Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava vor avea un meniu special pentru masa de Crăciun şi cea de Anul Nou. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, „meniul va conţine tradiţionalele sărmăluţe, friptură şi cozonac şi va fi dat bolnavilor internaţi în spital de Crăciun şi de Anul Nou”. Mâncarea tradiţională va fi distribuită însă numai pacienţilor care pot consuma asemenea alimente, şi anume celor care nu sunt la un regim special din cauza stării de sănătate. „Pacienţii cu boli digestive, diabeticii, cei cu boli cardio-vasculare sau pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale nu vor beneficia de meniul special de sărbători”.
Tot în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, în zilele declarate libere, în unitatea spitalicească judeţeană vor funcţiona 18 linii de gardă. „Pentru secţiile ce nu au gărzi avem liste cu medici ce vor realiza garda de la domiciliu, astfel încât în cazurile speciale ce pot apărea aceştia să poată fi contactaţi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. Doctorul Tiberius Brădăţan a mai adăugând că unitatea este pregătită pentru perioada sărbătorilor, fiind asigurate medicamentele şi materialele sanitare necesare, pentru a nu se înregistra sincope în derularea activităţii.