Eroii Revoluţiei din 1989 au fost pomeniţi, ieri, şi în municipiul Suceava, oficialităţile organizând un ceremonial religios, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori, precum şi un ceremonial militar. Momentul comemorativ s-a desfăşurat la Monumentul „Eroilor Revoluţiei” de la Biserica Sfânta Înviere, în centrul Sucevei.
În prezenţa a numeroase oficialităţi şi reprezentanţi ai partidelor politice, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, precum şi a câtorva veterani de război, rude ale unor tineri morţi în timpul evenimentelor sângeroase de acum 22 de ani, reprezentanţi ai Asociaţiei Revoluţionarilor etc., un sobor format din patru preoţi a oficiat o slujbă de pomenire, după care s-au depus coroane de flori.
Ceremonialul militar a fost asigurat de un Detaşament de Onoare format din militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.
Ceremonialul militar s-a desfăşurat chiar pe artera principală a Sucevei, în zona din faţa Bisericii Sfânta Înviere. Puţin înainte de ora 10.00, când a fost programat să înceapă ceremonialul, şi până după 10.30, Poliţia Rutieră a închis traficul de pe artera principală din Suceava, singurele maşini care au continuat să circule fiind autobuzele societăţii de transport public local.
Măsura închiderii circulaţiei i-a luat prin surprindere pe marea majoritate a şoferilor, care au fost nevoiţi să-şi caute rute ocolitoare, pe străzile secundare. Nemulţumirile unora dintre conducătorii auto pot fi considerate justificate în condiţiile în care această oprire a traficului nu a fost anunţată în prealabil, aşa cum ar fi fost normal.