Sfidând atmosfera hibernală din ultimele zile, Restaurantul Latino propune sucevenilor o „evadare culinară” la sfârşit de săptămână.
Evenimentul, ce poartă marca maestrului culinar francez Raphael Beringer, se va desfăşura pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică (3-5 februarie) şi va propune oaspeţilor restaurantului un meniu rafinat, inspirat din savuroasa bucătărie franceză – „Paté de pasăre în crustă, cu foie gras stropit cu vin de Porto”, „Blanc de doradă cu ulei de măsline, praz şi unt aromat cu şampanie” sau „Biscuite de casă cu cremă de vanilie, ploaie de fistic şi gelée de fructe de pădure”, sunt doar câteva dintre micile „capodopere” ispititoare din care puteţi gusta la acest sfârşit de săptămână.
Maestrul Raphael Beringer are peste 25 de ani de experienţă în gastronomie, majoritatea petrecuţi ca bucătar în restaurante cotate cu 2 stele de prestigiosul ghid Michelin (3 fiind maximul, iar obţinerea unei stele Michelin reprezentând apogeul carierei unui bucătar). A primit numeroase distincţii, printre care „Bucătarul anului” în regiunea Rhône-Alpes.
Maestrul Beringer se află la Suceava pentru a superviza şi coordona Restaurantul MOSAIK, din cadrul noului hotel de 4 stele SONNENHOF, a cărui deschidere va avea loc pe data de 15 februarie a acestui an.
Timp de cinci luni cât va face parte din Echipa Restaurantului Mosaik, maestrul va încerca să creeze un meniu inedit, bazat pe conceptul „călătorii culinare” şi inspirat din bucătăriile unor ţări precum Franţa, Austria, Italia sau Cehia.
„Zilele bucătăriei franceze” se înscriu în seria de evenimente cu care Echipa „Latino” i-a obişnuit deja pe suceveni - weekend gastronomic asiatic, zilele bucătăriei Lyoneze, zilele bucătăriei româneşti, etc.