Municipalitatea suceveană este pregătită să intervină în caz de iarna va începe să-şi arate colţii, cu ninsori, ger, ori lapoviţă şi ninsoare.
Ieri dimineaţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harşovschi, a verificat personal modul în care Rosal s-a pregătit să intervină la deszăpezirea străzilor sau la combaterea poleiului.
Pentru asta, el s-a deplasat la sediul Rosal, în curtea căruia se află deja cantităţi impresionante de material antiderapant – nisip şi sare, care vor fi împrăştiate pe străzi atunci când condiţiile climaterice o vor impune.
500 de tone de sare şi 400 de tone de nisip
Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, s-a arătat mulţumit de rezultatul inspecţiei făcute: “Am verificat dotarea cu utilaje pentru deszăpezire – sunt 20 de utilaje pregătite să intervină, să preîntâmpine formarea poleiului şi a gheţii atunci când este ger afară. Începând cu 15 noiembrie, la sediul Primăriei Suceava va funcţiona acel comandament de iarnă, permanent, care va sta în contact cu dispeceratul Rosal, astfel încât să putem interveni cu promptitudine şi operativitate atunci când va fi cazul”.
Directorul firmei de salubrizare Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a precizat că, în prezent, în curtea societăţii se află stocuri de 500 de tone de sare şi 400 de tone de nisip, care vor fi suplimentate în perioada următoare, în funcţie de necesităţi.
Adrian Niculescu a mai subliniat că “Avem şi nisip amestec şi soluţie, acolo unde s-a turnat carosabilul. Suntem pregătiţi, avem experienţă, sperăm să nu fie nici un fel de probleme. Rugămintea noastră ar fi ca atunci când vremea este nefavorabilă traficului auto, şoferii să încerce să ne lase să ajungem mai întâi noi peste tot, să împrăştiem material antiderapant, pentru că munca noastră şi traficul sunt afectate de o circulaţie intensă exact în momentele critice”.
Depozite de antiderapant pe străzile în pantă
Tot în această perioadă, pe străzile cu o pantă mai accentuată, Calea Unirii – în zona Grupului Şcolar, pe 22 Decembrie, în Burdujeni Sat, pe strada Mitropoliei, pe Mărăşeşti, etc, pe care există riscul producerii derapajelor, vor fi amplasate containere cu amestec de sare şi nisip, astfel încât şi şoferii să poată interveni şi singuri, în caz de nevoie, până la sosirea echipajelor de deszăpezire.
Contractul de deszăpezire în municipiul reşedinţă de judeţ intră în vigoare de la 15 noiembrie, dar şeful municipalităţii sucevene a precizat că Rosal va interveni şi în caz de ninge mai devreme.
“Sunt convins că cei de la Rosal vor fi pe fază şi vom putea avea o iarnă liniştită”, a spus Ion Lungu.
Pe lângă avertismentele care vor fi primite de la echipajele pe care Rosal le are în permanenţă în trafic sau cele de la Poliţia Locală, cu care colaborează, sucevenii vor putea semnala eventualele probleme din trafic, cauzate de ninsori sau îngheţ, la numărul de tel. 0230-519669.
( 8 nov 2011, 11:51:11