Colecţionarii de cărţi poştale ilustrate vor dori, cu siguranţă, să intre în posesia setului de vederi realizat de partenerii care implementează proiectul transfrontalier cu genericul “Moştenire tradiţională comună - Element de promovare europeană”.
Patrimonial arhitectural din Muzeul Satului Bucovinean şi Muzeul de Arhitectură Populară şi Trai
Din păcate pentru împătimiţii colecţionari, vederile color, care au fost realizate în cadrul proiectului derulat de Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi cu partenerul ucrainean, Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi, nu pot fi procurate contra cost întrucât constituie materiale publicitare şi de promovare a proiectului.
Proiectul (cu o valoare de 150.000 de euro), care are ca obiectiv general dezvoltarea cooperării transfrontaliere în vederea moştenirii comune socio-culturale prin îmbunătăţirea cunoaşterii reciproce între instituţiile de cultură cu profil muzeistic, aflate de o parte şi de alta a frontierei, are între rezultate şi realizarea unor materiale publicitare şi promovare care vizează patrimonial arhitectural din două muzee în aer liber, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava şi Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi.
5.000 de vederi cu aspecte din cele două muzee în aer liber
Este vorba de 300 de afişe aferente expoziţiilor organizate la Suceava şi Cernăuţi, o pagină web a proiectului, 10.000 de pliante şi 5.000 de vederi cu aspecte din cele două muzee în aer liber.
Setul de cărţi poştale care prezintă imagini (atât exterioare, din diverse unghiuri, cât şi din interior, cu inventarul aferent, al unor obiective muzeale) din Muzeul Satului Bucovinean (Casa Vicovu de Jos, Moara din Mănăstirea Humorului, Biserica Vama…) şi din muzeul cernăuţean (Mori de vânt, Stână, Biserica Sf. Nicolae, Cârciumă…) au pe verso şi câte un timbru imprimat cu emblema instituţiilor muzeale partenere din Suceava şi Cernăuţi.