Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-a arătat optimist în privinţa lui 2012, arătând că noul an are semne bune încă de la debut. Flutur s-a referit în primul rând la faptul că 30 de comune vor beneficia de bani din Fondul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru modernizarea infrastructurii. Este vorba, a spus Flutur, de proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro fiecare, care vor fi aprobate în perioada imediat următoare.
„Pe lângă cele circa 45 de primării care au proiecte în derulare sau unele finalizate deja, dacă anul acesta noi mai dăm drumul la vreo 30 de proiecte, mediul rural al judeţului cred că va cunoaşte cea mai puternică dezvoltare în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.
Al doilea proiect important, a subliniat Flutur, este cel referitor la anveloparea termică a blocurilor. Şeful administraţiei judeţene a menţionat că Guvernul va lansa un program naţional de anvelopare termică a unui număr de 250.000 de locuinţe, sperând ca din judeţul Suceava să intre în acest program între 7.000 şi 10.000 de locuinţe. „Eu socotesc că Suceava poate undeva să atragă fonduri pentru anveloparea a 7.000 sau 10.000 de apartamente. Acest lucru înseamnă mobilizare foarte puternică a primăriilor din mediul urban, pentru că dorim şi schimbarea peisajului trist, cenuşiu al acestor blocuri care lasă de dorit la capitolul întreţinere, dar să şi folosim această oportunitate. Din câte ştiu, se merge pe o schemă de finanţare cu 50% fonduri de la Guvern sau Uniunea Europeană, 30% contribuţia administraţiilor locale şi 20% contribuţia proprietarului de locuinţă. Ar fi un mare câştig şi doresc să mă ţin de capul primarilor ca să putem să valorificăm această oportunitate în 2012”, a spus Flutur.
El a mai adăugat că 2012 va fi anul în care vor demara marile proiecte pe apă, canal şi deşeuri. „Aici unele proiecte sunt în licitaţii, altele în proceduri premergătoare, altele în contestaţii. Avem de asemenea proiectul de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun şi sper să avansăm foarte mult în acest an cu lucrările, deşi termenul de finalizare este anul 2014. Apoi mai sunt programele operaţionale şi mă refer în primul rând la drumul Mănăstirea Humorului - Poiana Micului şi la drumul de la Ilişeşti. Sigur că sunt multe priorităţi, dar ne vom concentra pe aceste chestiuni”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.
( 7 ian 2012, 13:12:39
totusi, pe drumurile recent asfaltate, atat noi cat si copiii nostri umblam cu papucii rupti. oamenii traiesc greu, de azi pe maine.
iar ialomiteanu ce zice? basescu-boc de ce refuza sa puna in aplicare hot.judecatoresti definitive si irevocabile prin care justitia a demascat si demonstrat furtul guvernului din veniturile bugetarilor?
perspectiva de la nivelul omului de rand este groaznica.
la fel de groaznic este si termenul ''rezonabil''(pana in 2016!!!!!!!!!!) de restituire a banilor furati de guvern de la bugetari! si tot la fel de groaznic este ca intr-un stat de drept executorii mai pot executa DOAR ce le permite un guvern de slugi.
si atunci, care sunt semnele bune?