Cultura în spaţii neconvenţionale pare să aibă un real succes în Suceava. Piesa semnată de dramaturgul rădăuţean Matei Vişniec, „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, a adunat un public însetat de teatru în Restaurantul „Old Times” din Suceava, care s-a dovedit prea mic faţă de numărul celor care ar fi dorit să vadă piesa „live”.
Carmen Veronica Steiciuc, persoana care are meritul de a-l fi „readus acasă” pe Matei Vişniec, crede că a făcut o alegere foarte bună.
„Au fost două spectacole în Suceava, iar actorii au mărturisit că s-au simţit extraordinar. Pe parcursul celei de-a doua reprezentanţii au simţit energia publicului şi au avut cea mai bună prestaţie a lor. Poate şi pentru că au avut parte de un public receptiv, bun cunoscător al operei lui Matei Vişniec, al stilului şi umorului dramaturgului, au interacţionat cu publicul într-un mod extraordinar”, a mărturisit Carmen Veronica Steiciuc.
Cei doi actori bucureşteni care s-au dezvelit la propriu şi la figurat de prejudecăţi, Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa, au mulţumit deschis publicului sucevean pentru prezenţa la cele două spectacole.
Reprezentanţii restaurantului „Old Times” şi-au arătat disponibilitatea de a continua acest tip de manifestări şi spun că nu s-au aşteptat să fie asaltaţi cu un număr atât de mare de cereri de bilete.
Iniţial trebuia să aibă loc un singur spectacol, dar solicitările numeroase i-au determinat să ajungă la o înţelegere cu impresarul şi actorii pentru două puneri în scenă. Chiar şi aşa, aproape 200 de solicitări nu au putut fi onorate.
Piesa „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” este pusă în scenă regizoarea Cătălina Buzoianu (realizare care a primit în anul 2011 premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie la Festivalul Teatrului de Studio din Piteşti).
Autorul piesei este Matei Vişniec, rădăuţeanul stabilit în Franţa, apreciat ca fiind cel mai valoros dramaturg român contemporan, laureat al Premiului UNITER şi al Premiului pentru dramaturgie al Academiei Române şi distins, în anul 2009, cu Premiul European pentru întreaga sa activitate, conferit de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Franţa.
Spectacolele de la Suceava şi Rădăuţi (din incinta restaurantului „Orso Bruno”) s-au desfăşurat sub egida Clubului Rotary Suceava Bucovina şi a Clubului Rotaract Suceava Bucovina.
(21 feb 2012, 11:27:30
Muzica din club se auzea destul de tare ca sa distraga atentia de la ceea ce faceau si spuneau actorii.