.   Securistii... bata-i vina! trimis de
(26 feb 2012, 19:33:35
Daca nu va mai certati si va ganditi putin (pentru ca se vede ca sunteti aproape toti din casa) veti vedea ca singurul lucru despre care nu vorbeste nimeni, nici cei pro Burciu, nici cei contra Burciu, este acela ca omul a avut cu cca. 5% mai putine voturi decat celalalt candidat! Adica vorbim despre tot ce ne trece prin cap si uitam adevarul ca sint mai multi cei care l-au votat pe unul decat pe celalalt! Burciu a pierdut la urna! Nu despre asta ar trebui sa vorbim? Adica oamenii astia care au votat, degeaba s-au mai dus la vot? Adica rezultatul se interpreteaza in functie de ce a zis si ce a facut unul sau altul sau se judeca aritmetic? Au fost fraudate alegerile? A fost Graur cu noi in cabina de vot? Eu unul nici nu l-am vazut in ziua aia, dar chiar daca-l vedeam nu putea sa-mi zica el mie cu cine sa votez. Hai sa fim realisti! Dar aici se vede tehnica securistica: se doreste sa se ajunga la concluzia ca noi toti sintem niste idioti care ne-am lasat influentati si manipulati si ca mai bine era daca rectorul era numit de minister! Nu se vede ca nu stim nici sa votam? Ca nu ne lasa Seful sa votam cu cine trebuie? Deja am vazut un comentariu mai sus pe aici care zice: sa se retraga amandoi candidatii, sa nu mai candideze niciunul! Ce subtil! Normal, adica sa puna PDL-ul sau PNL-ul etc un rector din afara USV, nu?
FALS! Noi am votat si asta a fost rezultatul votului! Normal ca unu-i nemultumit, ca nu aveau cum sa castige ambii! Partea urata este ca iar ne-am scos rufele la spalat in canalizarea orasului iar asta i-o datoram domnului Burciu care a dovedit ca nu stie sa piarda!
33.   Comentariu trimis de
(26 feb 2012, 20:57:51
De ce Dl Burciu nu a facut reclamatiile atunci cand a sesizat aceste "nereguli" considerand ca inca de la inceputul campaniei a fost defavorizat? Si acum ce asteapta? Sa cumpere si mai mult tort si agende studentilor si sa-si ameninte si santajeze colegii pentru a castiga alegerile? Sa promoveze mai apoi persoanele care nu se dau in laturi de la nimic pentru a obtine beneficii si care il lingusesc acum? Daca dumnealui tine atat de mult la etica, de ce a venit cu ideea de a santaja Ministerul (document in care nu-si asuma nicio repsonsabilitate, semnatura de la final nefiind a dumnealui)? Cred ca exista multe semne de intrebare in acest caz si sper ca adevarul sa iasa la iveala. Pacat ca multora le e frica sa vorbeasca.
34.   Un mic comentariu trimis de
(26 feb 2012, 23:21:46
Am citi aproape toate comentariile cu mare interes si pota sa spun ca se vede de la o posta, cine este cu aripa dl Burciu si cine cu dl Popa.
Exista o regula a democratiei, binenteles nescrisa, care metioneaza ca invinsul trebuie sa felicite pe castigator. De asemnea exista si regula de a contesta si de a motiva cum doreste fiecare care contesta ceva. Din nefericire in Romania sigurile reguli care functioneaza foarte bine, sunt pupatul in fundulet pe sef si sa moara capra vecinului.
Referitor la clasamentul facut de Ministerul Educatie, daca era prost trebuia contesta in instanta, daca nu, accepta-l si dati demisia, asa pentru onoarea ta si repectul pt studenti si colegii tai. Dar asa ceva nu ai sa vezi in Suceava-Romania, si de aceea vin cu simpla intrebare: "exista undeva in Romania, unde se fac alegeri sau altceva, pentru ceva, unde ele (alegerile) au fost vreodata corecte?"
34.1  RE: Un mic comentariu trimis de
(26 feb 2012, 23:53:26
Draga Dana,

1. Te rog sa precizezi explicit unde ai vazut in comentariile mele vreuna din cele doua reguli pe care le mentionezi.
2. Clasamentul a fost contestat si in instanta. Insa "viata e complexa si are multe aspecte" deci nu incerca sa prezinti lucrurile prin tertium non datur pentru ca nu stii despre ce vorbesti. Putem avea o discutie intr-un alt context si te vei lamuri si tu ca lucrurile nu sunt alb sau negru.
3. Acuzand totul nu ajungi nicaieri. Daca ai ceva de spus legat de alegeri te rog sa spui si ma voi gandi daca exista vreun argument pentru sau impotriva. Asa cum am facut si in cazul "Decibeli" si al "Iulianei Marinescu" voi incerca sa aduc argumente si cred ca lucrurile se vor lamuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei