Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Bucovina, prezentă la Târgul Internaţional de Turism de la Stuttgart

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bucovina a fost prezentă, în perioada 14 – 22 ianuarie, la a 44-a ediţie a celui mai mare târg european dedicat turismului, Târgul Internaţional de Turism „Caravan, Motor, Tourismus” (CMT) de la Stuttgart. Încondeietoarea Letiţia Orşivschi a reprezentat, la Stuttgart, în cele nouă zile de târg, Asociaţia Pentru Turism (APT) Bucovina (din care face parte şi Asociaţia de Turism Vama, care include Muzeul Ouălor Încondeiate şi Atelierul de Încondeiat Ouă Letiţia Orşivschi - Vama), fiind unul dintre cei 1.900 de expozanţi, din 97 de ţări

 

Nouă zile de promovare a Bucovinei

Letiţia Orşivschi ne-a povestit că dacă la celelalte târguri de turism, care durează patru, maxim cinci zile, primele două zile fiind dedicate specialiştilor, „târgul de la Stuttgart este singurul ce acoperă nouă zile de desfăşurare, toate zilele fiind dedicate publicului. Messe Stuttgart este un complex de opt hale şi găzduieşte cei mai importanţi operatori de turism din lume, dar şi cei mai importanţi producători de articole sportive, agrement, pescuit, motoare, ambarcaţiuni, autocare, articole de camping”.
La standul României, unde a expus şi Letiţia Orşivschi, au fost 20 de expozanţi, mai mulţi tour-operatori, care au promovat cu succes Bucovina şi Transilvania.
„La standul Bucovinei, pe lângă ouăle încondeiate pe care le-am expus pentru ca toţi vizitatorii celor nouă zile de târg să le poată admira, am făcut şi demonstraţii de încondeiere a ouălor. Oamenii au fost foarte receptivi, au intrat în joc şi au încercat singuri să folosească chişiţa şi să tragă câteva linii pe ou. De fapt, am reprezentat Bucovina turistică, promovând desigur şi meşteşugul cel mai bine păstrat aici - încondeierea ouălor, dar oferindu-le turiştilor şi hărţi, pliante ale Asociaţiei Turistice Vama, ale Asociaţiei Pentru Turism Bucovina sau ale Consiliului Judeţean Suceava. Ca de fiecare dată, turiştii au fost interesaţi de Bucovina, au cerut informaţii suplimentare despre ce poate oferi acest minunat colţ de ţară”, a completat încondeietoarea din Vama.

 

Obiecte din muzeul familiei Orşivschi, expuse în Germania

Planurile de viitor ale Letiţiei Orşivschi Heiser, profesor de artă textilă şi decorativă (membră a Asociaţiei Creatorilor Populari din România, a Academiei Artelor Tradiţionale din România, a Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Decoratori cu sediul la Fribourg - Elveţia), sunt legate tot de turism, de promovarea Muzeul Oului Vama - Bucovina. „Am deja programate expoziţii în Elveţia, la Fribourg şi Huttwil, în Germania, la Barbarakükhelinhalle Schorndorf, Schwabenlandhalle Stuttgart, Ostereimuseum Sonnenbühl şi la Galerie die Schwarze Treppe-Haigerloch. La această ultimă galerie, voi expune şi costume tradiţionale bucovinene, ceramică şi ţesături, cusături ce provin din muzeul familiei mele de la Vama”, ne-a spus creatoarea.

 

Muzeul celor 3.000 de ouă, la Vama

Deţinătoare a numeroase şi importante premii şi distincţii, colaboratoare a Muzeului Ţăranului Român şi a Facultăţii de Textile Iaşi, doctorand în cercetarea motivelor vechi de Bucovina, Letiţia Orşivschi deţine la Vama cea mai numeroasă colecţie de ouă din România, cu peste 3.000 de exemplare. După cum ne-a explicat artista, muzeul are două secţiuni: ouă de Bucovina, secţiune care cuprinde motive vechi de Bucovina, aranjate pe simboluri, ouă vechi de peste 80-100 de ani, ouă de Vama cu motive de pe costumele populare din zonă (peste 1.000 de ouă) şi colecţia internaţionala - care cuprinde peste 2.000 de ouă lucrate în tehnici diferite, în stiluri diferite, pe diferite tipuri de suport (ouă ale diferitelor animale, ca: struţ, emu, nandu, broască ţestoasă, crocodil, barză, lebădă, tinamu etc. sau piatră, ceramică, sticlă, lemn, metale diferite), din toată lumea, de pe toate continentele (62 de ţări).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina, prezentă la Târgul Internaţional de Turism de la Stuttgart.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 13 voturi
Bucovina, prezentă la Târgul Internaţional de Turism de la Stuttgart2.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
( 6 feb 2012, 13:17:27
Ma bucur ca putem fi conoscuti in Europa si oameni de calitate cu traditii si o cultura bogata,datorita unor oameni de toata isprava ca acestia,ca destul sintem ponegriti si huliti peste tot de tigani,hoti,curve carora ti-e rusine ca iti sunt conationali

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei