În perioada 12 – 20 noiembrie se va desfăşura, la Suceava, a XIII-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale, program facilitat de Centrul Nord - Sud al Consiliului Europei, cu tema „Atitudine pentru lumea noastră”.
Şcolile sunt invitate să iniţieze proiecte în parteneriat care se pot desfăşura pentru o perioadă de până la şase luni. Tematica proiectelor poate include: diversitatea, interdependenţa şi dezvoltarea durabilă, la nivel local, cât şi la nivel global, utilizând Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului ca principiu-ghid, şi să implice o înţelegere a problemelor de bază ale cetăţeniei globale: conştientizarea dimensiunii globale şi a rolului fiecăruia dintre noi ca cetăţean al planetei; respect pentru diversitate şi abilităţi de comunicare interculturală; capacitatea de a întreprinde acţiuni care să facă lumea mai echitabilă şi durabilă; responsabilitate pentru acţiunile proprii.
Săptămâna Educaţiei Globale este un eveniment european care motivează elevi, profesori, grupuri de tineri şi alte structuri educaţionale formale şi nonformale, în scopul de a implementa şi dezvolta activităţi care să atragă atenţia asupra educaţiei globale.
Având în vedere tema aleasă pentru această ediţie a Săptămâna Educaţiei Globale, „Atitudine pentru lumea noastră”, şcolile pot iniţia
proiecte parteneriale încheiate cu instituţii guvernamentale şi nonguvernamentale naţionale, internaţionale, administraţii locale şi mass-media; seminarii, simpozioane, dezbateri; prezentări de materiale promoţionale, filme de scurt metraj; activităţi de educaţie nonformală care promovează metodele interactive (workshop-uri, arte participative – teatru forum, arte vizuale, fotografie etc.).
Propunerile pentru seminarii, simpozioane, expoziţii, campanii referitoare la tema Săptămânii Educaţiei Globale (de anvergură judeţeană, regională, interjudeţeană, naţională) se pot trimite Inspectorului Şcolar Judeţean Suceava, pentru a stabili agenda finală a evenimentelor.
(13 nov 2011, 09:27:59