Câmpulungenii sunt la un pas să scape de „hingherii” de maşini care vânează şi ridică discreţionar sau la întâmplare maşinile oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul privat din Câmpulung Moldovenesc. Aceasta după ce, în cursul zilei de ieri, Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc a aprobat anularea unei hotărâri adoptate în anul 2010 privind organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat din Câmpulung Moldovenesc.
Practic, această hotărâre a stat la baza încheierii contractului dintre primăria acestui municipiu şi firma SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani, contract care în momentul de faţă nu mai are bază legală. Pentru a scăpa definitiv de această activitate ar mai fi nevoie însă şi de puţină bunăvoinţă din partea conducerii primăriei, care în momentul de faţă ar avea pârghiile legale pentru a solicita revocarea contractului.
Trebuie spus că deşi activitatea „hingherilor” de maşini a provocat nemulţumiri în rândul câmpulungenilor, în special cu privire la modul în care angajaţii firmei botoşănene îşi desfăşoară activitatea, ridicând după bunul plac maşinile, primarul Gabriel Constantin Şerban nu a avut nici o iniţiativă pentru remedierea problemelor semnalate atât de cetăţeni, cât şi de către unii consilieri locali. De altfel, deşi edilul s-a aflat printre iniţiatorii hotărârii prin care s-a organizat activitatea de ridicare a maşinilor, proiectul aprobat ieri pentru revocarea acestui act a fost iniţiat de către consilierii liberali din Câmpulung Moldovenesc. De altfel, hotărârea a fost adoptată cu voturile consilierilor PNL, PSD, ale independenţilor şi ale viceprimarului Mihăiţă Negură.
Firma din Botoşani cere despăgubiri de peste 660.000 de euro dacă i se reziliază contractul
În cadrul discuţiilor de ieri din cadrul Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc care au precedat aprobarea anulării hotărârii menţionate anterior, unii consilieri locali au făcut referire la o adresă pe care au primit-o personal prin intermediul Poliţiei Locale. Este vorba despre o informare pe care firma Hi Speed Recovery SRL Botoşani a trimis-o primăriei din Câmpulung Moldovenesc, în care, printre altele, se preciza faptul că în situaţia în care contractul pe care îl are încheiat pentru activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor va fi reziliat unilateral de către primărie, firma în cauză trebuie să primească peste 660.000 de euro.
În informarea firmei botoşănene se precizează: „totodată, vă aducem la cunoştinţă că o eventuală suspendare sau reziliere unilaterală a contractului existent ar duce, conform art. 17. 3 (n.r. - din contract) <denunţarea unilaterală de către concedent (n.r. – primărie) cu compensări juste>, din contractul de prestări servicii, la o despăgubire către societate în sumă de 2.921.242 de lei, adică 663.900 de euro, această cifră rezultând din calculul estimativ asupra încasărilor existente până în prezent şi raportate la perioada rămasă până la finalizarea celor nouă ani din contract. La care se adaugă investiţiile în utilaje şi materiale cerute la începerea activităţii conform caietului de sarcini care a stat la baza licitaţiei pentru atribuirea acestui serviciu”,
Adresa firmei botoşănene a fost interpretată ca o încercare de influenţare a votului
Informarea trimisă de firma botoşăneană a fost interpretată de consilierul local liberal Mircea Giosan ca fiind „o încercare de ameninţare” la adresa consilierilor, dar şi o încercare de influenţare a votului. Asta, cu atât mai mult cu cât informarea respectivă a fost trimisă tuturor membrilor deliberativului local cu doar câteva zile înainte de a fi votat proiectul de revocare a hotărârii care a stat la baza organizării activităţii de blocare sau ridicare a maşinilor.
De altfel, ulterior am aflat că pentru transmiterea informării venite din partea SC Hi Speed Recovery SRL a fost folosită Poliţia Locală din cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Instituţie care nu a făcut acest lucru din proprie iniţiativă, ci în mod sigur la iniţiativa primarului Gabriel Constantin Şerban.
De la consilierii locali câmpulungeni am mai aflat că au fost sunaţi de către reprezentanţi ai Poliţiei Locale, aceştia venind personal la membrii deliberativului local pentru a le preda pe bază de semnătură „informarea” firmei botoşănene. Întrebat de unii consilieri care a fost motivul pentru care au primit această informare, primarul din Câmpulung Moldovenesc a răspuns că „în calitate de ales local, orice document sau adresă care are legătură cu Consiliul Local trebuie să ajungă la dumneavoastră”. Această „facilitate” pe care o au dintr-o dată consilierii din Câmpulung Moldovenesc este contrazisă chiar de către unii dintre aceştia, care ne-au declarat că până acum nu au mai fost situaţii în care să fi primit direct de la Poliţia Locală adresele unor petiţionari sau informările adresate primăriei. Mai mult, primarul Şerban s-a contrazis singur, în condiţiile în care în şedinţa Consiliului Local de ieri a fost discutată o plângere depusă de un locuitor al acestui municipiu, care nu a avut parte de aceeaşi atenţie ca şi informarea firmei botoşănene. Asta, în condiţiile în care plângerea respectivă, ca şi în cazul informării firmei Hi Speed Recovery, face parte din categoria „orice document care are legătură cu Consiliul Local” şi, conform declaraţiilor primarului Şerban, ar fi trebui să ajungă înaintea şedinţei la consilierii câmpulungeni. Astfel se face că transparenţa bruscă de care a dat dovadă conducerea Primăriei Câmpulung Moldovenesc este cât se poate de suspectă, mai ales că, aşa cum am mai spus, nu a existat un precedent.
Contractul cu firma Hi Speed Recovery ar urma să fie renegociat
După revocarea hotărârii care a stat la baza organizării activităţii de blocare şi ridicare a maşinilor oprite neregulamentar, rămâne în continuare o întrebare, respectiv ce se va întâmpla cu contractul încheiat între Primăria Câmpulung Moldovenesc şi SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani. Din discuţiile de ieri din Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc a reieşit faptul că momentan acest contract nu poate fi reziliat, acest lucru putându-se întâmpla doar printr-o decizie a instanţei sau de comun acord, pe cale amiabilă între părţile semnatare. Problema care apare în această situaţie este aceea că prin anularea hotărârii de Consiliu Local care a stat la baza organizării activităţii de blocare şi ridicare a maşinilor, contractul dintre firma botoşăneană şi primărie rămâne fără bază legală. În aceste condiţii, contractul ar urma să fie reziliat pe cale amiabilă între cele două părţi semnatare sau printr-o decizie a instanţei, la solicitarea uneia dintre părţi, în cazul de faţă Primăria Câmpulung Moldovenesc.
Cu toate acestea, în cadrul şedinţei de ieri a deliberativului local câmpulungean, secretarul Consiliului Local, Toader Mândrilă, a menţionat că după anularea hotărârii care a stat la baza organizării activităţii de ridicare a maşinilor, primarul Gabriel Constantin Şerban trebuie să notifice firma botoşăneană cu privire la luarea acestei decizii. Din spusele secretarului Primăriei Câmpulung Moldovenesc, următoarea etapă ar fi renegocierea unor clauze din contractul încheiat cu Hi Speed Recovery, „având în vedere că nu se poate cere rezilierea lui”.
Toader Mândrilă a mai spus că o altă măsură care s-ar impune ar fi verificare „zilnică” de către primărie a respectării clauzelor contractuale, iar în situaţia în care acestea nu se respectă, atunci ar exista motive pentru sesizarea instanţei în vederea rezilierii contractului.
(30 dec 2011, 11:29:58
Inspirati-va de la ei oameni buni!!!