Toate drumurile naţionale şi judeţene din Suceava sunt deschide traficului rutier, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Popescu, începând de vineri, 3 februarie, de la intrarea în vigoare a codului galben de ninsori, viscol şi polei, nu au fost înregistrate drumuri blocate.
De precizat că singurele probleme apărute la sfârşitul săptămânii trecute au fost câteva blocaje parţiale şi de scurtă durată ale traficului. În zonele Şcheia şi Stroieşti maşinile de mare tonaj nu au mai putut să înainteze până la sosirea utilajelor de deszăpezire, astfel încât circulaţia pe ambele sensuri de mers a fost îngreunată zeci de minute.
Două tiruri au rămas blocate din cauza unor defecţiuni tehnice
Alte două probleme au apărut ieri pe DN 2, între Pătrăuţi şi Dărmăneşti, precum şi între Grăniceşti şi Bălcăuţi, acolo unde două tiruri, unul polonez şi unul din Rusia, nu şi-au mai putut continua drumul din cauza unor probleme tehnice. Astfel, un tir polonez a rămas pe marginea drumului în zona Ratoş, după ce roţile remorcii s-au blocat. După câteva ore în care autorităţile locale din Grăniceşti şi Bălcăuţi au încercat împreună cu şoferul tirului să dezgheţe cu apă caldă roţile blocate, bărbatul a fost transportat la adăpost pentru a se încălzi.
Un alt caz asemănător a fost înregistrat tot pe DN 2, între localităţile Pătrăuţi şi Dărmăneşti, acolo unde un tir din Rusia a rămas blocat după o defecţiune la cutia de viteze. În acest caz, proprietarul firmei care deţine tirul l-a anunţat pe şofer că a solicitat un remorcher care urma să vină din Ucraina, de la Cernăuţi, pentru a tracta maşina blocată în trafic.
Pasurile Tihuţa, Palma şi Mestecăniş sunt deschise circulaţiei
Până la închiderea ediţiei nu erau înregistrate drumuri naţionale sau judeţene blocate. Prefectul judeţului, Sorin Popescu, ne-a declarat că utilajele de deszăpezire au intervenit în permanenţă începând de vineri seara. El a arătat că, deşi a nins abundent, nu s-a impus închiderea circulaţiei nici în zonele montane ale judeţului, pasurile Mestecăniş, Palma şi Tihuţa fiind deschise circulaţiei. Sorin Popescu a spus că pe drumurile naţionale aflate în administrarea Secţiei de Drumuri Suceava au intervenit 17 utilaje de deszăpezire, fiind împrăştiate circa 560 de tone de materiale antiderapant. El a mai precizat că pe drumurile administrate de Secţia de Drumuri Câmpulung Moldovenesc circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă frământată cu grosimea de 1-2 centimetri. Sorin Popescu a adăugat că şi pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă, pentru înlăturarea zăpezii fiind folosite 52 de utilaje cu lamă, fiind pregătite şi patru autofreze.
Potrivit prefectului şi circulaţia feroviară se derulează fără probleme, nefiind trenuri anulate din cauza căderilor de zăpadă.
Primăria Suceava a avut ca priorităţi bulevardele şi străzile principale
La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în cursul zilei de ieri că pe drumurile din Suceava s-a intervenit cu 20 de utilaje de deszăpezire. Lungu a spus că circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. El a subliniat că prioritare au fost bulevardele şi străzile principale din Suceava, acolo unde utilajele de deszăpezire au intervenit pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil. Lungu a mai declarat că toate autobuzele TPL sunt funcţionale.
( 6 feb 2012, 11:49:54