Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rectificare pozitivă

Bani pentru Spitalul Judeţean şi pentru persoanele cu handicap la rectificarea bugetară pozitivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul judeţului Suceava a suferit ieri o nouă rectificare pozitivă. Este vorba de includerea în buget a unor sume destinate Spitalului Judeţean şi persoanelor cu handicap. Pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap pentru luna decembrie, Guvernul a alocat judeţului Suceava 1,6 milioane de lei.

„Nu eram prinşi cu bani pentru luna decembrie şi mă bucur că Guvernul a alocat această sumă importantă pentru cei aflaţi nevoie”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

El a adăugat că Spitalul Judeţean primeşte 3,85 de milioane de lei ca urmare a suplimentării contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Este o sumă extrem de importantă care face ca Spitalul Judeţean să încheie anul în condiţii bune. De asemenea, Spitalul Judeţean mai primeşte 1,5 milioane de lei pentru investiţii, în continuare, în reparaţii capitale la sălile de operaţii, pentru dotarea cu instrumentar şi aparatură, pentru modernizarea secţiilor Spitalului Judeţean. Este bine că în vreme de criză am reuşit o rectificare pozitivă a bugetului”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani pentru Spitalul Judeţean şi pentru persoanele cu handicap la rectificarea bugetară pozitivă.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Bani pentru Spitalul Judeţean şi pentru persoanele cu handicap la rectificarea bugetară pozitivă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multumim frumos. Acu macar se moare in conditii ok trimis de
(30 nov 2011, 13:20:39
Vasile Humă s-a stins pe un pat din Spitalul Judeţean Suceava, unde opt zile i s-au pus doar perfuzii. Cardiologul şi rezultatele analizelor au ajuns post-mortem.
Fiica lui Vasile Humă crede că decesul cauzat de stopul cardiac putea fi evitat dacă i se acorda asistența medicală potrivită

Bătrânul de 83 de ani a fost internat în Spitalul Judeţean Suceava, în data de 7 noiembrie, pentru investigaţii. Pe 15 noiembrie, după o săptămâna, fiica sa răspunde la un telefon cu număr necunoscut.

"În timp ce-i pregăteam obişnuitul pachet cu prânzul, am fost sunată cu mesajul sec: «Tatăl dumneavoastră a decedat acum câteva ore în urma unui stop cardiac. Ne pare rău că nu v-am ascultat…Trebuia să-l consultăm ieri, cum ne-aţi rugat »", îşi aminteşte fiica, Daniela Drăgan, de profesie medic oftalmolog.

RMN-ul, făcut după cinci zile, rezultatele, după deces

Vasile Humă a ajuns la spital pentru că simţea o durere în partea dreaptă, în zona ficatului, a cărei cauză nu fusese identificată în spitalul din Fălticeni. Aşa că a fost adus la Suceava să i se facă o rezonanţă magnetonucleară (RMN) şi pentru supraveghere medicală.

"Timp de o săptămână a fost tratat inuman, doar cu nepăsare", susţine Daniela Drăgan. Membrii familiei acuză medicii din spital că s-au purtat fără inimă.

"Nu i s-a făcut niciun fel de analize – a fost pus doar pe perfuzii zile în şir. RMN-ul pentru care s-a internat a fost programat, după multe intervenţii, abia după cinci zile. Odată RMNul făcut, nu a citit nimeni rezultatul, timp de trei zile", mai susţine Daniela Drăgan. Între timp, bătrânul murise deja.
2.   SCRISOARE CĂTRE MEDICI ÎN MEMORIA TATĂLUI trimis de
(30 nov 2011, 13:34:30
"I-aţi oferit nesimţire, nepăsare şi înfumurare"

Daniela Drăgan ne-a transmis o scrisoare deschisă în memoria tatălui său, în atenţia cadrelor medicale.

"Acest mesaj ar fi putut să vină din partea tatălui meu, multumindu-vă că i-aţi salvat viaţa. Îl scriu însă eu, la câteva zile după ce l-am îngropat. Povestea lui - care poate fi aceeaşi cu a altor zeci, sute de bolnavi care au venit la dumneavoastră cu speranţa că se vor face bine. Nu ştiu cum s-a dus în acea noapte - aşa cum nici asistentele de salon nu ştiu – dar pot să banuiesc că s-a simţit la fel de dezamăgit, trist şi speriat cum a fost în toate cele şapte zile petrecute în spital.

3.   "Erau zilele lui şi trebuia să îl ajutaţi să le pă trimis de
(30 nov 2011, 13:35:28
"Erau zilele lui şi trebuia să îl ajutaţi să le păstreze"

A venit la dumneavoastră, domnilor doctori şi asistente medicale plin de speranţă; iar tratamentul pe care i l-aţi oferit a fost un amestec de nepăsare şi lipsă de profesionalism. A fost un tratament mult prea amar şi i-a adus, în final, sfârşitul. Încerc să înţeleg acum, ce drept aveţi de a selecta cine merită să primească ajutor şi cine nu? Cine trăieşte şi cine moare? Cine este destul de important pentru a fi tratat ca o fiinţa umană şi pe cine vă revărsaţi toate frustrările vieţii". Tata avea 83 de ani. Poate mai avea de trăit ani, săptamani sau câteva zile. Erau însă anii, săptămânile sau zilele sale şi rolul dumneavoastră era să-l ajutaţi să le păstreze, nu să i le încheiaţi prin verdictul scurt «Sunt prea ocupat». Chiar dacă simţea că se sfârseşte v-a oferit până în ultima clipă buna-cuviinţă care l-a caracterizat. I-aţi oferit în schimb o prea concentrată doză de nepăsare, nesimţire chiar, şi nejustificată înfumurare. A murit în urma unui stop cardiac care putea fi preîntâmpinat dacă ar fi fost vizitat de un cardiolog aşa cum rugasem chiar eu - era oare necesar ca eu să vă atrag atenţia? Dacă acest mesaj vi se pare prea emoţional sau prea dur şi din nou consideraţi că nu îmi arăt suferinţa cu destulă decenţă, o să închei cu o constatare venită chiar din vorbele dv. Şi mie îmi pare rău că nu v-aţi uitat la tata cu o zi înainte. Ar fi putut poate astăzi să vă scrie el, un cu totul alt mesaj… să vă mulţumească. Probabil nu era îndeajuns pentru dvs".
4.   PERSOANE CU HANDICAP din jud.SUCEAVA - NEVAZATORII trimis de
(30 nov 2011, 22:20:56
Sunt intradevar oameni care nu vad, dar 3/4 din nevazatorii din judetul Suceava vad, conduc masini, chiar si acum cu permisul luat,merg pe bicicleta, muncesc la camp, si-si mai pun din cand in cand ochelarii pe nas si ies in sat la plimbare, sa-i vada lumea ca-s handicapati .In Gramesti, sunt o groaza de nevazatori - vazatori, care mananca banii statului degeaba, muncesc in gospodarie toata ziua,sunt sub 60 de ani si iau pensie mare, chiar si indemnizatia de insotitor o incaseaza, mai si rad de ceilalti, mai sunt scutiti si de impozite, iar prostii care contribuie la stat sunt luati in ras de acestia.
PE CAND DOMNILOR GUVERNANTI O SA-I VERIFICATI? LAU UNII CA ACESTIA MERG CONTRIBUTIILE NOASTRE, iar celor ce muncesc li se tot taie din salariu si copiilor din drepturi????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei