Aproape 200 de familii de tineri din municipiul Câmpulung Moldovenesc care speră să obţină o locuinţă ANL de la primăria acestui municipiu au de a face cu ignoranţa şi cu nepăsarea autorităţilor locale, în frunte cu primarul Gabriel Constantin Şerban. La sfârşitul anului 2009, în Câmpulung Moldovenesc au fost finalizate 80 de apartamente şi garsoniere ANL construite în zona Buneşti prin programul de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii. Blocurile aveau o garanţie de doi ani, iar dacă în această perioadă apăreau probleme la construcţie, acestea trebuiau rezolvate de către firma de construcţie. Potrivit legii, după finalizare, cele 80 de apartamente şi garsoniere construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe au fost predate primăriei din Câmpulung Moldovenesc, care avea obligaţia să asigure viitorilor chiriaşi utilităţile necesare.
Cu toate acestea, deşi blocurile ANL din Câmpulung Moldovenesc au fost predate primăriei de doi ani, nici în momentul de faţă acestea nu sunt locuite. Blocurile, dar şi centrala termică construită pentru a le deservi sunt în prezent în conservare. Un alt motiv pentru care tinerii pot să îşi ia gândul în viitorul apropiat de la un apartament ANL este şi lipsa reţelelor de gaz metan în zona respectivă. Şi este puţin probabil ca o astfel de investiţie să se realizeze în scurt timp, în condiţiile în care nici măcar în zona centrală a municipiului nu au fost racordate toate blocurile la reţeaua de gaz.
Practic, municipalitatea câmpulungeană a transformat blocurile ANL destinate tinerilor într-un muzeu în aer liber, tinerii care au solicitat apartamente având doar posibilitatea să le viziteze pentru a-şi imagina cum ar fi să locuiască în ele. Iar şansele ca în viitorul apropiat să se întâmple ceva pozitiv pentru ei par a fi nule. Apartamentele şi garsonierele ANL sunt construite în Buneşti, o zonă a municipiului Câmpulung Moldovenesc în care nu există reţea de canalizare, astfel încât soluţia aleasă pentru amplasarea acestor locuinţe este cât se poate de discutabilă. Astfel se face că asigurarea utilităţilor, apă curentă, canalizare şi iluminat pentru blocurile ANL ar însemna investiţie extrem de mare, iar primăria din Câmpulung Moldovenesc a dovedit deja că nu o poate duce la bun sfârşit.
Primele probleme au apărut la câteva luni după finalizarea blocurilor
După finalizarea construcţiei celor 80 de apartamente şi garsoniere, primele probleme la blocurile ANL au apărut la doar câteva luni. Astfel, în mai 2010, după câteva zile ploioase, apa a intrat în subsolurile blocurilor ANL, din cauza ridicării pânzei freatice. La vremea respectivă, autorităţile locale au spus că această problemă nu a fost cauzată de o eroare în construcţie, promiţând că vor lua măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Conducerea primăriei a anunţat atunci că problema va fi rezolvată odată cu lucrările pentru asigurarea utilităţilor, prin construcţia unui sistem de colectare a apei în exces din pânza freatică. Promisiuni care nu au fost duse la îndeplinire nici până în prezent, la aproape doi ani, în condiţiile în care primăria nici nu a început lucrările pentru utilităţi.
Primarul Şerban evită să spună când vor fi finalizate
Potrivit informaţiilor pe care le avem, indolenţa a primarului Gabriel Constantin Şerban face ca tinerii din Câmpulung Moldovenesc să fie privaţi de o locuinţă. Nepăsarea dovedită în rezolvarea problemei utilităţilor pentru blocurile ANL nu poate fi în nici un fel înţeleasă, în condiţiile în care la primăria din Câmpulung Moldovenesc sunt înregistrate 173 de cereri din partea tinerilor care vor o locuinţă, mai mult decât dublul numărului de apartamente construite. De remarcat faptul că tinerii din Câmpulung Moldovenesc încă mai speră la o minune prin care să primească un apartament sau o garsonieră ANL, în condiţiile în care şi anul acesta primăria a înregistrat mai multe cereri în acest sens.
În încercarea de a afla când ar urma să fie asigurate utilităţile pentru blocurile ANL, ne-am adresat primarului Gabriel Constantin Şerban. În urmă cu o săptămână şi jumătate i-am solicitat acestuia o serie de informaţii cu privire la valoarea investiţiei Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în construcţia celor 80 de apartamente, câţi bani mai trebuie să aloce municipalitatea pentru ca blocurile să poată fi date în folosinţă şi când estimează să îşi vor primi tinerii apartamentele. Dacă întrebările au fost primite cu bunăvoinţă de primarul Şerban, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre disponibilitatea acestuia de a oferi răspunsuri. Deşi promisiunea din partea lui Gabriel Constantin Şerban a fost că în câteva zile vom primi răspunsurile, au trecut deja aproape două săptămâni, iar primarul din Câmpulung Moldovenesc evită în continuare să ofere informaţiile solicitate.
(14 nov 2011, 11:02:29
Rigid şi rece ne taxează .. de la intrare
( Ca şi-n politică ) imaginea-i sărată
Fiindcă nu există limite ( mai ales cele inferioare )
E greu cu ,, greutatea ’’ gânditului , azi
Cine are bani ( azi ) ? cel ce gândeşte ???
Secretul succesului ( azi ) e la ţiganii-nomazi
Care-ţi arată cum să reuşeşti .. ţigăneşte
Avem 2 categorii distincte : elitele şi rumeguşul
,, Elitele ’’-s pe capul tău ( şi asta te face mic )
Ai dreptul ( doar ) să taci . Muşcă-ţi căluşul !
Şi mai ai un ,, drept ’’ ( în zi de salariu ) .. la un covrig