Iulius Mall Suceava a găzduit în acest weekend ultima ediţie din acest an a Târgului Colecţionarilor.
Târgul s-a extins radial în spaţiul de la parter
Târgul, care se desfăşoară în prima sâmbătă şi duminică a fiecărei luni, s-a extins radial în spaţiul de la parter, reînviind atmosfera unor epoci de mult apuse.
Exponatele prezentate spre vânzare, de o mare diversitate (de la piese de filatelie, numismatică şi medalistică, la piese de mobilier, obiecte utilitare şi decorative, cărţi şi bijuterii...) au atras atenţia şi au stârnit interesul unui număr mare de vizitatori.
Interesaţi de achiziţionarea unor exponate, fie pentru completarea colecţiilor proprii, fie pentru procurarea unor obiecte pentru decorarea interioară a locuinţelor, sau pentru a oferi cadouri inedite cu parfum de epocă celor dragi în prag de Sf. Nicolae sau de Crăciun, vizitatorii au parcurs toate cotloanele târgului.
De la mărci poştale, medalii şi insigne, la obiecte de podoabă, porţelanuri şi trofee de vânătoare
Dacă cei preocupaţi de propriile colecţii cercetau cu atenţie, în căutarea pieselor lipsă, clasoarele cu mărci poştale, albumele cu vederi, teancurile de bancnote sau cutiile cu monede, medalii, decoraţii şi insigne, cei interesaţi de cadouri încercau să găsească lucrurile cele mai potrivite pentru cei cărora doreau să le ofere în dar. De la obiecte de podoabă cu cizelură artistică deosebită (din fildeş, chihlimbar, cristale naturale sau metale preţioase) la ceasuri de mână, ceasornice de buzunar şi ceasuri cu pendulă de dimensiuni impresionante, de la porţelanuri nobile la tablouri pictate în ulei, sau acuarele cu cromatică transparentă, sau de la statuete din bronz de decor interior, la trofee de vânătoare şi piese (cândva utilitare, dar acum devenite ornamentale) din alamă strălucitoare, toate se înşiruiau într-o ofertă tentantă şi derutantă pentru cumpărători.
Târgul îşi va derula activitatea în aceeaşi locaţie şi anul următor
Aurel Burlă, preşedintele Clubului Colecţionarilor din Suceava şi principalul organizator al manifestării, ne-a spus că târgul, care creşte ca participare de la o ediţie la alta, îşi va derula activitatea în aceeaşi locaţie şi anul următor.
Colecţionarii, care şi-au rezervat locuri pentru această ediţie, în număr de 52 (dar de fapt mult mai numeroşi, pentru că unii dintre ei erau însoţiţi de soţii şi copii care au preluat „microbul” pasiunii) au venit de la Botoşani, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Brăila şi Satu Mare, alăturându-se celor locali de la Suceava şi Rădăuţi.