Galleria Mall Suceava a fost, sâmbătă şi duminică, gazda unui eveniment care a atras public de toate vârstele, Galele dansului, ediţia a IV-a. Organizate de Fly Dance Club, în colaborare cu Federaţia Română de Dans Sportiv şi Galleria Suceava, Galele dansului din acest an au reunit trupe şi perechi de dansatori din mai multe oraşe ale ţări.
Instructorul de dans Dorin Mârnea, iniţiatorul Fly Dance Club, ne-a spus că în faţa publicului sucevean s-au prezentat, în cele două zile „de gală”, colaboratori ai Fly Dance Club, dar şi dansatori debutanţi. Unii dintre foştii elevi ai instructorului Dorin Mârnea au venit cu propriile trupe de dans, în calitate de instructori, alţii s-au numărat printre dansatorii trupelor pe care le conduc. Atât sâmbătă, cât şi duminică, publicul a putut urmări street dance, dans contemporan, sportiv şi tematic, dar şi recitaluri şi suite de dansuri populare, cu artişti autohtoni. Fiecare trupă de dans şi pereche de dansatori prezente la gale a primit un trofeu şi o diplomă de excelenţă.
Dorin Mârnea a mai completat că evenimentul de la sfârşitul săptămâni a însemnat mai mult o recunoştinţă şi un semn de prietenie pentru cei care fac dans sportiv, dar nu numai, şi pentru cei care au trecut, la un moment dat, prin „Fly Dance Club”. În cei cinci ani de activitate la Suceava, a completat instructorul Mârnea, prin şcoala de dans „Fly Dance” au trecut aproape 10.000 de iubitori ai dansului.
Reload, din Vatra Dornei
Printre participanţii la Galele dansului, în prima zi a evenimentului, s-a numărat şi trupa Reload, din municipiul Vatra Dornei. Tinerii dansatori au participat la mai multe competiţii (cupa liceelor, evenimente culturale din Vatra Dornei), printre cele mai recente fiind preselecţia pentru emisiunea „Românii au talent”. În spatele mai multor diplome şi trofee obţinute de-a lungul timpului, membrii trupei au adunat şi zeci de zile, nopţi nedormite, emoţii, nervi întinşi la maxim. Trupa a fost înfiinţată în vara anului 2009. Ştefan Crăciunescu, unul dintre membrii trupei, în vârstă de 18 ani, ne-a spus că „din trupă fac parte două fete şi şapte băieţi. Sunt şi două perechi de fraţi în trupă. Cel mai mic dintre dansatori are 12 ani, iar cel mai mare 20 de ani”.
Debutanţi
În prima zi a galei, am întâlnit şi un grup de elevi de la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava, care erau la prima apariţie pe scenă cu public. Cu feţele pictate, cu costume ingenioase, tinerii ne-au spus că îşi caută un „nume”, la propriu, şi că vor să se pregătească pentru a participa şi la alte competiţii de dans. Singurul băiat din trupă, Iustin, elev în clasa a VII-a, ne-a spus că, împreună cu cele 11 colege, a fost antrenat pentru momentul coregrafic de la Galele dansului de profesorul Mihai Siminiuc. Galele dansului, ca eveniment, au însemnat şi un bun prilej pentru copiii şi tinerii cu abilităţi artistice să se întâlnească, să socializeze, să petreacă împreună câteva ore, stabilind chiar relaţii de prietenie.