Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a făcut joi, într-o conferinţă de presă, bilanţul anului 2011, trecând în revistă zece mari capitole cu realizări. În opinia şefului administraţiei judeţene, 2011 a fost în primul rând un an al solidarităţii cu primăriile din judeţ. Flutur a precizat că au primit bani toate primăriile care au avut în derulare proiecte de dezvoltare. El a arătat că numai la ultimele două rectificări bugetare din luna decembrie a anului trecut, 90 de primării au primit 800.000 de euro din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean. „Primăriile aflate în situaţii delicate din cauza proiectului <Utilităţi şi mediu> care au de plătit rate şi dobânzi la creditul angajat pentru derularea acestui proiect au fost ajutate cu 200 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat. Sperăm să primească bani şi în acest an. Apoi guvernul a alocat peste zece milioane de euro anul trecut pentru apă, canal, poduri, podeţe şi alte lucrări de infrastructură”, a spus Flutur.
2011, anul semnării şi derulării marilor proiecte
El a arătat că 2011 a fost anul semnării marilor proiecte, amintind de proiectul privind extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă în cinci aglomerări urbane finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial-Mediu cu suma de 150 de milioane de euro, de proiectul vizând managementul integrat al deşeurilor, în valoare de 63 de milioane de euro, şi de proiectul privind modernizarea aeroportului de la Salcea, în valoare de 39 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial- Transporturi.
2011, a spus Flutur, a fost de asemenea anul derulării marilor proiecte. Preşedintele Consiliului Judeţean a trecut în revistă proiectul care vizează reabilitarea şi consolidarea Cetăţii de Scaun, în valoare de 12,5 milioane de euro, proiectele privind consolidarea Mănăstirilor Suceviţa, Moldoviţa şi Mitocu Dragomirnei, programele trransfrontaliere de modernizare a unor drumuri, precum cel la Izvoarele Sucevei spre graniţa cu Ucraina, sau proiectele cu caracter cultural.
Şeful administraţiei judeţene a declarat: „2011 a fost anul investiţiilor în sănătate. Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă s-au investit 2,6 milioane de euro. Apoi alte spitale din judeţ, precum cele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi, Siret şi Fălticeni au avut proiecte de peste un milion de euro fiecare. Tot 2011 a fost anul refacerii infrastructurii afectate de inundaţii. Au fost atacate 27 de obiective din 37 de localităţi pentru refacerea şi construirea unor diguri cu o valoare de 14 milioane de euro. Amintesc aici de Ulma, Brodina, Straja, Mănăstirea Humorului, Baia. Apoi 2011 a fost anul investiţiilor în domeniul social. Am finanţat cu 1,4 milioane de euro modernizarea Centrului de recuperare a bolnavilor neuropsihici de la Sasca şi am pus bazele primului parteneriat stat- biserică din ţară. Este vorba de parteneriatul pe care Consiliul Judeţean l-a încheiat cu Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi pentru înfiinţarea aşezământului social destinat copiilor din centrele de plasament. Deja 105 copii s-au mutat acolo, iar Consiliul Judeţean a contribuit cu suma de 430.000 de euro”.
Bucovina a ajuns în topul destinaţiilor turistice
Potrivit lui Flutur, 2011 a însemnat şi dezvoltarea turismului, brandul „Bucovina” căpătând o mai mare greutate la nivel naţional. Programele Consiliului Judeţean, „Crăciun în Bucovina”, „Paşte în Bucovina” şi „Pelerin în Bucovina”, a subliniat Flutur, au atras numeroşi turişti în zonă. Gheorghe Flutur a arătat că gradul de ocupare a pensiunilor de Revelion în acest an a fost de 98%, fiind cel mai mare din ţară. El a spus că şi perioada de şedere a unui turist a crescut de la 2 la 2,7 zile. „A crescut foarte mult interesul pentru judeţul Suceava. Programele <Crăciun în Bucovina>, <Paşte în Bucovina> şi <Pelerin în Bucovina> au fost branduri care au facilitat şi care au atras turiştii”, a explicat Flutur.
El a arătat că domeniul schiabil al judeţului a ajuns la 15 kilometri de pârtie, fiind domeniul schiabil cu cea mai mare lungime din ţară.
Nu în ultimul rând, în opinia lui Flutur, anul 2011 a fost anul modernizării infrastructurii, în special a drumurilor. Flutur a menţionat că din 2008 şi până în prezent au fost modernizaţi 700 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale. În 2011, Consiliul Judeţean a modernizat din fonduri proprii 150 de kilometri de drumuri judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai amintit de demararea în 2011 a investiţiei de 780 de milioane de euro în 11 parcuri eoliene, care va fi realizată de firma franceză Filasa.
( 6 ian 2012, 11:03:29
La anu’ se va ţine departe de .. vrăjeală ? i-a şi dat startul
Doar că e timpu’ de alte texte , să “scuture altfel portocalul”
Pare-se că nici lumea ( azi ) nu mai e aşa de proastă
Din cămătarul destinelor noastre se va schimba
Într-un fel de “profet must have” ( ce hazliu e ?! )
Şi toate astea se întâmplă ( în principal ) deoarece
Încă mai sunt “consumatori” care-i gustă .. vorba
Din puţul gândirii vine ( tot mai des ) cu nişte chestii
Faţă de care hilarul pare o exagerare , şi totuşi
Apelează la ABERAŢII ( în care nu crede nici el însuşi )
Pentru a-i prosti pe proşti ( profi ) nu-i dă nimeni .. sugestii ?