Numărul exemplarelor de urşi, lupi, râşi şi pisici sălbatice din pădurile judeţului Suceava va fi evaluat în teren, timp de două luni, de echipe mixte ale Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM).
Acţiunile de evaluare în teren a speciilor de carnivore mari strict protejate se vor desfăşura în perioada martie-aprilie, conform Legii 407/2006, privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.
La această acţiune pot participa pe lângă gestionarii fondurilor de vânătoare şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare şi ai universităţilor, iar acolo unde fondurile de vânătoare se suprapun peste ariile naturale protejate, la evaluare pot participa şi administratorii acestora.
Directorul executiv al APM Suceava, Vasile Oşean, a precizat că, începând de anul acesta, în cazul în care fondul de vânătoare se suprapune (parţial sau total) peste o arie naturală protejată (rezervaţie naturală sau sit Natura 2000), se va întocmi separat un centralizator pentru fiecare specie, iar pentru restul fondului de vânătoare aflat în afara ariei naturale protejate se va întocmi alt centralizator.
Datele centralizate de APM Suceava vor fi transmise Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, urmând ca printr-un ordin al Ministerului Mediului şi Pădurilor să fie stabilit plafonul maxim de vânat pentru speciile menţionate, pe fiecare fond de vânătoare, în sezonul de vânătoare 2012 - 2013.
Acesta va avea la bază situaţia efectivelor reale comparativ cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei speciei respective, precum şi nivelul pagubelor produse de carnivore şi înregistrate oficial.
(15 feb 2012, 14:49:18
NU V-A MAI RAMAS DECAT SA DECLARATI ,,ARII PROTEJATE'',FOSTELE PERIMETYRE MINIERE,CA SA NU SE APROPIE NIMENI DE ELE,PTR A NU OBSERVA EVENTUALELE MANEVRE CE SE MAI FAC PE ACOLO SI PERIMETRUL FOSTULUI METADET DE CARE NU SUNTETI STRAIN D-LE OSANU.
PTR LAMURIRI SUPLIMENTARE ,CERETI STATISTICILE DE LA DSP.
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!