Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA) a implementat în municipiul Suceava proiectul pe domeniul socio-cultural „O şansă pentru tinerele talente”, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Suceava. Scopul proiectului a constat în promovarea tinerilor cu rezultate deosebite în domeniul cultural-artistic, crearea de modalităţi, oportunităţi de manifestare a aptitudinilor şi a talentelor tinerilor.
Grupul-ţintă al proiectului a fost constituit din tinerii cu rezultate deosebite ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, având ca puncte de referinţă rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, faza naţională din anii 2008, 2009, 2010.
Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” a câştigat o recunoaştere importantă prin rezultatele elevilor
Profesorii coordonatori desemnaţi de conducerea Colegiului au ajutat la faza de documentare şi alcătuire a portofoliilor a 30 de liceeni, după care s-au realizat materialele informative necesare unei campanii de promovare a acestor tineri.
Alina Stredie, PR Manager Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava, ne-a spus că prin acţiune s-a dorit sensibilizarea autorităţilor, instituţiilor publice, a factorilor de decizie şi a companiilor din domeniul privat în ceea ce priveşte nevoile culturale ale tinerilor şi în aceeaşi măsură creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei din municipiul Suceava în privinţa promovării tinerilor cu rezultate deosebite.
Acest grup-ţintă se justifică prin faptul că, în ultimii ani, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” a câştigat o recunoaştere importantă prin rezultatele elevilor pregătiţi la disciplinele specifice domeniului artistic, dovedindu-şi contribuţia proprie la promovarea valorilor cultural-artistice la nivelul municipiului Suceava şi s-a considerat că este nevoie de un sprijin complementar celui oferit de şcoală, mai ales că toţi aceşti tineri doresc să urmeze o instituţie de învăţământ superior şi o carieră specifică talentului lor.
Proiect - premieră pentru judeţ
Alina Stredie a completat că proiectul este o premieră pentru judeţ şi pentru grupul-ţintă, reprezentând o recompensă importantă pentru eforturile tinerilor talentaţi, în condiţiile în care premiile obţinute la concursurile şcolare sunt formale şi mai mult simbolice.
Cei 30 de tineri liceeni care au participat în acest proiect cu un portofoliu alcătuit din realizările lor de peste ani, premiate la concursuri şi olimpiade naţionale, au luat parte şi la un workshop tematic, având ca scop socializarea, dezvoltarea modalităţilor de colaborare între aceştia, lucrul în echipă pe diverse proiecte şi diseminarea acestor informaţii în mediul din care provin.
Chiar şi după încheierea perioadei de implementare a proiectului, prin acorduri de parteneriat stabilite cu mijloacele de informare în masă, vor mai urma campanii de promovare a acestor tineri în cadrul unor emisiuni de radio şi televiziune, inclusiv reportaje dedicate în ziare locale şi regionale.