Comuna Slatina a rămas fără Consiliu Local după ce instanţele sucevene au emis o decizie definitivă şi irevocabilă pentru dizolvarea deliberativului local. Solicitarea de dizolvare a Consiliului Local din Slatina a fost făcută în anul 2009 de prefectul judeţului, Sorin Popescu, pe motiv că membrii deliberativului nu au adoptat nici o hotărâre pe parcursul a trei luni consecutive. În urma acestei solicitări, Secţia Comercială de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Suceava a dizolvat de drept Consiliul Local. În cursul zilei de luni, 24 octombrie 2011, decizia a devenit definitivă şi irevocabilă după ce Curtea de Apel Suceava a respins recursul la hotărârea Tribunalului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tataru, Consiliul Local Slatina nu a adoptat nici o hotărâre în lunile iulie, august şi septembrie 2009, fiind întrunite astfel condiţiile pentru dizolvarea de drept. După decizia de luni a Curţii de Apel Suceava, prefectul a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor să stabilească data pentru organizarea alegerii unui nou Consiliu Local. „De asemenea, primarul şi secretarul comunei Slatina au fost informaţi că, până la constituirea noului Consiliu Local, vor rezolva problemele curente ale comunei, potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce le revin potrivit legii”, a declarat Monica Tataru.
Ea a mai precizat că alegerile pentru un nou Consiliu Local al comunei Slatina vor fi organizate în termen de 90 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat dizolvarea.
Primarul din Slatina spune că mebrii Consiliului Local sabotau şedinţele
De precizat că lipsa oricărei activităţi a Consiliul Local din Slatina pe parcursul celor trei luni ale anului 2009 a avut drept cauză neînţelegerile existente între primarul comunei, Ilie Gherman, şi consilierii local. De altfel, Ilie Gherman ne-a declarat, în cursul zilei de ieri, că îl bucură decizia instanţei de a dizolva Consiliul Local. Gherman i-a acuzat pe consilierii opoziţiei, respectiv cei din PNL, PSD şi PNG, că sabotează şedinţele de Consiliu Local şi nu vor să adopte nici o hotărâre.
„E foarte bine că s-a întâmplat aşa, pentru că nu îşi făceau treaba. Consilierii nu veneau la şedinţă şi de abia am reuşit să-i adun pe opt dintre ei pentru a aproba bugetul”, a declarat primarul din Slatina. El a mai precizat că, şi în cursul acestui an, activitatea Consiliului Local al comunei a fost aproape inexistentă, consilierii aprobând doar trei hotărâri.
(26 oct 2011, 12:09:44