Proprietarii din comuna Şcheia pe terenurile cărora se va construi şoseaua de centură a Sucevei mai au la dispoziţie câteva săptămâni pentru a obţine hotărârile de expropriere. Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat în cursul zilei de ieri că exproprierile de la Şcheia nu merg în ritmul dorit, în condiţiile în care doar 140 dintre cei 440 de proprietari care au avut terenuri pe traseul şoselei de centură s-au prezentat la comisia de expropriere. El a spus că această comisie de expropriere va funcţiona până la mijlocul lunii decembrie 2011.
„Din punctul de vedere al lucrărilor la şoseaua de centură, lucrurile merg foarte bine. Din punctul de vedere al exproprierii, lucrurile nu merg aşa cum mi-am dorit. La Şcheia sunt 440 de persoane care sunt expropriate, iar până în prezent au depus cereri la comisia de expropriere care lucrează la sediul primăriei din Şcheia doar 140 de persoane. De asemenea, comisia a eliberat până în prezent doar 46 de hotărâri de expropriere”, a precizat prefectul judeţului.
Sorin Popescu a făcut un apel la locuitorii din Şcheia care au avut terenuri pe traseul şoselei de centură să se prezinte cât mai rapid la comisia care funcţionează la primăria acestei comune pentru a depune actele necesare în vederea obţinerii hotărârii de expropriere. Popescu a explicat că această hotărâre poate fi folosită la ridicarea despăgubirilor stabilite în momentul de faţă prin lege, în situaţia în care proprietarii sunt de acord cu sumele stabilite. Prefectul a subliniat că în situaţia în care nu sunt de acord cu actualele despăgubiri, hotărârea de expropriere va fi folosită de proprietari în instanţă pentru a solicita despăgubirile pe care le doresc.
„Ca să finalizăm acest capitol al exproprierilor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a dat o decizie prin care s-a numit o comisie de expropriere care lucrează la sediul Primăriei Şcheia. Cetăţenii trebuie să se prezinte cu actele la această comisie şi să obţină hotărârea de expropriere, în care este trecută şi suma de bani, cu care ei pot fi de acord sau nu. Dacă sunt de acord, merg şi îşi ridică banii, iar dacă nu sunt de acord merg în instanţă, la nivel de Tribunal şi Curtea de Apel, şi se vor face expertize aşa cum prevede legea”, a mai spus Sorin Popescu.
El a mai adăugat că proprietarii de terenuri din Şcheia care nu sunt de acord cu actualele sume primite drept despăgubiri şi care vor ajunge în instanţă nu vor plăti taxa de timbru şi nici expertiza.