Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au dus la formarea de poduri de gheaţă pe toate cursurile de apă din Suceava, în unele situaţii acestea fiind întinse pe lungimi de 20-30 de kilometri. În majoritatea zonelor, podurile de gheaţă alternează cu zone de scurgere a apei, în timp ce grosimea gheţii are până la 30 de centimetri.
Conform măsurătorilor realizate de specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, pe râul Suceava cea mai întinsă zona îngheţată se află pe tronsonul Ulma - Vicovu de Sus, unde fenomenul de pod de gheaţă, în alternanţă cu cel de pod de gheaţă întrerupt, se întinde pe 30 de kilometri, cu o grosime a gheţii de 19-20 de centimetri.
În privinţa râului Moldova, cel mai întins pod de gheaţă, de aproximativ 25 de kilometri, se înregistrează între Breaza şi Câmpulung Moldovenesc, aici grosimea stratului de gheaţă fiind de 20-25 de centimetri.
Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava, a subliniat că în aceeaşi zonă, pe râul Moldoviţa, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Vama, grosimea gheţii atinge şi 30 de centimetri.
În ceea ce priveşte râul Bistriţa, cele mai întinse suprafeţe de gheaţă se găsesc la limita cu Maramureşul. Pe sectorul Şesuri – Cârlibaba podul de gheaţă întrerupt se întinde pe 12 kilometri şi are 25-28 de centimetri grosime, în timp ce pe tronsonul Cârlibaba – Ciocăneşti podul este de aproximativ 19 kilometri, cu o grosime a gheţii ceva mai redusă, 20-22 de centimetri.
Râul Dorna are şi el porţiuni foarte întinse pe care s-au format straturi de gheaţă, până la 27 de kilometri, de la izvoare şi până la confluenţa cu pârâul Dornişoara.
Dintre râurile principale, pe Siret sunt cele mai puţin întinse poduri de gheaţă, acestea fiind întrerupte şi având grosimi de doar 7-8 centimetri.
În condiţiile în care gerul va continua, podurile de gheaţă formate în judeţ pot depăşi, ca grosime, jumătate de metru. Evoluţia stratului de gheaţă este atent monitorizată de la SGA Suceava, riscurile de inundaţii putând apărea în cazul unei încălziri bruşte a vremii.