Nesimţirea „hingherilor” de maşini din Câmpulung Moldovenesc atinge cote maxime, locuitorii acestui municipiu şi turiştii ajungând să fie terorizaţi de modul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Printre cei care au căzut victime ale vânătorii de maşini care a fost declanşată de angajaţii firmei botoşănene Hi Speed Recovery SRL se numără şi opt studenţi, dintre care şase veniţi din Bucureşti pentru a-şi petrecere sărbătorile de iarnă în Bucovina.
Totul s-a întâmplat vineri dimineaţa, în ziua de Bobotează, tinerii venind în Câmpulung Moldovenesc pentru a participa la slujba oficiată în Biserica Sf. Nicolae din centrul municipiului. Tatăl unuia dintre studenţi, Ilie Filimon, ne-a povestit că băiatul său, un verişor de-al acestuia şi alţi şase studenţi la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti au luat microbuzul său pentru a se deplasa la Biserica Sf. Nicolae, iar din cauza lipsei locurilor de parcare au fost nevoiţi să-şi parcheze maşina pe marginea DN 17, în imediata apropiere a semnului care interzice oprirea maşinilor. Când au ieşit din biserică, cei opt studenţi au avut marea surpriză să constate că microbuzul cu care au venit a dispărut.
Ilie Filimon ne-a declarat: „Fiul meu, împreună cu vărul său şi cu cei şase studenţi de la Bucureşti au venit la mine acasă, unde soţia mea i-a îmbrăcat pe toţi în costume populare pentru a merge la slujba de Bobotează. Au vrut să fie ceva special, să se îmbrace în costume populare, mai ales pentru cei şase colegi din Bucureşti. Apoi au plecat spre biserică şi, cum era aglomeraţie, au găsit loc de parcare doar la limita dintre porţiunea în care parcarea este permisă şi cea în care oprirea este interzisă”. Bărbatul povesteşte că la ieşirea din biserică, fiul său a crezut că microbuzul a fost luat de către el, iar la scurt timp l-au sunat, spunându-i că ar avea nevoie de maşină. În momentul respectiv s-a clarificat şi misterul dispariţiei microbuzului, Ilie Filimon găsindu-şi maşina în ţarcul folosit de firma Hi Speed Recovery Botoşani pentru a depozita autoturismele ridicate.
Ilie Filimon este cu atât mai revoltat de ceea ce li s-a întâmplat celor opt studenţi, cu cât microbuzul a fost ridicat în ziua de Bobotează, când întreg municipiul Câmpulung Moldovenesc era aglomerat de maşini, iar găsirea unui loc de parcare era imposibilă. Mai mult, bărbatul ne-a spus că din câte auzise, primăria din Câmpulung Moldovenesc ar fi ajuns la o înţelegere cu firma Hi Speed Recovery prin care s-a decis ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie sistată ridicarea maşinilor.
Ilie Filimon: „Este de râsul lumii ce se întâmplă în Câmpulung Moldovenesc”
„Este de râsul lumii ce se întâmplă în Câmpulung Moldovenesc. Ştiam să de sărbători nu se mai ridică maşinile. Însă se pare că de Bobotează i-a apucat şi pe ei să ridice maşinile. În alte oraşe au fost alungaţi şi acum au mai rămas aici, în Câmpulung Moldovenesc”, a mai spus câmpulungeanul. De precizat că pentru Ilie Filimon nu este prima dată când are de a face cu „hingherii” de maşini din Câmpulung Moldovenesc. Ultima dată când acesta a căzut victimă angajaţilor firmei Hi Speed Recovery a fost la începutul lunii decembrie 2011, atunci când, teoretic, activitatea „hingherilor” de maşini a fost suspendată temporar ca urmare a unei hotărâri luate în Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc. Cu toate acestea, deşi ştia că „hingherii” de maşini nu mai acţionează pe străzile din acest municipiu, Ilie Filimon a avut surpriza să constate că a rămas fără maşină, pe care a parcat-o în faţa policlinicii din acest oraş.
„Am avut o urgenţă medicală la policlinică, nu am găsit nicăieri un loc de parcare şi am fost nevoit să parchez maşina peste drum de policlinică. Fără a ne informa cineva că la vremea respectivă a fost reluată această activitate, m-am trezit că mi-a fost ridicată maşina”, a spus Ilie Filimon.
Câmpulungenii ar putea scăpa de „hingherii” de maşini
Reamintim că la sfârşitul anului trecut, Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc a aprobat anularea unei hotărâri adoptate în anul 2010 privind organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat din acest municipiu. După revocarea hotărârii care a stat la baza organizării acestei activităţi urmează ca autorităţile din Câmpulung Moldovenesc să ia o decizie cu privire la ce se va întâmpla cu acel contract semnat cu firma Hi Speed Recovery SRL Botoşani. Asta în condiţiile în care, prin anularea hotărârii de Consiliu Local care a stat la baza organizării activităţii de blocare şi ridicare a maşinilor, contractul dintre firma botoşăneană şi primărie rămâne fără bază legală. Cel puţin teoretic, contractul ar urma să fie reziliat pe cale amiabilă între cele două părţi semnatare sau printr-o decizie a instanţei, la solicitarea uneia dintre părţi, în cazul de faţă Primăria Câmpulung Moldovenesc.
De precizat că, tot la sfârşitul anului trecut, patronul firmei botoşănene a trimis o informare primăriei din Câmpulung Moldovenesc în care preciza că în situaţia în care contractul va fi reziliat, municipalitatea va trebui să plătească o despăgubire de peste 663.000 de euro.
( 9 ian 2012, 12:14:33