Podul rutier de peste râul Suceava care face legătura între localităţile Vereşti şi Udeşti a fost redeschis circulaţiei începând de ieri, de Ziua Naţională a României. Podul dintre cele două localităţi a fost distrus parţial în urma inundaţiilor din anul 2010, Consiliul Judeţean Suceava alocând o sumă de aproape şase milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi) pentru lucrările de refacere şi consolidare.
Inaugurarea podului a avut loc în cursul zilei de ieri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a primarului Sucevei, Ion Lungu, a primarului din Vereşti, Dănuţ Gavriliuc, precum şi a peste o sută de persoane din Udeşti şi Vereşti. După tăierea panglicii inaugurale, oficialităţile şi populaţia din cele două comune au parcurs pe jos podul, după care s-a dat drumul la circulaţia rutieră.
Gheorghe Flutur a declarat că „a fost o investiţie mare, absolut necesară după necazurile din 2010, şi trebuie să mulţumesc constructorului, firma Civica, şi oamenilor de aici pentru că au avut răbdare să facem această construcţie. Mă bucur că este aici şi primarul Ion Lungu, care a fost mereu un suport pentru dumneavoastră, ne-a susţinut şi a solicitat mereu sprijin pentru ca acest pod să se repare. Şi de asemenea îi mulţumesc şi primarului din Vereşti pentru sprijinul acordat”.
Flutur a explicat că investiţia a constat în consolidarea pilonilor podului, constructorul făcând foraje la o adâncime de 15 metri pentru montarea a 35 de piloni de susţinere. De asemenea, două dintre deschiderile podului au fost înlocuite complet, iar celelalte au fost consolidate.
„Sperăm ca de aici încolo să nu mai avem necazuri, pentru că am avut destule şi în 2008, şi în 2010. În rest, să dea Dumnezeu să ne întâlnim şi cu alte ocazii. Nu am programat noi ca deschiderea podului să fie de Ziua Naţională a României, însă eu socotesc că este un cadou aşteptat pentru toţi oamenii din această zonă”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava.
Ion Lungu: „Este cel mai frumos cadou de 1 Decembrie pentru locuitorii acestor sate”
La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că redeschiderea circulaţiei rutiere pe acest pod este un lucru benefic atât pentru populaţia din comunele Vereşti şi Udeşti, cât şi pentru cei din localităţile învecinate.
Lungu a declarat: „Cred că este cel mai frumos cadou de 1 Decembrie pentru locuitorii acestor sate. Este o arteră de circulaţie foarte importantă. Practic această parte din judeţ era ruptă în două, iar oamenii de aici au treabă în fiecare zi peste acest pod, de o parte şi de alta a râului Suceava. Nu ascund faptul că oamenii mă opreau pe stradă şi mă rugau să insist pe lângă domnul preşedinte Gheorghe Flutur să facem podul. Vreau să-i mulţumesc pe această cale”. Ion Lungu a mai adăugat că „domnul Flutur a promis că face acest pod şi l-a făcut. PD-L a promis că face acest pod şi l-a făcut. Deocamdată asta este realitatea şi vreau să vă mulţumesc, domnule preşedinte, în numele tuturor cetăţenilor din aceste comune, că le-aţi rezolvat o problemă extrem de importantă”.
Nu în ultimul rând, primarul din Vereşti, Dănuţ Gavriliuc, a precizat că redeschiderea podului de peste râul Suceava dintre Vereşti şi Udeşti poate reprezenta „a doua unire între Imperiu şi Regat”. Gavriliuc a precizat că de acest pod vor beneficia în primul rând locuitorii celor două comune, însă redeschiderea circulaţiei este un lucru benefic pentru toţi care erau nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a trece dintr-o parte în alta a râului Suceava. „Mulţumesc, în numele cetăţenilor din cele două comune şi nu numai, preşedintelui Consiliului Judeţean, acestei instituţii, pentru fondurile alocate. Este un vis frumos care s-a realizat. Am încredere în continuare în preşedintele Consiliului Judeţean şi în oamenii care reprezintă PD-L”, a încheiat primarul din Vereşti.
Podul de peste râul Suceava din localitatea Roşcani ar putea fi redeschis circulaţiei la începutul anului viitor
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că un alt pod de peste râul Suceava, distrus de inundaţiile din anul 2010, ar putea fi redeschis circulaţiei la începutul anului viitor. „Este o altă prioritate, la fel cum a fost şi podul din Suceava. Din păcate, acolo lucrările au mers mai greu. Vom vedea. Probabil prin luna martie 2012 va fi gata şi acest pod”, a declarat Flutur.
El a mai adăugat că, tot în cursul zilei de ieri, a fost dat în folosinţă şi noul pod de peste pârâul Humor din centrul comunei Mănăstirea Humorului. Şeful administraţiei judeţene a arătat că acest pod are o lungime de 120 de metri, investiţia de două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) fiind realizată prin Compania Naţională de Investiţii.
( 2 dec 2011, 12:14:40
sa tai pamblica la tot coltu, oare nu-i rusine????
crek si cand merge la W-C si se c..a isi ia foarfeca sa-si taie....
penibil tata, penibil!!!!!!!!!!!