Un nou dosar de executare a fost întocmit faţă de Costel Ignătescu, fost preşedinte al Partidului Conservator, filiala Suceava, fost director adjunct al Direcţiei Agricole Suceava, actualmente inspector al Direcţiei de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică. De această dată, cei care îl caută sunt reprezentanţii unei firme din Oltenia. SC Dumagas Transport SA, firmă cu sediul în satul Branişte, comuna Podari, judeţul Dolj, a avut relaţii comerciale cu SC Eco Logistic Forwarder&Tires SRL Ipoteşti, la care acţionar este nimeni altul decât Costel Ignătescu. În cursul anului 2008, firma din Oltenia a solicitat efectuarea unui transport de produse lactate de la Vatra Dornei la Bucureşti. Societatea administrată de Ignătescu şi-a dat acceptul, iar o maşină s-a deplasat la sediul SC Dorna SA, de unde a preluat 15.120 de porţii de lapte. La destinaţie, reprezentanţii SC Pajura SA Bucureşti au constatat că marfa era stricată, motiv pentru care au refuzat să o primească.
Între societatea din Branişte şi Eco Logistic a început un proces la Judecătoria Craiova, iar în decembrie 2009 s-a dat şi soluţia. Firma lui Costel Ignătescu a fost obligată la plata contravalorii mărfii, respectiv 13.733 de lei, la care s-au mai adăugat aproape 3.000 de lei cheltuieli de judecată şi cu executarea.
Plângere penală pentru evaziune fiscală
Consilierul juridic al SC Dumagas Transport SA Branişte, Florentin Nicolae, a explicat că a avut mai multe tentative de a rezolva pe cale amiabilă acest diferend, dar s-a lovit de un zid al tăcerii.
„Nu ştiu de unde această firmă are bani să plătească leasingul pentru maşină, un Mercedes Vito, şi nu găseşte resursele financiare a de achita datoria către noi. Din acest motiv, am înaintat plângere penală la Serviciul de Investigare a Fraudelor Suceava pentru evaziune fiscală prin ascunderea bazei impozabile”, a precizat Florentin Nicolae.
Dosarul de executare, în lucru
După obţinerea acelei soluţii definitive şi irevocabile din partea Judecătoriei Craiova, reprezentanţii firmei Dumagas au continuat procedurile şi au învestit hotărârea cu titlu executoriu. Aşa a ajuns dosarul pe masa de lucru a executorului Ioan Tătaru. Acesta a confirmat că a demarat procedurile pentru executarea firmei administrate de Costel Ignătescu, numai că nu a avut ce vinde.
„Sediul societăţii este la locuinţa familiei, iar singurul bun al firmei îl reprezintă un autoturism marca Mercedes Benz Vito. Şi acest bun nu este însă al firmei, deoarece nu s-au plătit toate ratele de leasing. Vom continua procedurile, potrivit legislaţiei în vigoare”, a declarat Ioan Tătaru.
În replică, Costel Ignătescu s-a declarat „vânat” de reporterul ziarului Monitorul de Suceava. „Am cerut rejudecarea acestui dosar deoarece instanţa la care a fost analizat dosarul, Judecătoria Craiova, este condusă de soţia patronului de la Dumagas şi nu cred că se putea da o soluţie echidistantă. Marfa distrusă a fost extrem de puţină, iar suma imputată mult prea mare. Mai mult, marfa trebuia returnată în caz de refuz, ceea ce nu s-a întâmplat”, a menţionat Ignătescu.
Căutat să plătească aproape 16.500 de lei pentru un împrumut mai vechi
Pe numele lui Costel Ignătescu mai există un dosar de executare silită, pentru un împrumut de 50 de milioane de lei vechi contractat în cursul anului 2002 de la CAR Filiala Electrocentrale Suceava.
Ioan Herghelegiu, contabilul CAR Filiala Electrocentrale Suceava, a explicat acum câteva luni: „Deşi recunoaşte că a luat aceste împrumuturi, refuză să le achite. Domnul Ignătescu a apelat la tot soiul de tertipuri pentru a nu returna împrumutul. La procese nu a fost niciodată, iar singura dată când ne-am întâlnit mi-a spus să am răbdare că pentru că Justiţia îşi va spune cuvântul. Între timp, am câştigat şi toate procesele pe care le-am avut cu dumnealui”.
Costel Ignătescu a fost găsit bun de plată în urma proceselor cu aproape 16.500 de lei. „Suma de 16.450,95 de lei este compusă din suma de 14.851,85 de lei, reprezentând împrumut - 4.400 de lei, dobândă-împrumut 6.312 lei, actualizarea cu indicele inflaţiei 3.839,85 de lei şi avans onorariu executor judecătoresc - 300 de lei, la care se adaugă suma de 1.485 de lei, reprezentând onorariu executor şi cheltuieli de executare - 109,80 de lei”, se arată în hotărârea judecătorească.
Dosarul a ajuns tot la executorul judecătoresc Ioan Tătaru, iar procedurile sunt în curs de soluţionare.
(30 ian 2012, 12:00:46
Dati-i 25% inapoi sa-ti plateasca d-nul director...datoriile.. Rusine sa va fie