Chiar dacă o parte dintre problemele cu care se confruntă rădăuţenii au fost rezolvate sau sunt în curs de rezolvare, e vorba de reabilitarea termică, de modernizarea arterelor de circulaţie, amenajarea de spaţii verzi şi de parcări, cât şi alte probleme, o importanţă deosebită a fost acordată realizării instalaţiilor de canalizare în urbea care depăşeşte 24 de mii de suflete. În anul 2009 a fost demarat un program care prevedea construirea de reţele de canalizare pe mai multe artere, până în prezent fiind executate lucrări de canalizare în lungime de circa cinci kilometri, iar anul acesta vor începe lucrări de extindere şi modernizare în întreaga aşezare, lucrările fiind finanţate cu bani europeni.
Finanţare de circa 22 milioane de euro pentru municipiul Rădăuţi
Inginerul Igo Koffler, de la Direcţia Tehnică a primăriei rădăuţene, a afirmat că în următorii doi ani reţeaua de apă-canal se va extinde în întreaga localitate: „Începând cu finele lui 2008 şi pe parcursul anilor 2009 şi 2010, în municipiul Rădăuţi au fost executate lucrări de canalizare în lungime de circa cinci kilometri. Aceste lucrări au fost executate pe străzile Tineretului, cu prelungire spre strada Habitat, apoi pe 1 Mai, Vasile Conta şi Mihai Viteazul. Totodată vreau să mai arăt că pe străzile Şcolii Noi şi Tineretului s-au făcut şi lucrări şi racordare la reţeaua de apă a municipiului. Trebuie să menţionez că toate aceste lucrări au fost finanţate de Primăria municipiului Rădăuţi, cu fonduri din bugetul local. Cu privire la perspectivă, curând, cel mai probabil la debutul sezonului cald, se va derula programul ACET-ului, program prin care, până în anii 2012-2013, se va acoperi cu reţea de apă curentă şi canalizare întreaga suprafaţă a municipiului şi care prevede o finanţare de circa 22 milioane de euro pentru municipiul Rădăuţi”.
Primarul Aurel Olărean a arătat că lipsa de interes a administraţiilor locale anterioare a dus la situaţia de astăzi: „Realizarea celor cinci kilometri de canalizare a însemnat un efort deosebit din partea administraţiei locale. Ceea ce vreau să menţionez e că dacă în ultimii 20 de ani s-ar fi realizat anual câte cinci kilometri de canalizare, acum nu ne-a fi confruntat cu astfel de probleme şi nu am fi fost puşi în postura de a aştepta programe pentru realizarea acesteia”
(21 ian 2012, 14:22:21