Premierul României, Emil Boc, s-a numărat printre vizitatorii Târgului „Produs în Bucovina”, care a avut loc de vineri până duminică în parcul Titan din sectorul 3 al Capitalei.
În cursul zilei de ieri, Emil Boc a vizitat standurile producătorilor, procesatorilor şi meşterilor populari din judeţul Suceava. Primul-ministru al României a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. În cadrul vizitei la târg, Emil Boc a discutat cu expozanţii din judeţul Suceava şi cu vizitatorii târgului.
Premierul nu a plecat cu mâna goală de la standurile producătorilor şi procesatorilor suceveni, el cumpărând mere de Fălticeni, produse din carne şi brânzeturi.
Boc: Evenimentul de astăzi e cu totul remarcabil
Emil Boc a felicitat expozanţii şi a precizat că Bucovina a devenit a doua destinaţie turistică a României: „Vreau să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru modul cum a promovat turismul şi cum îi sprijină pe producătorii suceveni. Evenimentul de astăzi e cu totul remarcabil. Am văzut că există o coerenţă şi o strategie clară în promovarea Bucovinei. Şi în scurt timp s-a ajuns ca Bucovina să fie a doua atracţie din României”.
Printre cei care au vizitat standurile din cadrul Târgului „Produs în Bucovina” s-au mai numărat şi ministrul Muncii, Sulfina Barbu, precum şi actorii Florin Piersic, Alexandru Arşinel, Vasile Murariu şi Nae Lăzărescu şi fostul portar Rică Răducanu. La târgul de la Bucureşti au fost prezenţi şi parlamentarii suceveni Ioan Bălan, Orest Onofrei, Sorin Fodoreanu.
30 de producători şi procesatori din judeţul Suceava, alături de zece meşteri populari
Târgul „Produs în Bucovina” a fost organizat pentru al doilea an consecutiv în Bucureşti, la ediţia din 2011 fiind prezenţi 30 de producători şi procesatori agricoli din judeţul Suceava, zece meşteri populari, precum şi artişti profesionişti şi amatori. Deschiderea oficială a târgului a avut loc vineri, 4 octombrie a.c., în prezenţa primarului sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă.
Timp de trei zile, bucureştenii au avut parte atât de spectacole de muzică populară susţinute de artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, Laura Lavric sau Margareta Clipa, cât şi de demonstraţii ale meşterilor populari sau de degustări de produse bucovinene.
În fiecare zi de desfăşurare a târgului, câteva zeci de mii de bucureşti au venit atât pentru a cumpăra produsele din Bucovina, cât şi pentru a asista la spectacolele de muzică populară. Astfel, din estimările organizatorilor, numărul persoanelor care au vizitat anul acesta târgul „Produs în Bucovina” l-a depăşit pe cel de anul trecut.
Flutur a fost aplaudat de mii de bucureşteni
Standurile producătorilor şi meşterilor populari suceveni au fost deschise până duminică seara, la închiderea oficială Gheorghe Flutur declarând că „vreau să le mulţumesc bucureştenilor pentru căldura cu care aţi primit aici Bucovina noastră dragă. Rugămintea mea este să veniţi de Crăciun la noi, să petreceţi sărbătorile de iarnă în Bucovina adevărată şi să vedeţi originalul. Aici aţi văzut o parte din Bucovina şi din acest motiv vă invit să petreceţi sărbătorile de iarnă la noi acasă. Vreau să mulţumesc şi eu Asociaţiei <Produs în Bucovina>, Ansamblului Artistic <Ciprian Porumbescu>, dar şi celorlalţi care s-au ostenit pentru a vă prezenta trei zile de petrecere şi pentru a vă face să vă simţiţi bine”.
La finalul discursului său, Flutur a fost aplaudat de cele câteva mii de bucureşteni prezenţi în parcul Titan.
Vânzări mari de produse tradiţionale
Potrivit organizatorilor, din primele estimări, în cele trei zile ale târgului au fost vândute 26 de tone de carne şi produse din carne, 11 tone de produse lactate, 3,5 tone de produse de patiserie, 13 tone de mere, 900 de kilograme de miere de albine şi peste 100 de kilograme de păstrăv în cetină.
Târgul a fost organizat de Asociaţia „Produs în Bucovina” în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava.
La ediţia de anul trecut a Târgului „Produs în Bucovina” din Bucureşti, standurile sucevenilor au fost vizitate de peste 500.000 de bucureşteni.
( 7 nov 2011, 11:02:10
Ca o condamnare a unor vremuri .. fără memorie
A unor vremuri ce ne-au basculat administraţii obraznice
Într-un prezent în care permanentul e : clipa provizorie
Acumulările de prostie nu duc la salturi calitative
Şi totuşi unii mai speră că se poate .. CU ACEEAŞI OAMENI
Cu politiciani de mucava şi curve cu pretenţii de .. DIVE
Şi cu alegeri câştigate prin furturi şi pomeni
Nici picătura de sânge nu mai ştie ce-nseamnă ACASĂ
Verbul A MUNCI nu mai foloseşte stropul de transpiraţie
Am devenit PRODUCŢIE de VINOVAŢI de care nimănui nu-i pasă
Şi dacă cineva ar spune : IUBESC SUCEAVA ! n-ar face DELOC senzaţie