Recensământul general efectuat la finele anului trecut, ale cărui date provizorii au fost deja făcute publice de către Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, arată că populaţia judeţului s-a micşorat cu aproape 74.000 de persoane, în interval de mai puţin de zece ani de zile.
Conform datelor adunate anul trecut de recenzori, populaţia judeţului ar fi de 614.451 de persoane, faţă de 688.435, câte erau înregistrate la recensământul din 2002.
Mai mult, din cei 614.451 de suceveni, doar 581.000 au fost prezenţi în ţară la numărătoare, restul, peste 33.000, fiind declaraţi temporar absenţi.
După ce ieri v-am prezentat câteva date generale despre populaţia judeţului, revenim astăzi cu numărul de locuitori pe fiecare localitate în parte, dar şi cu comparaţii cu cifrele de la recensământul anterior, cel din 2002.
Scăderi mai mari la populaţia urbană
Populaţia judeţului a scăzut mult mai mult în municipii şi oraşe, unde se înregistrează cu peste 47.000 de persoane mai puţin, în timp ce în mediul rural scăderea, conform recensământului, este de aproape 27.000 de persoane.
De precizat că populaţia din municipii şi oraşe reprezintă de 40,6%, restul fiind locuitori ai comunelor judeţului.
În municipiul Suceava, între cele două măsurători, populaţia a scăzut cu 19.583 de persoane. De asemenea, dintre municipii, scăderi mari ale populaţiei, peste 5.000 de persoane, s-au mai înregistrat la Fălticeni şi Rădăuţi.
Dintre oraşe, cea mai mare scădere s-a înregistrat în Gura Humorului, unde sunt aproape 3.000 de persoane în minus.
De precizat că dintre municipii şi oraşe, doar Salcea prezintă o creştere a populaţiei, puţin semnificativă însă, 51 de persoane.
Dintre comune, scăderi mari, de peste o mie de persoane, înregistrează localităţi renumite pentru numărul mare de localnici plecaţi la muncă peste hotare. Două exemple ar fi Marginea, unde populaţia a scăzut cu 1.135 persoane, şi Dumbrăveni, unde recenzorii au numărat cu 1.106 mai puţini locuitori.
La capitolul comune cu o populaţie mai mare, foarte puţine la număr, se remarcă de departe Şcheia, a cărei populaţie, în intervalul 2002-2011, a crescut cu 1.647 de persoane.
În tabelul de mai jos aveţi lista completă a măsurătorilor, pe localităţi, atât la recensământul de anul trecut, cât şi la cel din 2002.
( 4 feb 2012, 11:06:45
Generaţia cu 24h net .. flux continuu
V-amintiţi vremea lu’ nea Nicu’ (cu net la raţie ? )
Era doar seara (de la 20-22).. dacă-ţi venea rându’
Era doar site-ul Partidului Comunist Român
Seara pica ! vizioanrea , de orice fel , era exclusă !
"Page cannot be displayed" apărea ( fireşte , în rusă )
Comentarii injurioase se făceau pe : Каквооз
( Asta e pagină bulgărească. Bulgaru’ era jupân )
Toată ziua uploadau pe site ştiri despre Ceauşescu
El avea conturi de Facebook şi Twitter ( în străinătate )
( Cam aşea cum are “cont medical” azi fam. Băsescu )
Cablurile Wi-Fi erau împletite din cânepă ( ... computate )
Am evoluat ( .. sanchi ! ) nu mai suntem maimuţe imponderabile
Suntem capitalişti , moderni ,suntem (pi buni) maimuţe docile