Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Maestru în arta culinară franceză la Suceava

Sfidând atmosfera hibernală din ultimele zile, Restaurantul Latino propune sucevenilor o „evadare culinară” la sfârşit de săptămână.
Evenimentul, ce poartă marca maestrului culinar francez Raphael Beringer, se va desfăşura pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică (3-5 februarie) şi va propune oaspeţilor restaurantului un meniu rafinat, inspirat din savuroasa bucătărie franceză – „Paté de pasăre în crustă, cu foie gras stropit cu vin de Porto”, „Blanc de doradă cu ulei de măsline, praz şi unt aromat cu şampanie” sau „Biscuite de casă cu cremă de vanilie, ploaie de fistic şi gelée de fructe de pădure”, sunt doar câteva dintre micile „capodopere” ispititoare din care puteţi gusta la acest sfârşit de săptămână.
Maestrul Raphael Beringer are peste 25 de ani de experienţă în gastronomie, majoritatea petrecuţi ca bucătar în restaurante cotate cu 2 stele de prestigiosul ghid Michelin (3 fiind maximul, iar obţinerea unei stele Michelin reprezentând apogeul carierei unui bucătar). A primit numeroase distincţii, printre care „Bucătarul anului” în regiunea Rhône-Alpes.
Maestrul Beringer se află la Suceava pentru a superviza şi coordona Restaurantul MOSAIK, din cadrul noului hotel de 4 stele SONNENHOF, a cărui deschidere va avea loc pe data de 15 februarie a acestui an.
Timp de cinci luni cât va face parte din Echipa Restaurantului Mosaik, maestrul va încerca să creeze un meniu inedit, bazat pe conceptul „călătorii culinare” şi inspirat din bucătăriile unor ţări precum Franţa, Austria, Italia sau Cehia.
„Zilele bucătăriei franceze” se înscriu în seria de evenimente cu care Echipa „Latino” i-a obişnuit deja pe suceveni - weekend gastronomic asiatic, zilele bucătăriei Lyoneze, zilele bucătăriei româneşti, etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maestru în arta culinară franceză la Suceava.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Maestru în arta culinară franceză la Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei