Cursurile gratuite de „bone cu diplomă” au fost ignorate de sucevence, dacă luăm în calcul numărul redus de persoane care şi-au depus cererile pentru a se califica în această meserie. Doar 12 femei din municipiul Suceava, 18 din oraşul Solca şi nouă din alte localităţi din judeţ şi-au depus cererile pentru a urma un curs de baby sitter, deşi înscrierile au început la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. Studentele, şomerele care doresc o nouă calificare, persoanele care nu au avut niciodată un loc de muncă, mamele care au fost nevoite să renunţe la serviciu pentru a se ocupa de creşterea şi îngrijirea copiilor mai au timp să se înscrie la acest curs până mâine, la ora 16:00, la Direcţia de Asistenţă Socială Suceava sau la Primăria oraşului Solca.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a încheiat, la începutul lunii noiembrie, un acord de parteneriat cu Fundaţia Romanian Angel Appeal, prin care cele două părţi vor colabora în vederea facilitării, la nivel local, a implementării proiectului „Femei pentru Femei – Program naţional de calificare şi acreditare a femeilor în ocupaţia de baby sitter”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni!” şi urmăreşte standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii reţelei publice de bone/baby sitters acreditate şi calificate să ofere servicii de îngrijire a copiilor pe timpul zilei, completată de o reţea de monitorizare pentru asigurarea calităţii serviciilor.
Au acces la cursurile de baby sitter şi femei care nu sunt din municipiul Suceava
Dosarele pentru cursurile de bonă se depun până mâine, la ora 16:00, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, bdul George Enescu nr. 13, persoană de contact Niculina Doina Daneliuc, Serviciul Evaluare Complexă Copii, etaj I, telefon 0230 520 172 sau 0731 199 700, sau la Primăria oraşului Solca. Directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a declarat că „deşi ne-am aşteptat la un număr mult mai mare de înscrieri, până în data de 11 ianuarie nu s-au înscris decât 12 persoane din municipiul Suceava şi nouă din alte localităţi: Udeşti, Nisipitu, Fălticeni, Adâncata, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Vadu Moldovei, Ulma (care îşi vor asigura cazarea sau transportul zilnic la cursuri). Reamintim faptul că aceste cursuri sunt gratuite, certificatul obţinut are recunoaştere europeană şi, nu în ultimul rând, informaţiile obţinute în cadrul acestui curs sunt necesare oricărei persoane care doreşte să îşi dezvolte abilităţi în ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea armonioasă a unui copil, a propriilor copii sau nepoţi, dar şi în dezvoltarea personală”.