Bugetul judeţului Suceava a suferit ieri o nouă rectificare pozitivă. Este vorba de includerea în buget a unor sume destinate Spitalului Judeţean şi persoanelor cu handicap. Pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap pentru luna decembrie, Guvernul a alocat judeţului Suceava 1,6 milioane de lei.
„Nu eram prinşi cu bani pentru luna decembrie şi mă bucur că Guvernul a alocat această sumă importantă pentru cei aflaţi nevoie”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.
El a adăugat că Spitalul Judeţean primeşte 3,85 de milioane de lei ca urmare a suplimentării contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Este o sumă extrem de importantă care face ca Spitalul Judeţean să încheie anul în condiţii bune. De asemenea, Spitalul Judeţean mai primeşte 1,5 milioane de lei pentru investiţii, în continuare, în reparaţii capitale la sălile de operaţii, pentru dotarea cu instrumentar şi aparatură, pentru modernizarea secţiilor Spitalului Judeţean. Este bine că în vreme de criză am reuşit o rectificare pozitivă a bugetului”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.
(30 nov 2011, 13:20:39
Fiica lui Vasile Humă crede că decesul cauzat de stopul cardiac putea fi evitat dacă i se acorda asistența medicală potrivită
Bătrânul de 83 de ani a fost internat în Spitalul Judeţean Suceava, în data de 7 noiembrie, pentru investigaţii. Pe 15 noiembrie, după o săptămâna, fiica sa răspunde la un telefon cu număr necunoscut.
"În timp ce-i pregăteam obişnuitul pachet cu prânzul, am fost sunată cu mesajul sec: «Tatăl dumneavoastră a decedat acum câteva ore în urma unui stop cardiac. Ne pare rău că nu v-am ascultat…Trebuia să-l consultăm ieri, cum ne-aţi rugat »", îşi aminteşte fiica, Daniela Drăgan, de profesie medic oftalmolog.
RMN-ul, făcut după cinci zile, rezultatele, după deces
Vasile Humă a ajuns la spital pentru că simţea o durere în partea dreaptă, în zona ficatului, a cărei cauză nu fusese identificată în spitalul din Fălticeni. Aşa că a fost adus la Suceava să i se facă o rezonanţă magnetonucleară (RMN) şi pentru supraveghere medicală.
"Timp de o săptămână a fost tratat inuman, doar cu nepăsare", susţine Daniela Drăgan. Membrii familiei acuză medicii din spital că s-au purtat fără inimă.
"Nu i s-a făcut niciun fel de analize – a fost pus doar pe perfuzii zile în şir. RMN-ul pentru care s-a internat a fost programat, după multe intervenţii, abia după cinci zile. Odată RMNul făcut, nu a citit nimeni rezultatul, timp de trei zile", mai susţine Daniela Drăgan. Între timp, bătrânul murise deja.