Cea mai ambiţioasă investiţie în turism de pe piaţa suceveană a fost inaugurată în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre Hotelul Sonnenhof, cu 58 de camere duble clasificate la 4 stele, şi Restaurantul Mosaik, cu aproximativ 160 de locuri, ambele aflate pe bulevardul Sofia Vicoveanca, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. Investiţia a fost începută în anul 2005 şi a avut o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, bani asiguraţi din fondurile proprii ale investitorilor, precum şi din împrumuturi bancare. De precizat că investiţia a fost realizată de firma care deţine şi Restaurantul Latino din Suceava. Potrivit reprezentanţilor hotelului, ideea construirii acestui hotel a venit atunci când s-a constatat că există o breşa pe piaţa serviciilor de top, atât pe piaţa hotelieră, cât şi pe cea a restaurantelor. Având experienţa anterioară cu Restaurantul Latino, care s-a dovedit un proiect de succes, proprietarii acestora au considerat că se poate implementa acelaşi nivel de calitate, însă la o scară mai mare.
„Atât conceptul de promovare a hotelului, cât şi cel al restaurantului pun accentul pe un nivel de servicii ridicat, dar şi pe atmosfera destinsă şi distinsă”, au precizat reprezentanţii hotelului Sonnenhof. Aceştia spun că design-ul camerelor de hotel şi al spaţiilor publice se concentrează pe ideea de hotel-gradină, cu tonuri de verde şi motive vegetale. De asemenea, decorul restaurantului doreşte să redea atmosfera caldă a unei case primitoare, situată undeva între graniţele vechiului Imperiu Austro-Ungar.
Arhitecţii hotelului şi restaurantului au fost Elena Hison şi Adi Mocanu, pentru construcţia în sine, precum şi Andu Marginean pentru design-ul camerelor. Arhitectura peisagistică franceză îi aparţine arhitectei Claire Salavert, care a realizat spaţiile verzi şi fluxurile exterioare.
Conducerea hotelului estimează că 60% din clientelă va fi bussines, iar diferenţa de 40% va fi clientelă de vacanţă, în special turişti străini. „Clientela restaurantului va fi evident formată din oaspeţii hotelului, şi în proporţie destul de mare din clientela locală, atrasă de maestrul în arta culinară Raphael Beringer, bucătar de 2 stele Michelin, ce va coordona şi forma echipa bucătăriei restaurantului”, au mai spus reprezentanţii hotelului.
(18 feb 2012, 22:27:06