Chiar dacă a dorit să fie acasă de Crăciun, Gheorghe Amarii, agresorul celor două persoane, tată şi fiică, de la Rădăşeni şi-a schimbat punctul de vedere pe drumul dintre arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi Palatul de Justiţie. În faţa completului de judecată, avocata lui Amarii a anunţat că clientul ei vrea să-şi retragă recursul formulat vizavi de decizia Tribunalului Suceava prin care s-a dispus arestarea pentru 29 de zile a lui Gheorghe Amarii. În aceste condiţii, instanţa a luat act de hotărârea agresorului de la Rădăşeni, care rămâne în continuare după gratii.
Evenimentele care l-au avut ca personaj principal pe Gheorghe Amarii s-au petrecut acum o săptămână. Supărat că a fost părăsit de concubină şi turbat de alcool, bărbatul în vârstă de 51 de ani s-a deplasat la casa familiei Gavril şi a fost aproape de a comite o tragedie. După ce a lovit uşa metalică de la intrarea în casă cu un târnăcop, fără a reuşi s-o spargă, Amarii a spart două geamuri şi a sărit în casă. Alertaţi de zgomote, Maria Gavril şi cei doi nepoţi ai ei au reuşit să fugă la vecini. Soţul ei, Moisii Gavril, şi fiica Mihaela Gavril nu au mai avut timpul necesar pentru a scăpa. Imediat ce i-a văzut în faţă lui, Gheorghe Amarii a scos un cuţit şi i-a tăiat pe cei doi în zona gâtului. Din fericire, cei doi au supravieţuit atacului, fiind transportaţi la Spitalul din Fălticeni.
Ulterior, procurorul criminalist care a preluat cazul a considerat că viaţa Mihaelei şi a lui Moisii Gavril a fost pusă în pericol. Gheorghe Amarii a fost reţinut şi ulterior arestat pentru 29 de zile sub acuzaţiile de violare de domiciliu, distrugere şi tentativă de omor deosebit de grav.
Un rol determinant în luarea acestei decizii l-a avut şi trecutul lui Amarii. În cursul anului 1986, într-un acces de furie, acesta şi-a omorât foştii socri, lovindu-i sălbatic cu un topor. După ce a comis această faptă care a îngrozit Rădăşeniul, bărbatul s-a dus acasă, s-a spălat şi s-a schimbat de hainele pline de sânge, iar apoi s-a predat la postul de miliţie. A fost judecat şi condamnat la 20 de ani de închisoare, din care a ispăşit doar 13 sau 14, fiind eliberat condiţionat în urmă cu aproximativ zece ani.